Årets gang i strik…

I denne tid ser de forskellige tv-kanaler på, hvad der er sket i årets gang  i ord og billeder. Jeg har kigget på årets gang i strik. Jeg har strikket forskellige projekter – og jeg har nydt hver og én.

Projekt 1:

Året startede med en brun vest i vendestrik. Den er strikket i en skøn mokka farve – krydret med en grøn kant og skønne knapper i keramik. Men jeg har ikke brugt den, så min ene søster har derfor fået den – og derfor kan jeg ikke lige snuppe et billede af den.

 

 

 

Projekt 2:

Opskrift: Ugle trøje af Kate Davies

Garn: Uld fra mors gemmer, Råhvid

Knapper: Fra mors gemmer –  fra da hun syede dukketøj til os.

Jeg synes, at det er en lækker striktrøje, som har en god pasform. Jeg har tilpasset ærmerne.

 

 

 

 

 

 

Projekt 3:

Opskrift: Navia nr. 6

Garn: Navia Uno, Råhvid

Jeg er utrolig glad for denne kjole. Den er utrolig flot – og er en klassiker! Jeg strikkede den til forårets konfirmationer.

 

 

 

 

 

 

 

Projekt 4:

Opskrift: Navia nr. 6

Garn. Navia Duo, dobbelt garn, Sort

Knapper: fra gemmeren

En kort bolero med korte ærmer – skøn at have på!

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt 5:

Opskrift: Forest Canopy Shoulder Shawl

Garn: Dansk Pelsuld, Lilla

Et lækkert sjal i et smukt mønster lige til at tage om skuldrene. Det bliver brugt utrolig meget!

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt 6:

Opskrift: Forest Canopy Shoulder Shawl

Garn: Dansk Pelsuld, Lysegråt

Min svigermor havde set mit lilla sjal og ønskede sig et. Det blev strikket i en lysegrå farve – som kan bruges til alle mulige farver.

 

 

 

Projekt 7:

Opskrift: Spirrevip Strik

Garn: Bomuldsgarn, Råhvid

En veninde ventede en lille dreng i august – han skulle have en striktrøje med skønne snoninger. Han valgte at komme 2 uger tidligere end planlagt – så pludseligt fik jeg travlt med at strikke den færdig til Malthe.

 

 

 

 

 

 

Projekt 8:

Opskrift: Pine

Garn: Supersoft 100% uld, Koksgrå

Knapper: Skønne træknapper

En lækker cardigan med trekvart-ærmer. Den er dejlig varm – og bruges rigtig meget.

 

 

Projekt 9:

Opskrift: Folklore Cardigan

Garn: Supersoft 100% uld, Lysegrå som base med en masse skønne farver

Knapper: fra gemmeren

Skøn cardigan i glade farver.

 

 

 

 

 

Projekt 10:

Opskrift: Forest Canopy Shoulder Shawl

Garn: Supersoft 100% uld, Aubergine farvet

Min svigermor ønskede sig endnu et sjal – denne gang i en skøn lilla farve.

 

 

 

 

 

 

Projekt 11:

Opskrift: Hendes Verden

Garn: Bomuldsrester

Babyhuer til Red barnet… De skal krydres med nogle små hæklede blomster, som jeg lærte at hækle i julen hos min mor.

Næste strikkeprojekt… jeg har egentlig nogle rester fra Pine og Folklore, men lige nu drømmer jeg om en Islænder i hvid med sort mønster. Jeg har tegnet og beregnet. Nu skal garnet bare bestilles, så strikkepindene kan komme til at gløde!!! Dernæst skal der et sjal på pindene – et stort lækkert sjal, som kan svøbes om kroppen. Derudover drømmer jeg om en cardigan, en trøje… Dejligt at der er et nyt strikkeår at tage fat på!

20 kommentarer til “Årets gang i strik…”

 • yt:

  Det er lutter dejlige ting du har strikket ;)

  Spændt på at følge dine nye strikke og hobby projekter.

  Yt

 • Hej Karina – hold da op hvor er jeg imponeret – du er jo en super strikker og vildt produktiv – hatten af for alle dine mange skønheder :-)

 • unikarina:

  Westmose – 1000 tak. Jeg er også meget glad for resultatet. Jeg strikker meget ofte foran tv’et – har svært ved at holde hænderne i ro ;o)

 • ilau:

  Hej Karina
  Dejlig inspirerende hjemmeside, du her har dig :-) Er ret vild med ugletrøjen, og vil lige spørge dig, om du selv har “udviklet” opskriften, for jeg har set på linket “Kate Davis” og kan kun finde opskriften til børn..? Eller er det bare mig, der ikke ser ordentligt efter…..
  Ellers tak for super inspiration. Her vil jeg kigge forbi ofte :-)

 • unikarina:

  Ilau – velkommen til. På Kate Davies hjemmeside http://www.needled.wordpress.com under Designs kan du finde Ugletrøjen i voksenudgaven – lidt under børnetrøjen. Voksenudgaven er gratis og kan downloades, hvis man er medlem af Ravelry. Den fåes i både en engelsk og dansk udgave.
  Glæder mig at du gerne vil kigge forbi igen…

 • […] jul lavede jeg en status på årets gang i strik. Jeg synes, at det er dejligt at kigge tilbage på året og se, hvilke projekter, som der er […]

 • Helle Kronby:

  Hold da op, hvor har du været produktiv og sikke nogle dejlige ting du har fået strikket. Jeg ser du også har strikket i Navia, det garn lærte jeg at kende på Færøerne for 3 år siden og syntes det er skønt at strikke i. Og din folklore cardigan er jeg helt vild med – det må være en jeg skal strikke på et tidspunkt. Som altid dejligt inspirerende at læse din blog

 • unikarina:

  Helle: Tak. Navia er noget skønt garn – har strikket et par projekter i det. Kan kun varmt anbefale Folklore cardiganen – den er et hit.

 • Tina:

  Super skøn side du har her og jeg er imponeret over alt det du får lavet:-)
  Jeg er lidt forelsket i ugle trøjen og jeg har oprettet mig som bruger på Ravelry…..men synes ikke jeg kan finde opskriften på denne trøje og da slet ikke på dansk….kan du hjælpe mig med hvor jeg skal lede ? og har du nogle forslag til garn at strikke den i?

 • unikarina:

  Tina: Opskriften på Ugle-trøjen findes kun på engelsk. Den findes lige her… Du kan evt. under Friends søge på unikarina – under min mappe kan du se min træje, som også har et link til mønstret. Hvis du har mod på det, så kan du få hjælp til strikke-ord på http://www.paapinden.dk
  I opskriften anbefales der garn som er ca. 110 – 121 mtr pr. 100 g

 • Tina:

  Tak for hjælpen:-)

 • […] matcher så smukt mit grønne sjal samt mit lilla sjal – men kan også bruges omvendt! Jeg glæder mig til at tage dem i brug – de skal være […]

 • […] en gammel kending – nemlig Forest Canopy Shoulder Shawl. Jeg har strikket det til mig selv i den smukkeste lilla – samt 2 gange til min […]

 • […] er blevet dejligt. Det er blevet stort – og lige til at vikle om mig. Jeg har strikket det før – både til mig selv samt 2 gange til […]

 • Marianne:

  Hej.
  Nu er jeg stødt på den skønne ugle mange steder, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man får opskriften. Jeg har kigget på Kate Davies side.

  Flotte ting du laver!!! mvh Marianne

 • unikarina:

  Marianne: Hvis du klikker videre via mit link – så kommer du til Ugletrøjen. Allernederst i indlægget står der 2 steder, hvor du kan købe opskriften. Håber du finder vej, så du også kan få dig en ugletrøje…

 • Lisbeth:

  Super flotte ting du laver – og hvor kan du dog få meget fra hånden på et år! ;o) Jeg er specielt vild med sjalet, ugletrøjen og folklore cardiganen. Jeg syntes ikke, at jeg kan finde opskriften på folklore cardiganen – kan du sende mig et link ? Så skriver du, at du har tilretter ærmerne på ugletrøjen.
  Er det fordi, der er fejl i opskriften ?
  Bedste hilsner,
  Lisbeth

 • unikarina:

  Lisbeth: Folklore er købt hos Anne http://www.hverkenfuglellerfisk.dk – her kan du også købe opskriften eller via http://www.holstgarn.dk (incl. garn) Grunden til at jeg har tilpasset ærmerne på Ugletrøjen er at jeg godt kan lide lige ærmer – derfor har jeg ikke taget ind, men ladet dem være lige hele vejen ned!

 • Heidi:

  Hej.

  Dejlig ugletrøje du har strikket.
  Jeg synes ikke jeg kan finde den gratis udgave af opskriften, og da slet ikke den danske… Den er ellers helt perfekt, og lige det jeg har gået og ledt efter :( Skøn og inspirerende hjemmeside du har. Godt jeg fandt den.

 • unikarina:

  Heidi: Ugletrøjen er skøn – men der er ikke en gratis og dansk udgave af denne opskrift. Men den kan derimod købes her http://textisles.com/2008/11/22/owls/ – nederst i indlægget finder du link. Men opskriften er på dansk.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut