Chalkstone er færdig…

Jeg har strikket den lækreste, bløde trøje “Chalkstone” af Isabell Kraemer. Den er nu endelig blevet tør og klar til brug. En enkel og klassisk trøje med et smukt hulmønster på for- og bagstykket og glatstrikkede ærmer.

 

En detalje, som jeg er glad for, er, at nakken er højere end forstykket. En lille detalje – men en lækker ting. Faktisk er det meget nemt at lave ved hjælp af vendestrik.

 

Trøjen er strikket nedefra – en teknik, som jeg egentlig ikke er så vild med. Jeg godt kan lide at prøve undervejs og fornemme, om jeg er på rette spor. Men opskriften gav mulighed for, at man kunne strikke ærmerne til sidst.  Man bruger dette fede strikketrick, hvor man laver en opslagning med hæklenålen. Så strikker man en lille bid af ærmet, før man sætter det hele sammen og strikker bærestykket. Billederne herunder viser, da jeg skal til at samle masker op til ærmerne.

 

Jeg fik strikket det første ærme. Og det var alt for bredt til mig. Så jeg var meget glad for, at jeg havde valgt denne løsning.

Ærmet blev trævlet op, og jeg fik strikket en ny udgave, hvor jeg strikkede flere indtagninger. Jeg fik et smukt, smalt ærme, som passer til mig.

 

En lækker, klassisk trøje, som er perfekt til efterårets regn og rusk.

 

Fede facts:

 

Opskrift: Chalkstone af Isabell Kraemer. En utrolig velskrevet strikkeopskrift. Jeg lavede ændringer på ærmerne, da jeg gerne ville have dem mere slimfit.

 

Garn: strikket med 2 tråde alpaka garn  fra garnpusher.dk, 183 m/50 g, farve lys grå. Forbrug 418 g

 

Pinde: 4,5 mm, samt 4 mm til ribkanter /Knit Pro

 

Kommentarer: En lækker bluse i et klassisk design. Jeg er vild med hulmønstret på for- og bagstykke og glatstrikken på ærmerne.  Jeg glæder mig til at tage den i brug. Som sagt så er opskriften er velskrevet. Normalt så når man strikker en bluse nedefra og op – så strikkes ærmerne også, før man kan strikke bærestykket. I denne opskrift var der angivet, hvordan man kunne lave en opstart til et ærme. så strikke bærestykke, hvorefter man så kunne strikke ærmerne – dog i modsat retning. Det viste sig i mit tilfælde at være perfekt, for “original” ærmet passede ikke til mig. Jeg valgte at tilpasse det til mig.

 

13 kommentarer til “Chalkstone er færdig…”

 • Hvor er det bare en lækker trøje ! Det ligner sådan en man lige flytter ind i :o) Og så gør det da bestemt ikke noget, at opskriften er velskrevet.

 • Jane:

  Hvor er den smuk Karina.

 • Hvor er den blevet flot Karina!! Jeg strikkede mine ærmer nedefra, og du har ret i, at de er lidt brede. Jeg kunne med fordel have gjort som dig, men jeg strikker nogle gange før jeg tænker :-)

 • unikarina:

  Mona: Tak – og det er en trøje, som man flytter ind i. Jeg var superglad for den velskrevne opskrift – og har også skrevet til strikkedesigneren.

  Jane: Takker

  Camilla: Tak. Selvom jeg ikke har de længste arme, så kan jeg godt lide at ærmerne er lange. Derfor skan jeg bedst lide at strikke oppefra, så kan man tilpasse undervejs. Jeg blev meget begejstret, da jeg så at der var et alternativ – og det er en teknik, som jeg har taget til mig.

 • […] « Chalkstone er færdig… […]

 • Pia:

  Din trøje er blevet rigtig fin … godt du tog af ærmerne, jeg har lige set på “originalen”
  Smart ide med måtterne, netop at de ventilerer tror jeg er en fordel.

 • Tina Hesselager:

  Hvor ER DEN ALTSÅ bare pæn!! (Har vist fundet min strik-soulmate her;-)
  Den opskrift må jeg kigge nærmere på! Virkelig flot strikket.

 • unikarina:

  Tina: Takker

 • susanne schou:

  Hej Carina
  Når man henter opskrifter på Ravelry findes de så kun på engelsk?

 • unikarina:

  Susanne: De fleste opskrifter er på engelsk – men nogle er også på dansk, fransk, tysk ect.

 • […] har valgt at strikke ærmer på. Jeg brugte samme teknik, som i Chalkstone og Vormorgunn. Jeg strikkede en lille bid af ærmet, som jeg satte ind, da jeg skulle strikke […]

 • Birgitte:

  Hej! jeg faldt lige over dine ærmer, der skulle gøres smallere. Jeg sidder med samme udfordring med en trøje, hvor ærmerne også skal gøres smallere. Hvordan får du antal masker til at passe med for- og bagstykke, når der ikke er så mange. Er det skulderstykket, der bare bliver smallere?

 • unikarina:

  Birgitte: Det er selve ærmet, som jeg laver smallere. Bemærk at jeg har valgt teknikken, hvor jeg strikker en lille bid af ærmet, og så strikker bærestykket. Ærmerne er strikket i modsatte retning og derfor kan jeg nemt tilpasse mine ærmer. Håber dette hjælper dig på vej.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut