Brød med brændenælde…

Jeg har bagt brød med brændnælde – og det smager skønt. Inspirationen har jeg fået i en helsekostforretning, som jeg kommer i. Dér bager de nogle skønne boller – og én af ingredienserne er brændnælde. Egentlig er det brændnældethe, som bruges. Brændnældethe kan også købes hos den lokale købmand.

Da jeg bagte, lavede jeg den ene halvdel som boller. Den anden som et brød, som skulle hæve i hævekurv. Jeg glemte dog at tage brødet ud af hæveformen, inden jeg satte det i ovnen… Det kom jeg i tanke om, da jeg skulle tage bollerne ud. Jeg fik dog brødet ud af hæveformen –  og fik bagt det færdigt. Min hæveform har fået lidt kulør, men kan stadig bruges. Opskriften på brændnældebrødet kan du downloade nederst i indlægget. 

Da jeg havde gang i ovnen, blev der også bagt rugbrød. 

Jeg må gå til bekendelse og sige, at det bare var en brødblanding, hvor der skulle tilsættes vand og gær. Jeg har længe truet med, at jeg skulle i gang med at bage rugbrød. Men jeg gider ikke den type med surdej. Jeg får det ikke planlagt nogle dage i forvejen. Så har jeg fundet nogle opskrifter uden surdej. Så jeg mangler egentlig bare at få købt alle grundingredienserne til rugbrød. Indtil da nøjes vi med brødblandingen… 

  

    

  

  

 

 

3 kommentarer til “Brød med brændenælde…”

 • Jonna:

  Nu er der snart friske brændnælder, og så er jeg ude og plukke dem. Jeg tørrer dem og lave the, men kommer dem også i mit salt. Tror der er meget godt i dem, og det er en fin ide og bruge dem i brød også.

 • kreativ mor:

  Hej unikarina

  Jeg bager selv rugbrød efter opskriften i Lone Kjærs bog der hedder politikens bog om brød. Den er med surdej, men ikke en der skal holdes liv i. Det smager super skønt.

 • jette:

  Hej!
  Jeg bager også selv rugbrød. Meeen “snyder” lidt – har nemlig en bagemaskine.
  Bruger færdigblandinger, men tilsætter godt med diverse kerner.
  Min søn elsker mine rugbrød, og vil helst ikke spise andet!

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut