Plain Poncho…

  En enkel poncho som er nem at strikke. Lav nogle skønne brocher, som kan sætte prikken over i’et. God strikkelyst…
 opdateret 21-01-2015
Har du lavet nogle af unikarinas projeketer – så del dem gerne med unikarina og alle de andre på facebook “unikarina”. Jeg glæder mig til at se din fortolkning…

Lad mig høre, hvis du har fundet fejl eller mangler i vejledningen. Så kan jeg få rettet det – og du kan blive hjulpet videre i projektet. På forhånd tak!

14 kommentarer til “Plain Poncho…”

 • Anette van Straaten:

  Hej Karina.
  Hvor laver du mange lækre og sjove ting – dejligt inspirende :)

 • jytte larsen:

  Jeg er ved at strikke denne poncho, og har også fundet fejl i pind 1. da jeg har slået 70 masker op og på pind 1 skal bruge mere end 80 m. Jeg kan ikke finde version 3.

  Mvh. Jytte Larsen

 • unikarina:

  jytte larsen: Beklager jeg havde ikke fået opdateret pdf’en på siden – men kun på indlægget. Den ligger nu også her i den rigtig version. Håber det lykkes dig at komme videre med ponchoen…

 • Edith Halager:

  Hvor laver du utrolig mange lækre ting. Jeg er så glad for at have fundet din side, for den er utrolig inspirenende. Lige nu er jeg fuldstændig vild med at strikke i kauni garn, og kunne tænke mig at strikke poncho uden krave i det. Hvor mange masker skal jeg mon så slå op. Er det noget du kunne hjælpe mig med ?
  Undskyld jeg er så fræk at spørge.
  Edith

 • Tina Nannerup:

  Hej Unikarina,
  Jeg syntes din Plain poncho er super lækker og lige noget for mig, jeg er vild med at den ikke er så lang. Jeg har dog et problem med at finde ud af at strikke den. Jeg er nået til 3. pind og hvad skal jeg så derefter? På 3. Pind har jeg nu tre maskermellem markørerne midt for og midt bag….er det rigtigt?
  Jeg har svært ved at hitte ud af udtagningerne. Har du en opskrift hvor den evt. Strikkes i to stykker?
  Mvh Tina

 • unikarina:

  Tina: Mellem udtagningerne er der altid 2 masker – det står også beskrevet. Så hvis du på 3. pind har 3 masker mellem maskemarkørerne, så har du glemt at flytte en maskemarkør, før du lavede en udtagning. Du skal blot følge opskriften maske for maske, så skulle du gerne få lavet udtagningerne det rigtige sted. Vær opmærksom på at der tages ud på hver anden til for og bag – og på hver tredje til skuldre. Brug evt en farve maskemarkører til skuldre og en anden til for/bag. Jeg bruger altid et stykke papir til at sætte streger på. Så laver jeg en bolle øverst på udtagninger til for og bag – og en bolle nederst på udtagninger ved skuldre.
  Jeg er sikker på, at når du er kommet i gang, så fanger du hurtigt, hvordan der skal tages ud.
  Ved at strikke rundt, så slipper du for montering.
  Håber at det lykkes – eller vend tilbage. God strikkelyst.

 • Tina Nannerup:

  Tusind tak for dit svar og dine tips……fed blog du har

 • unikarina:

  Tina: Velbekomme – og mange tak. Håber det lykkes…

 • Lotte:

  Hej

  Er totalt novice i det med garn, strikning mv, men jeg skal have købt noget garn til netop denne poncho, og Netto har i denne uge noget uldgarn, kan det mon bruges ? Jeg har prøvet at forhøre mig hos en strikkekyndig, som bare trak på skuldrene, så derfor spørger jeg dig. I Netto avisen står der Uldgarn 100% uld, 50g/95 meter

  På forhånd tak

 • unikarina:

  Lotte: Hvis du læser videre i mine oplysninger, så har jeg skrevet at det uldgarn, som jeg brugte, havde løbelængde 140 m/100 gram. Du henviser til et garn, som er 190 m/100 gram. Det betyder, at det er en anelse tyndere end det garn, som jeg brugte. I opskriften er der angivet en strikkefasthed. Hvis det passer med garnet, valgte pinde og din måde at strikke på, så kan du bruge det. Men du vil også nemt kunne regne det om, så du kan få det til at passe til dig.

 • Tina:

  Hej Unikarina, nu er jeg kommet godt igang med ponchoen og du har ret! Den er super nem – efter jeg nu følger din udførelige instruks/ tip mht til maskemarkører og tælling på papir. Jeg har styr på det nu. I første omgang forsøgte jeg med perlestrik på hele ponchoen men det blev ikke godt da det var svært at få det til at passe med masker og udtagning. Så trævlede jeg det hele op og nu går det fint med glatstrikning. :-))).
  Jeg syntes dine maskemarkører med de grønne perler er SÅ fine…..er de til salg??? ( jeg har bare lavet nogle med en perle på en snor men vil meget hellere have dine med de grønne perler – sælger du dem?
  Bedste hilsner
  Tina

 • unikarina:

  Tina: Dejligt at høre at du er kommet i gang med ponchoen. Mine grønne maskemarkører bruger jeg selv. Men de er supernemme at lave. Se her https://unikarina.dk/strik/maskemarkorer/

 • Gitte:

  Hej Karina.
  Når man når til det punkt hvor der kun tages ud for og bag, strikkes der så 1. pind med udtag og 2. pind uden udtag?
  På forhånd tak!

 • unikarina:

  Gitte: Der står i opskriften, at der tages ud til skuldre på hver 2. pind og ud til for og bag på hver tredje pind. Det betyder, at du skal strikke en pind med udtagning – og 2 pinde uden udtagning. Håber dette hjælper dig på vej…

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut