Banankage…
Jeg havde nogle “trætte” bananer. De skulle bruges til noget “fornuftigt”. Nemlig banankage – eller rettere muffins.
Jeg har prøvet forskellige opskrifter på banankage af – men har altid fundet at de var alt, alt for søde. Jeg har en sød tand. Men der er også grænser. Jeg har ledt på nettet – men det viste sig, at den var lige i nærheden. Nemlig i min ældste søsters opskriftsamling.
Så har du nogle bananer, som er “trætte” og vil bage et banankage, som ikke er hvinende sød, så får du opskriften her.
Ingredienser:
150 g margarine
225 – 250 g sukker
4 tsk vaniljesukker
6 æg
250 g mel
2 tsk bagepulver
2 – 4 modne bananer
100 g chokolade
Sådan gør du:
- smelt margarinen, lad det køle lidt af
- pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen
- sigt mel og bagepulver i, vend det sammen
- tilsæt det smeltede margarine lidt ad gangen
- mos bananerne og hak chokoladen og vend det forsigtigt i dejen
- Hæld dejen i en bradepande eller muffinsforme
Bages ved 175 grader
Bradepande ca. 45 minutter
Muffins ca. 20 – 25 minutter
Jeg tænker, at man godt kunne pynte dem med små fine påskeæg i chokolade i anledningen af påsken.
Men de smager også godt sammen med en håndfuld jordbær, når den sæson kommer.
God bagelyst…
Jeg kan godt lide banan. Det er noget der er kommet på mine ældre dage, altså at jeg faktisk er ret vild med bananer:) Jeg spiser banan hver eneste dag – gerne i kage :)
Mmmmm de ser lækre ud. Tak for opskrift :)
Miri: Det er i perioder, at jeg spiser banan. Men banankage går man aldrig fejl af
Betina: De er meget lækre, hvis jeg skal sige det selv :o)
Hejsa,
uhm de ser lækre ud, hvor mange muffins bliver der
… jeg skal bage til et klassearrangement
Majse: Beklager jeg husker det desværre ikke.