Solgul lykke…
Der spises rigtig mange appelsiner her på martiklen i øjeblikket. Vi har fundet nogle i den lokale Superbrugsen, som er saftige, og som bare smager supergodt. De er smækfyldte med C-vitaminer og er et dejligt mellemmåltid.
Men jeg har lavet en lidt mindre sund udgave af appelsinen! Jeg har nemlig lavet appelsinmarmelade for første gang. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver det. Hold fast det smager godt. Jeg elsker den sødmefyldte smag krydret med den let bitre appelsinskal. Jeg nyder, at man kan smage og fornemme, at det er appelsin, som er i appelsinmarmeladen.
Opskriften fandt jeg i et blad, som svigermor kom med, da jeg lå med lungebetændelse og høj feber. Der gik lige et par dage, inden jeg fik læst bladet igennem – og her faldt jeg over opskriften. Den er enkel og lige til at gå til – og hvis du holder af appelsinmarmelade – så lov mig at du vil prøve at lave den selv. Faktisk tror jeg, at jeg aldrig nogensinde kommer til at købe appelsinmarmelade mere. For denne er klart et hit.
Appelsinmarmelade fra Isabellas (3 glas)
1,2 kg appelsiner (ca. 6 stk.) + 1 ekstra
4 dl vand
450 g rørsukker
2 tsk gelépulver til marmelade
1 spsk rørsukker
Trin 1
Vask appelsinerne godt. Skræl dem med en kartoffelskræller (uden det hvide kommer med)
Trin 2
Skær skallerne i småstykker eller strimler og kog dem i 4 dl vand i 25 minutter.
Trin 3
Skær de resterende hvide hinder og skaller af appelsinerne. Gøres nemmest ved at skære appelsinerne i både og skære hinden fra.
Trin 4
Skær appelsinkødet i små tern og hæld dem ned i gryden med appelsinskallerne. Lad det simre i 30 minutter. Den ekstra appelsin er til at smovse for det er svært at lade være, når de smager så godt!
Trin 5
Hæld rørsukker i gryden og lad det simre i 25 minutter. Balnd gelépulveret med 1 spsk sukker og drys blandingen i gryden under omrøring. Lad det simre i 5 minutter og tag det af varmen.
Trin 6
Hæld den varme marmelade på rengjorte glas – sæt låg på med det samme.
Bag evt. et superlækkert brød – og smag dette med den nykogte, kolde appelsinmarmelade. Husk i ventetiden kan man jo nemt lige strikke en pind eller to!
Tak for opskrift !
Den må prøves, da jeg elsker marmelader :-)
[…] elsker det. Jeg vil nyde det til fisken i aften. I morgen vil der sikkert være lammespegepølse og appelsinmarmelade at finde på […]
[…] lavede appelsinmarmelade for 1½ uge siden. Det har hurtigt fået ben at gå på. Derfor har jeg lavet endnu en omgang […]
[…] Det dufter himmelsk. Det bliver til en forhåbentligt velsmagende appelsinmarmelade. Jeg har lavet det før – og jeg glæder mig […]
Uhm, nu har jeg prøvet at lave denne dejlige appelsin marmelade. Den købte bliver aldrig den samme igen;0)
Velbekomme!
Tina: Du har nemlig ret – når man først selv har lavet appelsin marmelade – så køber man det aldrig igen
Hej Karina
Jeg googlede efter en opskrift på appelsinmarmelade og fandt derved din spændende blog. Lige nu står marmeladen og koger så det bliver skønt at smage når den er færdig. Tak for opskriften! Rigtig god dag
vh
Karina
karina: velkommen til – og håber at marmeladen lykkedes :o)