Et fedt strikketrick…

Jeg er godt nok midt et baby- og børnestriksprojekt. Men jeg havde lyst til en strikketrøje til mig selv – og jeg havde set én, som jeg gerne ville omdanne til mit garn. Det er en skæv top med ærmer – og inspirationen er fra Jytte Slentes bog “unikastrik”.

 

Jeg tager udgangspunkt i målene på Jyttes trøje. Men jeg regner det hele om til en trøje strikket i meget tyndere garn end originalen. Endvidere vil jeg gerne strikke oppefra og ned – samt have en lille høj hals på. Da jeg har svært ved at bedømme den høje hals størrelse og længde, ja så starter jeg bare i halsudskæringen og strikker ned – og så kommer den høje hals på til sidst.

 

Jeg starter derfor strikketøjet med en luftmaskeopslagning (provisional cast-on). Det er en opslagning, hvor man slår masker op i en række hæklede luftmasker. Denne kant kan man trævle op – og så kan man strikke den anden vej. Jeg har tidligere hæklet en luftmaskesnor. Heri har jeg samlet masker op. Når jeg så skulle bruge maskerne – ja så skulle jeg bare trævle snoren op. Eller det vil sige, at jeg aldrig lige fik samlet masker op, så det kunne lade sig gøre . Jeg fiflede derfor for at få denne snor væk.

 

Men jeg googlede lige teknikken igen. Her fandt jeg en video, som er perfekt – og som gør det meget lettere. Prøv at se denne video Provisional cast-on

 

Jeg synes, at det er smart…

 

14 kommentarer til “Et fedt strikketrick…”

 • Gitte:

  Det er nemlig ret smart,har set Ulla har brugt samme metode til hendes cowl,godt du strikker den skæve i tyndere garn,ellers må den blive noget bastant at have på :))

 • tina:

  Super smart – tak for tippet :-)

 • Det er smart. Jeg har selv lige brugt metoden til et halsedisse/cowl

 • Det lyder rigtig smart. Gad vide om det er sammenligneligt med den tommelfinger jeg skal strikke i vante efter opskrift fra Jorid i muffins verden ? Man strikker hen over de masker der skal lukkes i en anden farve og meget løst. Det er så meningen man skal klippe op og fange masker til tommelfingerstrik senere. Jeg har ikke prøvet det før, og jeg er spændt på hvordan det virker.

 • unikarina:

  Gitte: Jeg kendte godt teknikken – men ikke denne smarte måde at hækle omkring strikkepinden. Jeg har på fornemmelsen at den skæve kunne gøre sig smukt i en tyndere udgave.

  tina: det er nemlig super smart…

  Ulla: Det var hos dig jeg blev mindet om det. Jeg googlede og fandt en smartere måde at gøre det på end jeg tidligere har gjort

  Mona: Jeg kender ikke den teknik, som du skal bruge i dine vanter – som for øvrigt bliver meget smukke.

 • Bettina Lau:

  Det var er smart trick, som er lagret på min harddisk. Tak

 • unikarina:

  Bettina: Det er nemlig et meget smart trick – jeg blev selv så begejstret da jeg så det.

 • Jeg har efterhånden brugt det mange gange – det er nemlig rigtig, rigtig smart :)

 • Hov, der var jeg lige lidt hurtig, for jeg har aldrig hæklet rundt om strikkepinden med det samme.. men det må da straks prøves, for hvor ser det genialt ud :)

 • Kirsten Grymer:

  Det lyder smart med denne opslagningsteknik. Men når jeg åbner den you tube, du henviser til, kommer der en fodboldgræsplæne frem. Prøvede at køre længere ned,men kan desværre ikke finde den. Er altid så glad, når der er nyheder fra dig. Knus Kirsten.

 • Jeg har selv omtalte bog, og kender godt den top du vil strikke. Den bliver flot, kan jeg sige dig. Og den er sjov at have på. Jeg har selv udgaven med de lange ærmer og broderiet.
  Jeg skal lige have luret din strikke teknik. Det er jo aldrig for sent at lære noget nyt! :-)

 • Kirsten Grymer:

  Nu fandt jeg vejledningen på you tube – dejligt, den idé ser god ud.

 • unikarina:

  Pernille: Jeg kendte også kædemaskemedtoden – men ikke denne hvor man hækler omkring pinden. Det synes jeg er genialt.

  Kirsten: Kan se du fandt den :o)

  Henny: Min udgave bliver så i en tynd udgave og med lidt tilpasninger.

 • […] rette spor. Men opskriften gav mulighed for, at man kunne strikke ærmerne til sidst.  Man bruger dette fede strikketrick, hvor man laver en opslagning med hæklenålen. Så strikker man en lille bid af ærmet, før man […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut