En pakke selvtørrende ler…

Jeg har længe haft en pakke selvtørrende ler liggende i skabet. Jeg har flere gange taget fat i den – men ikke rigtig vidst hvad jeg skulle lave. Men en dag på Pinterest blev jeg inspireret af nogle små fine skåle til salt & peber. De var enkle og finurlige med 3 små ben.

 

Jeg lavede de små skåle med ben for et par weekender siden – og de har stået og tørret siden. Jeg var ikke helt så tålmodig omkring tørretiden, så jeg satte dem i ovnen på lave temperaturer.  De var dog ikke helt gennemtørre, da jeg tog dem ud. Efterfølgende har de små skåle fået lov til at blive gennemtørre. Jeg  har slebet dem let med sandpapir. Bare lige for at få de groveste ruheder væk.

 

Jeg havde købt nogle tusher, da jeg havde planer om, at jeg ville dekorere dem. Men jeg blev bare mere og mere glad for deres enkelhed i ren hvid. Men jeg skulle da lige prøve det af. Jeg fik tegnet streger og prikker på den ene – men det var ikke dét, som jeg ville. Jeg fik vasket stregerne af igen, før jeg nåede at tage billeder.

 

På inspirationsbilledet var de små skåle dekoreret med splash-effekt. Så jeg blandede noget maling op i en sprayflaske, så jeg kunne lave splash-effekt. Det gav en fin effekt – men det var også rigtig svært at styre, om der kom små eller store splash. Men jeg kunne rigtig god lide effekten – og flere skåle fik samme tur. Men jeg lod nogle få stå helt neutrale.

skåle-i-ler-2

skåle-i-ler-6

skåle-i-ler-5

skåle-i-ler-3

skåle-i-ler-4

 

De er nu klar til salt & peber, slik, smykker eller hvad man nu havde lyst til. Dog er jeg ikke så sikker på, at det er godt til “mad” – så jeg droppe idéen med salt & peber. Slik, tænker jeg, går an – det forsvinder jo alligevel så hurtigt fra skålen. Men de passer også perfekt til at holde styr på fingerringene – eller med et tændt fyrfadslys. Mulighederne er mange.

 

9 kommentarer til “En pakke selvtørrende ler…”

 • De er superfine. Jeg har også en pakke liggende. Det burde man måske bare altid have :)
  Jeg synes at effekten fra malingen sammen med de helt neutrale er rigtig fin :)

 • Inger:

  Hvor er de lækre

 • Mona:

  De er rigtig fine . Jeg har aldrig prøvet selvtørrende ler – mon det hærder godt ? Det kunne jo godt være aktuelt til en lille kalendergave osv

 • unikarina:

  Pernille: Tak. Jeg har set at man selv kan lave selvtørrende ler. Det skal jeg prøve næste gang.

  Inger: Takker

  Mona: Tak. Det bliver tørt. Den lille skål, som jeg vaskede stregerne af, blev “blød” i overflade. Som ler er, når det stadig er fugtigt. Så derfor kan det heller ikke bruges til madvarer, da man ikke kan vaske dem op. Prøv det – det er rigtig sjovt at arbejde med.

 • Anette:

  Hvor er de bare flotte :)

 • Kirsten Grymer:

  Hvor er der søde. Hvor køber man selvtørrende ler?

 • unikarina:

  Anette: Tak for det

  Kirsten: Tak. Det kan købes i hobbybutikker.

 • Anne:

  Bare et lille fif: når jeg har lavet skåle af selvtørrende ler med min datter som skal bruges til slik e.l. Har vi givet det en omgang mat lak – sådan noget man maler på med pensel.

 • unikarina:

  Anne: Jeg har også tænkt på det med lakken. Men jeg tror stadig ikke at det bliver “madvenligt”. Måske til lidt slik som ikke sviner for meget – og efterfølgende skal vaskes af.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut