Magic loop…

Jeg kan ikke lide at strikke med strømpepinde, så nu ville jeg lære at strikke med “magic loop”. Jeg kan kigget mange steder for at lære fidusen. Jeg har forstået teknikken – men den føltes ikke så magisk!

Men til ærmerne på min “Rundtosset” havde jeg sat det mål, at jeg skulle strikke med “magic loop”. Jeg fandt en guide, hvor man strikker med 2 løkker. Det kunne jeg mærke faldt mig lettere, så nu er jeg i gang med det første ærme. Det skrider stille og roligt fremad. Jeg skal lige lære at stramme garnet lidt mere, når jeg skifter fra den ene pind til den anden.

 

Ud over, at man ikke behøver at strikke med strømpepinde, når man strikker med “magic loop” – ja så betyder det faktisk, at man kan reducere sin beholdning af strikkepinde! Jeg ved godt, at det ikke er et godt forslag til strikke-entusiasterne. Men man faktisk “nøjes” med at have en rundpind i længde 80 cm i hver tykkelse. Dette er så forudsat, at man kun strikker på ét projekt ad gangen!

Flere har faktisk kommenteret, at de synes, at det er fantastisk, at jeg kun har gang i et projekt ad gangen. Hertil må jeg sige, at jeg har gang i flere projekter ad gangen – men det er i forskellige typer håndarbejder/kreativiteter. Når jeg strikker, har jeg kun gang i ét projekt – måske to. Ikke at det ikke kribler i fingrene på mig med andre projekter. Men jeg kan rigtig godt lide processen – og ikke mindst resultatet.

Skulle du ikke kende teknikken “Magic loop”, er der masser af muligheder for at lære teknikken – se her, her og her.     

Når jeg nu har lært teknikken – så har jeg sat mig det mål, at jeg skal strikke et par strømper! Sidste og eneste gang jeg har strikket strømper var i 4. klasse – de var røde, stikket i retstrik og på 2 pinde! Jeg har set nogle skønne strømper her, her og her – lange og med et smukt mønster. Jeg har endda været så heldig, at jeg har fået mønstret – det er fra HendesVerden nr. 9/2009. Så nu skal jeg bare lige havde købt gran, samt strikke mit nuværende projekt færdigt.

 

6 kommentarer til “Magic loop…”

 • Nina:

  Jeg holder også mest af magic loop – eller rundt på to rundpinde, hvor man strikker fra den ene til den anden. Strikker du strømper er der også mulighed for at strikke begge på samme tid på rundpind. Glæder mig til at se din færdige cardigan!

 • Tak fordi du lige huskede mig på Magic Loop. Gik ind på You Tube linket og så mange gode ideer, skal til at strikke ærmer og det bliver helt sikkert strikket med Magic Loop nu

 • Jeg har også kastet mig over magic loop. Genialt til ærmer, der hurtigt bliver “for store” til strømpepindene. Lige netop til strømper har jeg ikke prøvet det. Jeg har strikket hudredevis af strømper, og nyder lige der faktisk de 4 pinde. Mærkeligt nok.
  Mine lange pinde er kommet på museum. Jeg bruger aldrig andet en rundpinde til at strikke på mere (og så lige strømpepinde til strømper, altså)

 • Hedvig:

  Jeg har også været inde på You Tube linket og fundet ud af at magic loop ikke er vanskeligere end det kan læres. Jeg vil helt sikkert tage det til mig – så tak for tipset.

 • […] loop er noget nyt, jeg har lært. Jeg kommer til at bruge magic loop meget fremover sammen med mine maskemarkører. Det er begge to gode redskaber, når jeg […]

 • […] var to. Gudskelov der ikke var 3 ærmer… Ærmerne blev strikket med magic loop. En teknik, som jeg har taget til mig. Jeg øver mig stadig på at gøre den […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2023
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2022…
Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut