Fem Fede Fund…

Jeg er blevet tagget af Kirsten/Ude på landet til at vise mine Fem Fede Fund – samt fortælle hvor de er fundet.

 

Jeg tager gerne udfordringen op – også begrænsningens udfordring. For jeg har gjort mange Fede Fund. Nogle endda helt gratis – de er nemlig fundet på lossepladen. Jeg overvejede faktisk kort at “snyde” lidt – og dele de Fem Fede Fund  op i kategorier, så jeg kunne vise mere. Men jeg har dog valgt (næsten) at holde mig til “spillereglerne”. Men her kommer de – i vilkårlig rækkefølge!

 

Jeg har to tasker i lækker, patineret kernelæder. De er vidt forskellige – men de er lige skønne.

Tasken til venstre er fundet i en Genbrug i Struer  til 45 kr. Den er lille og robust – med masser af smukke detaljer præget ind i læderet.

 

Tasken til højre er min strikketaske og er fundet i Genbrugsbutikken lige rundt om hjørnet (Hadsund Syd). Jeg mener, at den kostede 68 kr.

 

 

Keramik lysestage fundet i en Genbrug i Struer til 3 kr. Ja du læste rigtigt – jeg har kun givet 3 kr.   

Men lysestagen blev et sminket lig. Jeg gav den nemlig en omgang mat, hvid maling. Den er gået fra at være total not til total hot. Jeg glæder mig over den, hver gang jeg ser på den. Jeg nyder at tænde stearinlysene – og bare nyde lysestagens enkelhed og elegance!

 

 

Diva kjolen er utrolig lækker – elegant, tidsløs og med lækre detaljer. Når man selv skal lege fotografen – så er det svært at gengive detaljerne. Men den har et smukt bærestykke med rynker – som gør noget godt for barmen! Ærmerne er smukke “vinger” placeret under armene. Og så er den ankellang. Stoffet falder smukt.

Divakjolen – mærket Elinette Design – er fundet i en Genbrug i Struer til 85 kr. Jeg føler mig smuk i denne kjole – krydret med mine bedste dansesko. Jeg ville ønske, at jeg skulle til flere fester, hvor jeg kan bære denne kjole.

 

 

Endnu et Fedt Fund er denne hvilestol. Jeg har en enorm svaghed for stole – og har rigtig svært ved at lade dem stå!

Hvilestolen er 1960’erne. Kaare Klint og Arne Norell begge lavet en i samme stil. Den er købt for 200 kr. i Genbrugsbutikken lige rundt om hjørnet (Hadsund Syd).  Jeg har nænsomt renoveret den med nye stikninger i armlænene. Men ellers er den med smuk patineret læder – og en enkel blå malingklat, som har fået lov til at blive. Den er en del af historien.

 

 

Sidste Fede Fund  i denne omgang er mine Krenit skåle!  

Krenit skålen til højre er købt hos en mand, som holdte flyttesalg. Da han “forlangte” 5 kr. – holdt jeg pokerfjæset – og betalte. Hele vejen hjem godtede jeg mig over at have gjort et kup. Den er supergod til lakridser, chokolade og andre lækkerier.

 

Krenit skålen til venstre har jeg fået gennem et tidligere job. Den blev brugt til kaffefilterholder på en systue. Den er mærket af tidens tand – men det gør den bestemt ikke mindre lækker.

 

Jeg får stadig mareridt af at tænke på, da min mor flyttede fra vores store barndomshjem til noget mindre. Da blev der sendt en flok Krenit skåle til den lokale genbrug – for på daværende tidspunkt havde de ingen interesse! Jeg håber bare, at der er andre, som har fået fornøjelse af dem – ellers er det jo ikke til at bære! 

 

 

Puha begrænsningens kunst har været svær. Jeg har nemlig gjort mange – rigtig mange Fede Fund. Jeg har, mens jeg har skrevet dette indlæg, hele tiden kommet på andre Fede Fund  – og blevet i tvivl om det var de rigtige, som blev fremhævet her. Men for at historien kan få en ende – så holder jeg fast i ovenstående valg – og glæder mig over alle de andre Fede Fund, som også er gjort.

 

 

Af ovenstående kan I se, at jeg gør mange kup i Struer. Jeg ved desværre ikke, hvad de enkelte Genbrugsbutikker hedder – kun at der er én i hver ende af gågaden. Én ved den store vej. Én tæt på hallen. Én antikforretning, som også gemmer på spændende ting. Jeg kigger jævnligt forbi Genbrugsbutikker – og gerne dem udenfor lands lov og ret. Her har de nemlig ikke styr på, hvad der er noget værd – og derfor kan man ofte gøre sig et meget billigt fund. Som sagt så gør jeg også Fede Fund på lossepladsen. Sidste Fede Fund er et lækkert sofabord i teaktræ – som trænger til en kærlig hånd. Dette fund bliver dog min ene søster, som får fornøjelsen af!

 

 

Men jeg er jo ikke den eneste, som gør Fede Fund . Derfor sender jeg legen videre til:

Hanne / D ‘ j Hanne

Kristine / Kjær & Schmeling

Erika / ThinkingSpace

Inger Lise

Jeanette / Engleriet

 

Jeg glæder mig til at se jeres Fem Fede Fund…

 

13 kommentarer til “Fem Fede Fund…”

 • Det er rigtig fede fund, du har gjort:-) Især krenitskålene må siges virkelig at være et fund – de sælges for omkring 400kr for den størrelse her i Århus:-) Men dine to lædertasker er altså også fine.

 • Wuschhh så fine fine ting du har fundet.
  Jeg har grebet stafetten og fundet en håndfuld godter.
  God torsdag herfra

 • Losarinas mor:

  Du ser godt nok meget dejlig ud i den kjole ! Den er virkelig et fund !

 • Rie:

  Karina – den ‘strikke’-taske ….suk!
  Sådan én har jeg ønsket mig længe.
  Jeg er klar til at købe den for 400 bobS!
  Men tænker at du vil beholde den i 40 ÅR! :-)

  SuperFin side du har!

  KH. Rie, København

 • unikarina:

  Irene: Krenitskålene er et kup…

  Hanne: Der er mange fund at vælge imellem… Glæder mig til at se dine godter.

  Losarinas mor: Tak… Jeg ville bare ønske at jeg skulle til flere fester, hvor jeg kunne bruge den.

  Rie: Det var da et fristende tilbud… Jeg vil gerne holde øje efter en taske her i det jyske – og så kan vi evt. lave en handel :o)

 • Inger Krohn:

  Wauh! Hvor ser du fantstisk ud i den sorte kjole. Jeg må se at få inviteret til lidt fest, så du kan få luftet dig selv og kjolen.

 • unikarina:

  Inger: Tak søs – måske jeg skulle tage den på søndag når I kommer?

 • Heidi:

  Hvor er du smuk i kjolen! Den er som skabt til dig!

 • Posgaard:

  Er ny på din fine fine blog, og den der “strikke”-taske er helt fantastisk. Ville ønske den var min! :-)
  Er blevet fast læser hos dig.

  Posgaard

 • unikarina:

  Posgaard: Velkommen til. Strikketasken er et kæmpehit – og jeg holder godt fast i den, når jeg har den med nogle steder ;o)

 • […] – og sagde at den ville jeg gerne have! Hun kender min svaghed for krenit. Jeg har allerede nogle skåle samt et fad. Den er virkelig smuk – og et virkelig godt kup. Den er selvfølgelig mærket af […]

 • Tanja:

  Den stol er jeg helt vild med. Hvis du nogensinde vil af med den eller ved hvor jeg kan få den til nogenlunde samme gode pris, må du sige til :)

 • unikarina:

  Tanja: Jeg er også selv meget vild med denne stol – og nyder den hver dag i min stue. Hvor du kan finde den til samme gode pris – tja mon ikke du skal tjekke loppemarkeder og genbrug! Jeg vil dog tro at de er steget i pris, da flere har fået øjnene op for den, Held og lykke med din jagt.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut