En let og luftig strik er færdig…

Da jeg var blevet færdig med “Lyse nætter“, trængte jeg til at strikke på lidt større pinde end pind 3. Jeg havde fundet noget råhvidt garn af silke og hør i Netto. Det tænkte jeg kunne blive til en lækker sommerstrik – som forhåbentligt kunne tiltrække sol og varme!

 

Jeg tænkte, at sådan en sommerstrik ville man nemt lige kunne skylle op – og vupti, så var den tør. Men faktisk så har jeg ventet siden onsdag morgen på, at den skulle blive tør. Den er faktisk ikke gennemtør endnu. Nu er solen her – så nu suger den varmen for solen, så den kan blive gennemtør og klar til brug

 

Sommerstrikken er en ganske enkel bluse med raglan-snit, let oversize og med korte ærmer. Den er blevet dejlig…

Fotomodel bliver jeg aldrig – jeg bliver så akavet, når kameraet kommer på. Kæresten tog en masse billeder – men denne gang får I den censurerede udgave.

 

 

Jeg har problemer med hæftningerne. I uld, som jeg typisk strikker i, “glider” min hæftninger ind i strikken, når jeg har vasket det. Men her har jeg nogle hæftninger, som jeg kan se. Hvis I ser det nederste billede, så kan I måske også ane det? Har I nogle gode råd til, hvordan jeg undgår det?

 

Fede facts:

 

Opskrift: Billowing by Cecily Glowik MacDonald – jeg har dog modificeret opskriften en del. Jeg startede ud med færre masker, da jeg ikke har de bredeste skuldre. I det nederste stykke har jeg bare strikket lige ned. Selve ribkanterne er strikke på en hel pind mindre end den glatstrikkede del. Faktisk var det en fejl, da jeg havde taget de forkeret pinde – men det virker rigtig godt.

 

Garn: Silkegarn 55% Silke 45% Hør fra Netto, Løbelgd 220 m/100 g Forbrug 207 g.

 

Pinde: 3.5 & 4.5 mm /Knit Picks

 

Kommentarer: Blusen er strikket oppefra og ned. Det gør det nemt at tjekke undervejs, om man er på rette spor. Blusen er let og luftig – og jeg håber så inderligt på at der dukker lidt varmt vejr op, så den rigtig kan komme i brug.

 

10 kommentarer til “En let og luftig strik er færdig…”

 • Den er lækker og du er så sød at se på – det er fotomodeller ikke :)
  Blusen ligner til forveksling den jeg er i gang med , min strikkes i bomuld, silke og hør fra Weller .

  Lige nu er det dejligt vejr , d
  Vi må håbe det holder til weekenden så du kan få luftet blusen .

  Marianne

 • Lisbeth:

  Sød bluse du har fået lavet …
  Et råd til hæftning. Altid skifte garn i siderne, så kan du enten skjule hæftningen i sidekanten, eller, hvis du strikker rundt, under armene.

 • Ulla Røjkjær:

  Skøn version af Billowing du har lavet Karina..
  Min har næsten ikke været af mig siden den blev færdig.. Lige nu ligger den i vasketøjskurven og skal have en tur i maskinen i morgen;)
  Jeg giver Lisbeth ret med at skifte garn i siderne. Ligeledes plejer jeg at strikke tre masker med både ny og gammel garn.

 • Den er super fin …
  Har også købt opskriften for noget siden,men kan ikke finde ud af at oversætte den .. og da jeg alligvel heller ikke vil have så åben hals har jeg ændret i og lavet noget lignende .. håber den blir lige så go’ som din ;0)

 • Ihhh altså hvor er den lækker – og fotomodellen også :-)
  Fantastisk med simpelt strik, hvor garnet bærer modellen og gør trøjen enkel og flot.
  Jeg er nysgerrig på, hvad du finder på at lave af bomuld/hør/silke garnet, jeg ved du købte hos Kenneth ifb Lones Blogtræf i maj. Jeg tænker at kunne blive inspireret. Nyd fredagen og weekendens komme.

 • Den er skøn !
  Og du ser dejlig ud :-)

 • En rigtig sød og enkel sommerbluse.
  Og den klæder dig rigtig godt.
  hilsen Mona

 • Bettina:

  Rigtig sød bluse, ingen grund til at være utilfreds med modellen. Jeg strikkehæfter gerne, men har ukke prøvet med hør sim er lidt hårdere i det.

 • Den ser dejlig ud :)

 • Lone Hesselberg:

  Hæftning af ender er altid svært at skjule, når det ikke er uld. Det er en af grundene til, at jeg er meget glad for at købe garn på cones. Kenneth sælger virkelig noget fantastisk garn. Lige nu strikker jeg også en billowing og det en bomuld/akryl i 50 grams nøgler – det er lidt op ad bakke med skift fra nøgle til nøgle, men jeg vælger at skifte garn ved raglanudtagningne og siderne – jeg håber det går :-)

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".

Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen....

Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...

unikarina
Copyright © 2009 – 2017
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.

Få en mail med ugens indlæg...
DIY Awards 2017…
unikarina.dk er nomineret til en DIY award. Du kan se mere samt sende din stemme ved at klikke på billedet.
DIY Awards 2017
Reklamer…
Pr 1. juli 2017 er der kommet nye regler omkring markedsføring på sociale medier og blogs.

Det betyder, at når jeg fremadrettet skriver om et produkt eller et firma, så skal jeg skrive, at det er reklame. Også selvom jeg gør det af fri vilje og ikke bliver betalt for det.

unikarina.dk vil fortsat være en reklamefri blog - forstået på den måde, at jeg ikke laver samarbejde med fimaer. Jeg nævner produkter og firmaer som hjælp til mine læsere. Jeg bliver ikke betalt for det. Jeg skal blot overholde markedsførings-loven.

Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut
unikarina på Instagram…
Hvis du vil følge med, så finder du mig som unikarina
Eller følg med her...
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Strik 2016…
Strik 2015…
Strik 2014…
Strik 2013…
Strik 2012…
Strik 2011…
Strik 2010…
Strik 2009…
Bag svampet squashkage…
Shop med god samvittighed…
Bag nogle skønne boller…
Hold kaffen varm…
Klar til pudekamp…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Nemme Strikkerør…
Facebook…
unikarina på twingly…
Twingly BlogRank