Årets gang med strikkepindene…

Forrige jul lavede jeg en status på årets gang i strik. Jeg synes, at det er dejligt at kigge tilbage på året og se, hvilke projekter, som der er kommet af pindene.

 

Har du lyst at se mit strikkeår, så kig med her…

 

1. Islænder i eget design strikket i hvid og sort med et grønt hjerte. Et varmt hit…

2. Varme øre er nødvendigt i årets kolde måneder. Bruges hver gang jeg er ude…

3. Farverigt tærklæde i glade farver. Sætter kulør på tilværelsen – samt varmer halsen.

4. Rundtosset cardigan – endnu en gang eget design.  Endnu et hit…

5. Solgult sjal i plantefarvet uld. Mon det kan slides op? Det hænger i hvert tilfælde ofte om mine skuldre…

6. Dinky Cape i smuk lilla. Den blev ikke et hit – og blev derfor min søsters!

 

7. Lange strømper i smukt hulmønster. De tog lang tid at strikke – men er et hit!

8. Granite i smuk råhvid. Trøjen var til min søster – og jeg drømmer om at strikke én til mig selv.

9. Lilla poncho – super nemt strik, som du også kan strikke.

10. Twenty Ten Cardigan – super smuk og elegant. Endnu et hit…

11. Topstykke – kan enten bruges som tunika eller kjole. Smuk, men utrolig kedelig at strikke. Alligevel et hit… 

 

12. Kjekkasgenser– sød og dejlig så den ud i børnestørrelse. Men jeg valgte at aflive den, da den ikke blev, som jeg gerne ville.

13. Raglan med grønne detaljer– blev født da Kjekkasgenseren blev aflivet. Den er eget design – enkel med grønne detaljer. Der kommer muligvis en opskrift til jer på et tidspunkt…

14. Strikket puff – et eksperiment i bomuldsgarn. Dejligt at smide fødderne op på. Også eget design – og dermed også en strikkeopskrift til jer.

15. Thermis – en smuk halsvarmer, som hurtigt smuttede over pindene. Eneste “forhindring” var, at jeg ikke havde knapper nok, da den blev færdig. Et varmt hit…

 

Det blev til et par strikkeopskrifter, som blev sendt i æteren her samt på Ravelry.

Varm kaffe

samt en valket taske.

 

Jeg holder meget af at strikke – det er så dejlig afstressende. Jeg nyder at skabe noget med mine strikkepinde. Jeg strikker primært i uld, da jeg godt kan lide den varmende egenskab, som den har. Der findes mange smukke uldkvaliteter og farver. Jeg elsker at gå i strik – nyder strikkens strukturer samt varmende egenskaber.

 

Jeg elsker garn – og helst uld. Jeg har et mindre lager – og kan heldigvis nemt holde styr på det. Ravelry  er nemlig indrettet således, at man kan lægge sit garn på lager – og hermed holde styr på, hvad der er i garnkurven. 

 

Det nye strikkeår skal indeholde uld – lækker uld muligvis kombineret med silke. På pindene er allerede en Varm jakke, som stille og roligt tager form. Kedelig at strikke – men jeg ved, at den bliver ualmindelig lækker – så jeg holder ud.

 

Hvad skal der ellers på strikkepindene i det kommende år?

# På tegnebrædtet er en strikket bluse i eget design – i råhvid. Lækker struktur, raglan og en knap! Jeg har smukt Supersoft samt Yndlingsgarn fra Granite-projektet liggende i garnkurven.  

# Endnu et stykke råhvidt strik – men jeg har ikke strikket det rigtige “look” endnu. Derfor stadig strikkeprøver

# Et smukt sjal – Camomille fra Isager – muligvis i klassisk sort. Det skal være stort, så det kan favne mig.

# Endnu et smukt sjal – Texture shawl – muligvis i en smuk grøn farve.

# Der ligger smukt grønt og lilla garn i garnkurven – og en masse smukke rester, som kan blive til lækkerier.

# En flok knapper som skal sættes på noget strik.

# Og meget, meget mere…

 

Jeg har en masse idéer og inspiration til strik – og jeg ved, at der vil opstå nye idéer undervejs. Jeg elsker det – og glæder mig til at dele det med jer i det kommende år.

 

Strikker du også – eller drømmer du om at komme til at lære det? Har du også nogle strikkedrømme i din kurv? Fortæl mig om dem…

 

16 kommentarer til “Årets gang med strikkepindene…”

 • Jeg er igang med Andrea´s Shawl og har længe taget tilløb til at strikke Annes Folklore. Texture Shawl kom også lige i køen efter dit tip her. :-)

 • …og så tænker jeg, at jeg måske skal hækle mere i det nye år?

 • Åh, dine pinde gløder! Det er så smukke resultater, du får og jeg følger jo også med i deres historie og ved, at der skal krumspring og pilleri ved mange af dem. Du er så dygtig :)
  Jeg strikker på en sort cardigan for tiden og håber på at blive færdig inden sæsonen for bomuld kommer… ellers må den ligge og vente til sensommeren.
  God dag.

 • Du er så fantastisk dygtig! Jeg er virkelig fan… Det hele er så smukt, men det sol-gule sjal går lige i hjertet på mig! Jeg glæder mig til at følge dig fortsat, og se, hvad dine vilde evner fører dig til… Kan man blive fast læser hos dig? Jeg er ny i blog-land og kan ikke helt gennemskue hvordan, her hos dig!

 • Hold op hvor har du lavet mange LÆKRE sager! Jeg er helt tosset med den cardigan med skrå lukning! Hvem der bare kunne strikke;)

 • wow sikke mange lækre ting du har lavet sidste år :)

 • unikarina:

  ThinkingSpace: Jeg må lige ind og se hvad Adrea’s shawl er… Hækling! Hmmm det er min hæmsko – her har jeg ikke de største talenter. Men jeg kunne virkelig godt tænke mig at lære at hækle rigtigt. Nu holder jeg meget stramt om nålen og har tungen lige i munden. Det falder mig ikke let. Men måske jeg knækker koden i 2011?

  mette b: Tak.. Hos mig er der sæson for uld året rundt. Men mon ikke du får strikket lidt nu, hvor du må sidde stille?

  Clara Gry: Tak… Det solgule sjal er dejlig. Det har en smuk farve, smukt mønster og tyngden på sjalet er bare dejligt. Et hit… Mht. Fast læser… Jeg har ikke en blogspot-blog, hvor man typisk har den feature, hvor man kan være fast læser. På min side kan du enten tilmedlige dig mit feed eller få en ugentlig mail med indlæg – det gør du ude i højre side.

  Rikke: Tak. Cardiganen med den skrå lukning er lækker. Fantastik opskrift – hvor det eneste montering var at hæfte ender. Det er så gennemført. Måske er det i år du skal prøve kræfter med at strikke?

 • Anita:

  Din blog er virkelig fantastisk og når jeg nu ser alt hvad du har strikket i 2010, får jeg lyst til at afprøve ny og spændende strikkeopskrifter.
  Glæder mig til at se dine nye projekter i 2011.

  Hilsen Anita

 • Losarinas mor:

  Tak for at dele :-)
  Jeg svælger i alt dit lækre strik og drømmer …. :-)

 • Hei, det er alltid deilig å lese med deg, og dagens innlegg var herlig og fargerikt og løfter humøret til nye høyder. Takk for at du deler og at du er deg.
  Kh Kristin

 • Eva:

  Det var en imponerende række strik. Smukt med smuk på.
  Jeg har strikket siden jeg var 5-6 år gammel, og elsker det. I øjeblikket er det mindre projekter og hæklerier ind imellem. Men jeg kunne da godt lade mig inspirere til noget større. Desværre kan jeg ikke så godt holde ud at bære uld mod huden, men jeg elsker at strikke med det til andre.

 • Pia:

  Kære Karina

  Hvor er du altså kreativ. – jeg tror du har et par stykker strik, som jeg skal i gang med :-)

  Tusind tak for de to meget fine toiletpunge, du har sendt mig. Det er alt for galt… jeg er rigtig glad for dem og de har de skønneste forårsfarver. Jeg vil glæde mig til at tage dem i brug.

  mange kærlige hilsner
  Pia

 • unikarina:

  Anita: Tak – god fornøjelse med at afprøve nye strikkeopskrifter.

  Losarinas mor: Selv tak…

  Kristin: Tusind tak…

  Eva: Takker. Jeg elsker uld – men kæresten min kan slet heller ikke holde ulden ud. Han synes jeg stikker :)

  Pia: Tak – god fornøjelse med strikkeriet. Velbekomme – dejligt at du kan bruge toiletpungene.

 • Helle Kronby:

  Hej Karina – som altid spændende at se hvad du nu har gang i og sikke projekter du skal strikke i 2011. Jeg har selv et par uafsluttet projekter i skrikkekurven – 1 grønmeleret kortærmet bluse med 3 knapper fra Garnstudio til min veninde, 1 vest i navia med blomsterbort og 1 herresweater i navia. Ups det blev da vist til 3….har desværre haft noget bøvl med min venstre arm siden i sommer, men er da nu begyndt stille og roligt at strikke lidt igen. Kan slet ikke forestille mig et liv uden strikkepinde – har strikket siden jeg var 14. Som kommende projekt er helt klart topstykket,- den er SÅ flot. Købte for nogle år siden noget lækkert changerende garn i orangegule farver men manglede lige modellen….den har jeg så fundet nu. Tak for din inspirende blog og dine gode og kreative tanker og ideer

 • Jette Krohn/Inge:

  Hej Karina
  Vi sidder lige og kikker på dine “fede” opskrifter. Jette ser lige at det er dig Karina. Håber i har det godt i Hadsund. Besked fra Jette: ..Jeg er på besøg hos Inge vi sad og ledte efter opskrifter, og finder så ud af at Inge faktisk er igang med at strikke din opskrift Ponchoén…som er Super…
  Hej og hilsen fra
  Jette Krohn og Inge Nielsen

 • unikarina:

  Jette og Inge: Tak for jeres hilsen. Inge jeg håber at du bliver glad for din poncho

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut