Fantastiske lopper…

Fredag skulle jeg til barndomslandet, hvor jeg skulle mødes med veninder fra barndommens tid. Jeg tog afsted i god tid – for jeg havde besluttet mig at besøge samtlige genbrugs- og loppesteder undervejs. Jeg var forbi her og der. Men heldet var ikke med mig…

 

Jeg var dog heldig at finde skønt selskab og god mad fredag aften. Her blev mange ting vendt. Bl.a. at der var 2, som holder loppemarked i lokalområdet – og at der var fine ting at finde. Efter en overnatning på Hotel Mor tog min mor og jeg på tur til barndomslandet igen. Jeg fandt guld. Masser af guld. Jeg kunne have taget meget mere med hjem…

 

Jeg starter med dér, hvor jeg sluttede – nemlig hos Søren, som jeg kender fra ungdomsårene. Det var et dejligt gensyn – og ikke mindst med alle de skønne ting, som han har til salg. Jeg har desværre ingen billeder fra stedet – men der er skønt. Søren bor på en gård med heste – men den ene stald er omdannet til loppehygge. Udenfor mødes man af hygge med små borde, som er sat op til dem, som trænger til et lille hvil. Indenfor i stalden er det hele sat stemningsfuldt op. Møbler, glas, sølvbestik, vaser, kander og mange andre finurligheder er sat op i smukke stilleben. Der er smukke ting. Der er gamle ting – og til meget rimelige priser.

 

Jeg holder (også) af kander – og endte med 2 smukke kander, som enten kan bruges til saft eller smukke blomster. Det glædede mig at høre Søren fortælle, at han har samme svaghed for kander som mig – og han havde erkendt, at når man har 5 af én kande, så kan man godt sætte nogle af dem til salg. Den ene blev min.

Overfor Søren ligger et andet loppested. Jeg synes, at det er så fedt, at de sagtens kan arbejde sammen om at lokke loppefreaks til. Jeg var allerede “fanget”, da jeg kørte forbi gavlen til gården. Her var et kæmpe vindue – og lige indenfor var et smukt sofabord. Det var privaten – men jeg kunne fornemme, at der gemte sig skønne ting i stalden.

 

Jeg faldt over en blyantsholder. Jeg havde lige sagt til min mor, at den grønne, hun har, kunne jeg godt tænke mig. Men jeg tog alligevel denne med hjem.

 

En smuk oval dåse, som kan bruges til mange ting – måske nogle friskbagte småkager.

 

Dernæst fandt jeg nogle tallerkner til campingvognen. Smukke orange med sort bagside.

 

I min mors gemmer fandt jeg smørebrætter.

 

Sammen med de orange tallerkner og nogle farvede tallerkner fra Netto, så udgør det nogle af de farveklatter, som skal være i vores campingvogn.

 

Jeg har længe kigget efter en ny og god kontorstol. Den fandt jeg her.

En rigtig god kvalitetskontorstol, som kan vippe frem og tilbage samt op og ned. Den er betrukket med uldstof i en mere grønlig nuance, end jeg kan fange på billedet. Det er kun lettere slidt i stoffet – og måske den på sigt ændre farve. Det er i hvert tilfælde taget i brug, som den er.

 

Udover de andre kup så fandt jeg et total fedt kup. De, som kender mig, ved, at jeg rigtig godt kan lide stole. Jeg har mange. Nu har jeg en mere…

Det er en AJ62 stol formgivet af Ejvind Johansson i 1957 for FDB. Den er original – og har den rette patina. Den er utrolig smuk – og man sidder utrolig godt på den. Den skal stå ved vores spisebord, hvor vi i forvejen har en flok tremmestole fra FDB-tiden.

 

Men der var meget mere. Der var emaljeting, dåser, vaser, Louis Poulsen værkstedslamper, teaktræsting m.m. Der var bl.a. en støbejernspande i gul med teaktræshank i fantastisk flot stand. Jeg lod den stå – men jeg var M E G E T fristet. Der var nogle finurlige sparebøsser fra 1980’erne. Her lavede man nogle sparebøsser formet som en buste af en kendt person, som så var årets sparemand. Min yndling var Ritt Bjerregård i en ung udgave.

 

For de tålmodige sjæle som læste med til bunden – I tænker sikkert, om jeg vil dele, hvor lopperne kan findes. Det vil jeg – men der er ingen garanti for, at du finder det samme slags guld som mig. Det skifter hele tiden – og den ene mands skidt den anden mands guld! Men begge loppesteder ligger på Ålkærvej, 7790 Thyholm. Man drejer ind fra hovedvejen mod Søndbjerg på Thyholm – følger vejen genem smukt landskab og næsten i  Søndbjerg ligger den ene og anden gård lige i svinget på hver sin side af vejen. Der er skilte ude ved den store vej – og der er skilte udenfor gårdene. Åbningstiderne kender jeg desværre ikke – men det er nok bedst i weekenderne.

 

Der var sikkert nogle, som bemærkede, at jeg også havde fundet guld i min mors gemmer – her vil jeg blot sige, at det er kun for familien!

 

6 kommentarer til “Fantastiske lopper…”

 • Hold dog op, hvor du har fundet gode sager, mine tænder løber i vand, især over FDB-stolen :-)

 • Bodil:

  Sikke da nogle fantastiske fund du har gjort dig…også jeg er vild med den fine FDB-stol. Guldkup af de helt store :-)

  TAK fordi du deler adressen på dine loppesteder med os, jeg må da vist se om jeg kan komme på de kanter en dag!!!

  Go`søndag til dig :-)

 • Super skønne kander, mærkeligt jeg kan aldrig finde noget når jeg er afsted, måske man skal øve sig :0)

 • unikarina:

  Hanne: FDB-stolen er også helt klart min favorit…

  Bodil: Velbekomme – måske der er guld til dig, hvis du kigger forbi

  Violykke: Nogle gange så er der guld, andre gange går man tomhændet derfra.

 • De orange smørebrædder, findes også hos min far. De har været en fast bestanddel i hele min barndom, og det er så hyggeligt at de er in igen :)

 • […] har en Kevi kontorstol, som jeg fandt på et skønt loppested for 11 år siden. Den har været flittigt brugt – og […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2023
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2022…
Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut