Patchworktæppe er færdigt…

E N D E L I G T er dét pacthworktæppe, som min mor håndsyede forsiden på, færdigt. Det tog mig også kun 8 år at få det gjort.

Tæppet – eller rettere stof til tæppet begyndte tilbage i marts 2014, hvor jeg selv trykkede nogle af stofferne. Jeg havde fundet nogle stoffer i min mors gemmer, min egen gemmer samt købt lidt stof. Men der manglede noget stof med hvid baggrund og sort tryk. Derfor trykkede jeg selv noget af stoffet.

Min mor fik alle de forskellige stoffer og syede først stof om pap på massevis af heksagoner.

Herefter syede min mor dem sammen med fine og sirlige sting, og det blev til forsiden af et kommende tæppe.

Jeg fik i foråret 2015 syet bagsiden til tæppet.

Tanken var, at jeg selv skulle quilte det. Men det blev et projekt, som jeg kom til at tage tilløb til i meget lang tid. Jeg ville jo gerne, at det skulle være pænt.

Januar 2022 tog jeg mig sammen til at lægge tæppet sammen. Bagside, uldvat og forside. Jeg holdte det sammen med sikkerhedsnåle.

Jeg gik i gang med at lave quilteprøver på min gamle symaskine. Jeg var ikke tilfreds – så jeg pakkede projektet sammen igen.

I begyndelsen af 2023 faldt jeg over Lotte, som quilter tæpper. Jeg spurgte, om hun kunne hjælpe mig. Det kunne hun – og det er blevet godt.

Jeg valgte et cirkel-mønster – og jeg er super glad for at have valgt at få tæppet quiltet “professionelt”. Det er så flot, og jeg synes, at cirklerne passer perfekt til tæppet.

Næste del af processen var at sy det 6 meter lange bånd rundt langs kanten for at afslutte det pænt. Jeg syede kanten på maskinen – først på forsiden, folden kanten om og syede endnu en stikning.

Jeg var ikke tilfreds med min 2. stikning, så det var frem med opsprætteren og pille alle 6 meter op .

Herefter fandt jeg synålen frem og håndsyede kanten på. Super fint resultat, som var vablen på langemanden værd. Jeg havde ikke fået fundet min fingerbøl frem.

Til sidst syede jeg et fint mærke på. Et mærke med teksten “Et samarbejde mellem mor & datter”. Jeg fik hjælp af en bekendt til at sy det, mens jeg selv lige tilføjede det grønne hjerte, som jeg ofte fletter ind i mit håndarbejde. Det var naturligvis syet med franske knuder, som min mor har lært mig at sy.

I går da vi fejrede Mors dag på forskud, kunne jeg vise min mor det endelige tæppe. Jeg er super glad og stolt over, at det endeligt er færdigt.

Jeg er vild med tæppet, som er fyldt med massevis af kærlige sting. Jeg glæder mig til at tage det i brug og lade det varme mig, mens jeg sender kærlige tanker til min mor. Det var den lange rejse værd.

En kommentar til “Patchworktæppe er færdigt…”

  • Annie:

    Så smukt og flot tæppe, og en smuk tanke at lave det skønne samarbejde mellem mor og datter. Og sikke en smuk label. KH Annie

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2023
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2022…
Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut