Varme ører…

Jeg har fået varme ører… Der er nemlig blevet strikket en lille varm sag, som kan lune mine ører. Jeg er et “ørebarn” . Det vil sige, at jeg,  i min barndom, døjede utrolig meget med mellemørebetændelse. Nogle gang i så kraftig grad at jeg var på voksen penicillin. Men det betød, at jeg skulle have hat på, når der var koldt! Jeg hadede den hat… Husker bedst den brune med klapper ned over ørerne, som blev lukket under hagen – samt den kæmpe pompon på toppen!!! Køn var den ikke – men sikkert varm!

Men det har betydet, at jeg i maaaaange år IKKE har gået med hat! Jeg kunne ikke forlige mig med at have noget ned over ørerne. Endvidere havde jeg en smart korthårsfrisure, som ikke ville have gavn af en hat! For nogle år tilbage arbejdede jeg i en børnehave. Det var vinter og koldt. Så jeg strikkede mig en hat – en rosafarvet med en skøn hæklet blomst. Da forstod jeg meningen med en hat – den varmer! I mellemtiden havde jeg fået langt hår, som nemmere kunne forlige sige med en hat trukket ned om ørerne.

 

Den rosafarvet hat fejler ikke noget – kun at den har en tendens til at falde ned i øjnene, når jeg skovler sne. Da jeg så var blevet færdig med Islænder trøjen, var der en rest sort tilbage. Så jeg har lige strikket en ny hat – samme model som den rosafarvet, men lidt kortere.  Jeg kan godt lide hattens facon – enkel med en lille spids på toppen. Min kæreste synes, at jeg ligner en nisse…   Men de er da meget søde, er de ikk’?

Fede facts:

Opskrift: Børnehue model 281205 fra Ingerlise – Alt om håndarbejde nr. 12 2005

Garn: Irlanda Merino uld,  Sort ca. 50 g

Overvejer om der skal nogle blomster på – evt. i læder for at give den et extra touch!

6 kommentarer til “Varme ører…”

 • Mette:

  :) Den er da sej! Jeg er lige omvendt, for jeg har aldrig været ørebarn, men først som voksen har døjet rigtig meget med mine ører. Jeg er nu heller ikke flink til det med huen, men det kan jo være en nødvendighed – siger ørelægen :)
  Jeg spotter lige noget stof fra Stof og Stil på blusen du har på – hvad har du nu haft gang i? :)

 • Losarinas mor:

  Jeg synes du ser skøn ud med den hue :-)

 • Du ser godt ud med hat. Jeg synes selv, jeg ser ret åndssvag ud med hat, undtaget én type: den med flapperne og det flettede stykke, man kan binde under hagen…

  God aften til dig, Klem fra Mette

 • unikarina:

  Mette b og Losarinas mor… TAK
  Mette – Prøv nu at huske huen. Udover at hjælpe på ørerne så hjælper den med at holde varmen. Der forsvinder nemlig rigtig meget varme ud gennem vores hoveder! Det er rigtig, at du spottede et stykke stof fra Stof og Stil. Det er en tunika, som jeg syede en gang i sommers – du ved den gang solen skinnede, det var grønt og varmt!

 • […] Varme øre er nødvendigt i årets kolde måneder. Bruges hver gang jeg er […]

 • […] Eden bliver vist en afløser for – eller mere samarbejdspartner med min skønne sorte hue. […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut