Måtter til opspænding af strik…

Jeg har flere steder set, at man kunne bruge nogle skummåtter til at spænde strik op på. Man kan købe dem i dyre domme, som strikkeudstyr. Men jeg vil hellere bruge penge på garn, så jeg forsøgte at finde et alternativ.

 

Man kan få nogle legemåtter til børn, som er formet, som puslespil til gulvet. Disse er ofte meget farverige, så jeg valgte at søge videre. Jeg fandt nogle grå skummåtter til camping i Harald Nyborg.

På billederne på hjemmesiden er der ikke huller i skummet. Men det er der i de måtter, som jeg fik. Jeg tænkte, at jeg ville prøve dem alligevel. Måske det kan være en fordel i forhold til ventilering. Men det kan også blive en ulempe, hvis hullet sidder et forkert sted i forhold til opspænding.

 

Det samles som et puslespil – og man kan udbygge det, så det passer til størrelsen på ens strikkeprojekt.

 

Jeg brugte nogle specielle nåle, som jeg har købt til opspænding af strik. Men jeg er sikker på, at almindelige knappenåle kan det samme.

 

De giver dog huller i skummet – og man skal nok ikke forvente, at skummåtterne ikke varer evigt.

 

Her er strikken spændt op på måtterne…

 

Jeg fik dem prøvet af på min “Chalkstone” – og det fungerede godt. Jeg er sikker på, at de bliver et nyttigt værkstøj for mig fremover. Hvor længe de holder, ved jeg endnu ikke.

 

Har du erfaring med at spænde strik op på skummåtter? Hvis ja – hvilke bruger du?

 

11 kommentarer til “Måtter til opspænding af strik…”

 • Smart! Tak for tippet :-)

 • Vinnie:

  Jeg og gemt gulvpuslespillet fra mine børn var små – det fungerer ganske glimrende

 • Pia:

  Jeg har købt to billige liggeunderlag i Jysk. Sat sammen med gaffatape. Var lidt for lille til et sjal, (blev forlænget med et siddeunderlag), men ellers ok. Der kommer mærker efter nålene, men indtil videre ikke noget problem

 • Annika:

  Virkelig god ide!

 • unikarina:

  Jeg fik desværre slettet en kommentar hvor der blev spurgt hvorfor jeg spænder strik på. Det Gør jeg ved hulstrik da det typisk trækker sig sammen. Når jeg har vasket strikken,så spænder jeg op for at trække strikken og Gøre mønstret mere synligt. Når du vasker strikken igen,skal det spændes op igen.

 • Trine:

  Det var mig der spurgte :-) Tak for svar!

 • Inge-Lise:

  Jeg har købt gulvpuslespil i genbrug til 5 kr for et helt sæt. Der kan bruges almindelige knappenåle til at spænde det strikkede ud på. Fordel at det kan samles i alle mulige faconer, så det passer til det strikkede.

 • Hvor er det da bare en god ide ! tak for tippet :o)

 • Jeg har et legegulv i samme størrelse som dine store brikker. Jeg tror jeg var heldig da jeg fandt det, det er gråt og dermed – synes jeg – også pænt at have liggende når strik er spændt ud og skal tørre.
  Jeg bruger almindelige knappenåle og foreløbig har jeg ikke synlige huller :)

 • Louise:

  Jeg købte også måtter men i t-hansen for længe siden, mine er dog uden huller – de lidt smarte med huller synes jeg :-) og trøjen er selvfølgelig fantastisk !

 • unikarina:

  Louise: Det er bestemt ikke en fordel at det er med huller, da man kan komme ud for at man skal spænde strikken ud, hvor der er et hul. Og trøjen er meget skøn

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut