Knæk, knæk, knæk…
Jeg har snefri… Så der er blevet bagt sprøde knækbrød. De smager fantastisk. Der er spist et par stykke med koldt smør.
Selvom der er mange, som har lagt opskriften ud, så får I den også her.
Sprøde Knækbrød…
1 dl Havregryn
1 dl Sesamfrø
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Græskarkerner
3½ dl Mel
1 tsk. bagepulver
2½ tsk salt
2 dl vand
0,75 dl olie
Bland alle de tørre ingredienser med vand og olie. Det bliver en lidt klistret dej.
Rul portionen ud mellem 2 lag bagepapir. Jeg glatter dejen ud med hænderne, mens det ligger på bagepladen.
Skær dejen ud i firkanter.
Bag i ca. 30 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.
Man kan også dele portionen i to – dette giver tynde knækbrød og skal så kun bages i 15 – 20 min. Jeg har halveret olien i forhold til oprindelig opskrift.
Fordelen med disse knækbrød er, at man kan variere ingredienserne efter smag, samt hvad man har på lager.
God fornøjelse…
Hvor ser de lækre ud. Måske jeg skulle finde lidt overskud til at bage?
God dag til dig :)
Jeg har selv den opskrift, men jeg vil også prøve med mindre olie, så de ikke sætter sig alt for meget på sidebenene.
De ser rigtig lækre ud. Det er bestemt en god idé til mit næste bageprojekt. Tak for opskriften :-)
Lækre knækbrød. Tak for opskriften, en god gerning kan jo ikke gøres for tit. Tror jeg vil bage dem i weekenden, skal alligevel igang med pølsehorn.
Mums de ser gode ud,– jeg har prøvet at bage nogle som ligner men de hævede ikke så meget som dine, jeg prøver lige din imorgen
Hilsen frunielsen.com
Jette: Mine hæver ikke så meget. Men vær opmærksom på at jeg kun laver en portion (et lag) af denne opskrift. I den originale opskrift er der lavet to portuíoner, som giver tynde knækbrød – jeg kan bedst lide at der er gods i!!!
Fru Larsen: God fornøjelse…
Mums siger hele familien, næste gang dog lidt mindre salt :-) men næste gang bliver snart.
Smagte hos min dejlige nabo disse knækbrød. I dag har jeg en fridag, så det må blive projektet for i dag. Uhm – glæder mig til om godt 30 min.