Lyse nætter er færdig…

Heldigvis er de lyse nætter ikke færdig endnu – de nydes, så længe de varer. Men derimod er min cardigan “Lyse nætter” endelig færdig.

 

Jeg fik kæresten til at tage billeder. Han var for længst gået i gang med at tage billeder, inden jeg havde stillet mig op…

Og nederst til venstre pusler birkegrenen mig i håret – og benet spjætter lidt!!!

 

Fede facts:

 

Opskrift: Lyse nætter fra bogen Sommerstrik af Annette Danielsen

 

Garn: Blackhill højlandsgarn  550 m/100 g, farve Græshoppe. Forbrug 250 g.

 

Pinde: 2.5 & 3 mm /Knit Picks

 

Tilbehør: Jeg har sat forskellig farvede keramikknapper fra Birthe Sahl i. De giver et dejligt spil til den smukke grønne farve.

 

Kommentarer: Cardiganen er strikket på pind 3 mm, hvilket jeg synes er lige en tand for lille. Jeg har nemlig en tendens til at holde lidt fastere om pinden, som gør, at jeg ikke kan strikke så længe ad gangen. Derfor har cardiganen været længe undervejs.

 

Lige før jeg skulle dele til for- og bagstykke – så jeg, at jeg havde lavet et strikkefejl allerede på pind 10! Jeg valgte at ignorere den – og den er vist kun synlig for mig.

 

Jeg forsøgte mig med at strikke begge ærmer på én gang. Jeg kunne konstatere, at jeg kan teknikken – men at jeg synes, at der går for meget teknik i – og for lidt strikkeglæde. Derfor valgte jeg, at strikke hvert ærme for sig. Jeg prøver måske teknikken en anden gang – men helt bestemt på tykkere pinde!

 

Cardiganen er blevet rigtig flot og lækker. Jeg kan dog konstatere, at jeg ikke er vild med monteringsarbejde – og stadig har noget at lære på det område. Endvidere kan jeg også konstatere, at jeg er en raglan-pige. Den facon sidder bedre på min smalle skuldre.

 

14 kommentarer til “Lyse nætter er færdig…”

 • Den er super flot. Jeg synes, den gør sig så fantastisk godt i den grønne farve, meget bedre end billederne i bogen.

 • Tillykke med et meget flot resultat. Smuk farve, som klæder dig fantastisk godt.

 • Læker trøje i en smuk farve. Du ramte lige sømmet på hovedet, med at teknikken med to ærmer på én gang, rammer strikkeglæden.

 • Conny:

  Dejlig cardi, fletmønstret er rigtig fint og farven er fantastisk:). Tak for inspiration forleden, tre trøjer er nu færdige, vaskede og klar til brug – og jeg er også tilhænger af ud-i-et-strik med raglan, kanter strikket med op osv. – har bare ikke regnet ud, hvordan man kan strikke knapper ind endnu :)

 • Ulla Røjkjær:

  Lækker trøje Karina og vidunderlig farve til dig. Jeg er vild med dit knappevalg.
  Måske jeg skulle kigge lidt mere på den opskrift, den har ikke fået mange blik fra mig hidtil. Men med din version er den pludselig værd at kigge på.
  Utroligt hvad farver og knapper kan gøre ved en ting, så man ser den eller modsat…

 • unikarina:

  Britt: Tusind tak

  Balles Bazaar: Tak for det

  dorit: Jeg vil ikke fornægte at teknikken med 2 ærmer på én gang vil blive brugt en anden gang. Det hang bare ikke sammen her med pind 3, som ikke er min favorit…

  Conny: Super dejligt at høre at du tog dig sammen – og nu har 3 skønne trøjer. Jeg vil tro, at den som opfinder teknikken med knapperne vil bliver mangemillionær :o)

  Ulla: Tak for det… Det er nemligt sjovt at se en trøje i en anden favre/knapper – og så kan man måske se, at det er noget alligevel

 • Der er vist ikke andet at sige, end DEN må jeg også bare lave til mig selv:-)) Kan godt være at pindende var tynde, men den er altså også blevet virkelig fin og ensartet over det hele. Flot flot :))
  Allerbedst er dog farven..

 • Anne:

  Den er bare blevet flot – den vil lyse op, når de lyse nætter ikke mere er så lyse :-)

 • Lis:

  Den er blevet rigtig lækker.
  Jeg elsker det mønster. Helt enkelt og elegant.jeg synes at des mindre pinde der bliver brugt, jo flottttere bliver det, så dit hører til i topklassen.
  Lh. Lis

 • Lone:

  Den er godt nok blevet flot i den smukke grønne farve

 • Hvor er den blevet flot, Karina – og raglan sidder bedre på ALLE skuldre. Sammen med runde bærestykker. Mennesker er nemlig ikke firkantede ;-)

  Jeg bliver i godt humør af de sjove billeder. Lad du bare kæresten fotografere en anden gang også :-)

 • Hvor er det blevet fin, skøn farve. Købte bogen og garn til uldfestivallen i Saltum og er snart nødt til at komme i gang med den.

 • unikarina:

  henriette hald: farven er vild flot… God fornøjelse hvis du kommer i gang

  Anne: Den vil nemlig lyse op i mørket

  Lis: Mønsteret er nemlig meget enkelt – og det kan jeg også rigtig godt lide. Jeg synes resultatet på de små pinde er flot – men jeg spænder desværre for meget, når jeg strikker med dem

  Lone:Tak for det

  Liselotte: De runde bærestykker passer mig heller ikke for godt – men raglan er super, så det bliver havd jeg satser på fremover. Kæresten knipser altid løs – og jeg har ikke styr på hvordan jeg ser ud. Ofte er det billeder, hvor jeg står og instruerer… Der er liv i billederne og derfor kom de med

  Gitte K: Skynd dig at komme i gang – den er så skøn.

 • […] jeg var blevet færdig med “Lyse nætter“, trængte jeg til at strikke på lidt større pinde end pind 3. Jeg havde fundet noget […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2021
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut