Glade farver…

Jeg er gået i gang med de glade farver… Tirsdag startede strikkeklubben op efter ferien – der kom lige en snestorm på tværs lige  begyndelsen af året. Jeg begyndte på et sjal “Noget Der Ligner” af Liselotte i det gule uldgarn, som jeg købte billigt sammen med garnet til Islænder trøjen.

Jeg havde rigtig glædet mig til at komme i gang med dette sjal – jeg “trænger” til et sjal, som kan svøbes rundt om mig. Endvidere er der nogle nye teknikker i opskriften, som jeg glædede mig til at prøve. Men jeg var alligevel ikke tilfreds, da jeg kom i gang med garnet. Det er lidt for stift. Derfor har jeg lavet en vasketest – i håb om at jeg kunne vaske blødhed ind i garnet. Men nej… Derfor har jeg bestilt garn. Lækker blødt Alpaca garn i den skønneste gule farve. Det stive, gule uldgarn skal nok blive brugt til noget – lige nu holder det lige en pause.

Men mens jeg venter, så strikker jeg striber, striber og atter striber. Jeg strikker et smalt tørklæde, som skal være langt, så det kan slynges om halsen et par gange eller tre. Det er inspireret af Karens halstørklæde– men faktisk også af et tørklæde, som jeg strikkede i mine teenageår. Mine søstre og jeg strikkede i alle mulige farver og kvaliteter fra mors gemmer. Det blev til nogle skønne og farverige tørklæder, som vi brugte i mange år. De var strikket i retstrik – og havde ikke helt samme bredde, da vi bare mixede garnkvaliteter. Og måske var strikkefastheden ikke helt ensartet.  Min nye, farverige tørklædet bliver strikket i resterne fra min Folklore – i 1×1 rib. Jeg har lige hæftet de første ender – nu SKAL jeg lære at strikkehæfte! Jeg har en vejledning fra Faster Mette – men teknikken står også i mit strikkeleksikon! Jeg har lagt garnet i en stor hurricane af glas, så jeg kan se alle de skønne farver, mens jeg strikker. Lige nu trænger vi til farveklatter – blot for at minde os om, at foråret er på vej – lige om lidt!

Der var problemer i strikkeklubben! Veninden er gået i gang med en cardigan til datteren – men mønstret passer ikke. Der blev regnet og regnet – for kunne det virkelig passe? Jeg har taget opskriften emd hjem for at tjekke den igennem – det hjælper nogle gange at få nye øjne på.

 

2 kommentarer til “Glade farver…”

  • Majbritt:

    …og vi venter med spænding på resultatet

  • […] Faktisk synes jeg, at det er skønt, at noget så simpelt som en håndfuld knapper kan sætter idéerne i gang til et nyt strikkeprojekt. Jeg glæder mig til at komme igang – skal lige være færdig med mit lange, farverige tørklæde. […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut