Strokkur er færdig…

Godt nytår til alle. Håber at I hver især kom godt ind i det. Jeg strikkede mig ind i det nye år. Jeg har fået strikket Strokkur sweateren færdig. Jeg begyndte på den før jul – men den holdte lidt juleferie, før jeg fik gang i den igen.

 

Jeg er vild med at strikke jaquardstrik, mønsterstrik eller Fair Isle strik – kært barn har mange navne. Jeg synes, at det er så sjovt med farveskiftene. Man skal lige have en pind mere, så man kan se lidt mere af mønstret. Desværre var der kun 22 rækker af de sjove rækker. Det var alt for hurtigt overstået. Jeg må finde et projekt, hvor der er flere rækker.

 

Jeg elsker også bagsiderne af jaquardstrik. De fine floteringer bagpå skal ligge ensartet og smukt. Bagsiden er nemlig også en del af processen.

 

En anden fin detalje på denne sweater er, at den er strikket således, at nakken bliver højere end forstykket. Rigtig pænt når sweateren kommer på.

 

Den er varm og lækker…

 

Og lige til at tage med i tasken!

 

Jeg har strikket i de samme farver som originalen.

Jeg er vild med gult og gråt sammen.

 

 

Fede facts:

 

Opskrift: Strokkur fra Ysolda

 

Ændringer: Jeg har valgt at strikke ærmer på. Jeg brugte samme teknik, som i Chalkstone og Vormorgunn. Jeg strikkede en lille bid af ærmet, som jeg satte ind, da jeg skulle strikke bærestykket. I halskanten samt ærmekanter  har jeg strikket en ribkant, da jeg bedre kan lide dette. I originalen er der perlestrik. Da bærestykket var strikket, kunne jeg strikke ærmerne oppefra og ned og tilpasse dem længde.

 

Garn: strikket med alpaka garn  fra garnpusher.dk, 100 m/50 g, farve grå 320 g, lys grå 24 g samt gul 21 g

 

Pinde: 4,5 mm /Knit Pro

 

Kommentarer: Jeg synes, at sweateren er blevet flot. Jeg kunne måske godt have tænkt mig, at den var samme størrelse om min sorte Vormorgunn. Den er mere som en bluse – og denne er mere en sweater. Men jeg er nu sikker på, at den nok skal blive brugt.

 

23 kommentarer til “Strokkur er færdig…”

 • Hvor er den flot! Den forstår jeg godt, at du er glad for – det ville jeg også være. Jeg har Lett Lopi liggende her til en trøje, men jeg er ikke så rutineret i jaquard strik. Øvelse gør mester så måske skulle jeg bare i gang. Skal lige opfriske garnets placering i forhold til fingrene:-)

 • Miri:

  Gal den er flot !!!
  Og hvilken bagside- du er dygtig :)

 • unikarina:

  Mette: Tak. Øvelse gør mester – helt bestemt. Jeg kan et lille trick , som du kan se her https://unikarina.dk/strik/strikkende-storm-p/ Den kan hjælpe med at holde styr på garnet. Men ellers strikker jeg med mønsterfarven længst til venstre og bundfarve til højre. Vigtigt at det er ens. Hvis du strikker frem og tilbage, skal du bytte om, når du vender.

  Miri: Takker :o)

 • eva:

  Den er virkelig blevet smuk Karina, elsker også den fine bagside, der opstår ved mønstrestrik.

 • Bente:

  Godt nytår, og tillykke med dit nye, smukke strik :) Det er en fornøjelse at se dit omhyggelige arbejde!
  I.f.t. at strikke med flere farver, så har jeg også lært det, som du skriver: farverne skal ligge ens over fingeren hele projektet, for at give samme farve dominans hele vejen. Men når jeg ser instruktioner på fair isle, ser det ud til, at farverne byttes, for at kunne “sno” garnet? Hvad er det, jeg ikke kan gennemskue?

 • Det er en rigtig flot strokkur. Når du er så vild med mønsterstrik, så vil jeg foreslå dig at komme med i koftegruppan i facebook (hvis ikke allerede du er der). Det er en guldgrube af opskrifter og inspiration – masser af gamle traditionelle sweatre, hvor mønstrene er frigivne.

 • unikarina:

  Eva: Takker

  Bente: Takker. Når der bliver lange floteringer på bagsiden, så slaver man en lille “snoning” således den ikke virker så lang. Du bytter ikke ikke om på farverne – du skal blot sno de to tråde omkring hinanden – og strikke videre med din farve. Se evt. denne video – håber det kan hjælpe dig på vej https://www.youtube.com/user/christelseyfarth

  Mona: Tak for tip – jeg vil kigge forbi

 • Marianne:

  Den er vildt vildt flot Karina – må vist lige notere mig garnet … Den skal helt sikkert på to do listen – når strikelysten igen melder sig
  Knus og godt nytår herfra

 • Den er blevet skøn. Jeg er vild med mønstret -og farverne.
  PS. Jeg kalder det flerfarvestrik :-) Kært barn har mange navne..

 • Anne Lauritzen:

  Strokkur er SÅ smuk – på begge sider. Flot arbejde, Karina :-D

 • unikarina:

  Marianne: Takker. Godt nytår til dig også

  Rikke: Jeg kan også godt lide de grå sammen med den gule. Og ja kært barn har mange navne

  Anne: Takker

 • Kirsten Grymer:

  Hvor er du altså dygtig, og hvor er den blevet flot. Jeg ville altså sådan ønske, at jeg kunne strikke en – også i grå og gul – men jeg må se, om jeg kan finde en opskrift på drops på dansk, som jeg kan bruge. Vil du være sød at skrive, hvad din strikketasken er med det garn, du har brugt? Forsat gode krea-dage til dig kære Karina.

 • Kirsten Grymer:

  Der skulle stå strikkefasthed!

 • Jane:

  Endnu en vinder. Flot trøje i smukke farver.

 • unikarina:

  Kirsten: Der er links til garnet, hvor du kan se strikkefastheden

  Jane: Nemlig :o)

 • Pia:

  Flot strik …

 • agnes madsen:

  Hvor er den smuk
  Agnes

 • unikarina:

  Pia og Agnes: TAK

 • Jenny Winther:

  Hej,
  Sikke fine ting du laver! Din Strokkur er superfin og jeg bliver uden tvivl inspireret. Det eneste er den engelske opskrift …. jeg har aldrig strikket efer en engelsk opskrift før, men tænker at det kunne komme an på prøve. Jeg vil bare høre hvis du har tid og lyst til at svare, hvordan oplever du opskriften, er den til at forstå? Jeg har lige strikket en anden islænder (Hringur)og tænker at fremgangsmåden nok ligner hinanden.
  Mange hilsner Jenny

 • unikarina:

  Jenny: Tak. Det er svært at svare på. Jeg synes, at opskriften var nem at forstå – men jeg er også meget vant til at strikke efter engelske opskrifter. Der er god hjælp at hente på http://www.paapinden.dk – der er beskrevet de engelske og danske strikketermer samt videoer. Jeg tænker som du skriver, at den islandske opskrift, som du lige har strikket, kan minde om Strokkur. God strikkelyst :o)

 • […] Sidste nytår strikkede jeg mig ind i det nye år. Jeg var nemlig i gang med Strokkur. […]

 • Louise:

  Hej!
  jeg er igang med den fine strokkur nu (jeg fandt den her på din side) men er nu blevet drøn forvirret over stykket hvor man skal lave venderækker første gang (før man lave mønsterstrik) – kan det passe at ‘venderække stykket’ går hele vejen fra foran venstre ærme, bagom og så om til foran højre ærme? jeg synes bare det er langt? håber du kan hjælpe og at det er ok at jeg spørger :)
  hilsen Louise

 • unikarina:

  Louise: Nu er det et stykke tid siden at jeg har strikket denne. Men det kan godt passe at de første pinde går ind på forstykket. Du skal forstille dig at du skal lave nakken højere – men det gør man ikke blot ved at lave nakken højere. Man skal lave et pænt forløb, så der dannes “bro” mellem for og bagstykke. Hvis jeg husker rigtigt, så skal du blot følge opskriften slavisk – og du får et god resultat. Min blev desværre for stor i kroppen, så jeg brugte den aldrig. Nu varmer den i stedet min barndomsveninde :o)

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut