Interiør udfordring…

Jeg er blevet udfordret af Karen. Faktisk er der 3 x 3 udfordringer. Udfordringerne lyder som følgende:

3 x interiør afsløringer om mig selv

3 x interiør køb jeg fortryder jeg ikke gjorde

3 x interiør jeg er på udkig efter

Udfordringen er taget op, og efter en del hovedbrud er jeg kommet frem til følgende:

3 x interiør afsløringer om mig selv… 

1.1 STOLE

Jeg har en STOR svaghed for stole. Mange kvinder samler på sko – men jeg samler på stole! Jeg har svært ved at gå forbi og lade stå, når jeg falder over en smuk og lækker stol. Jeg finder dem i genbrug, butikker og lossepladsen! Det kribler i fingrene på mig, når jeg ser en stol. Jeg skal lige føle den med hænderne samt sidde i den. Gennem årene har jeg fundet mange stole – nogle er blevet lukket ind i vores hjem. Andre er kommet med hjem – for at holde en pause, før de blev sendt videre til en anden, som kunne have glæde af den. Når jeg har fundet en stol, kan jeg god lide at finde ud af, om der er en historie bag.Lænestole

Øv. TV: Hvilestol (Kludestol) af Bernt (Wørt’s Møbelsnedkeri) i egetræ – fundet i en genbrug til 75 kr. Jeg har selv syet hynder til den.

Ned. TV: Salonstol af Kay Kørbing. Har været en del af Bornholmertrafikkens interiør. Jeg har fundet 1 stk., som trænger til en kærlig hånd.

Midten: Hvilestol med vipperyg  fra 1960’erne. Kaare Klint og Arne Norell begge lavet en i samme stil. Den er købt for 200 kr. i Genbrug – min svigerfar reparerede en pind, som var i stykker. Jeg har nænsomt renoveret den med nye stikninger i armlænene. Men ellers er den med smuk patineret læder – og en enkel blå malingklat, som har fået lov til at blive. Den er en del af historien. 

Øv. & Ned. TH: Lænestol fra 1960’erne, dansk design. Har fundet historien – men kan ikke finde den lige nu. Stolene kan sættes sammen og være en sofa. De er fundet på lossepladsen – og har fået nyt betræk. Den ene i en skøn orange for at peppe lidt op i alt det sorte!  Spisestole

Spisebordsstole har jeg en flok af. De sorte står omkring vores spisebord (lavet af min far for over 40 år siden). De er købt i genbrug og er ikke ens i formen – men har fået en gang sort maling. De er en midlertidig løsning! Jeg har fundet afløserne – det er de grønlige, som er til højre i billedet. De er fundet på lossepladsen og trænger til at blive polstret om. Jeg tog dem med til møbelpolstren for at få en pris på ompolstring. Mit hjerte slog et ekstra slag, da han sagde, at det muligvis var en Arne Jacobsenstol! Men det var det ikke. De er “kun” en almindelig, flot stol, som trænger til en kærlig hånd. Stoffet er købt, så nu venter de bare på, at jeg tager mig sammen. Jeg har udskudt det lidt, da de skal håndsyes – og det er ikke min farvorit! Stolen i midten er købt hos Hanne på sommersalg på Helgenæs. De passer i formen til de polstrede spisebordsstole.   

1. 2 VASER

En anden svaghed er vaser. Jeg har et hav af vaser – og kan altid lige bruge en ny. Der er store og små i flokken. Hvide, sorte, røde, klare, stribet… Men de er altid klar til at favne en buket blomster. Denne sommer havde jeg for første gang 3 buske med Dahliaer i haven. De blev store og flotte – og i lang tid kunne jeg plukke blomster til min vaser. De var rigtig på arbejde. Og det kommer de også næste år, for da skal jeg have Dahliaer igen – og mange flere!

Har valgt at snyde jer for billeder af mine vaser…

1.3 BOLIGMAGASINER OG -BØGER

Jeg elsker hver måned, når posten dukker op med Boligmagasinet og Boligliv.  Jeg læser dem igen og igen – suger inspiration og idéer til mig. Jeg har også modtaget BoBedre – men den, synes jeg, er reklamer, reklamer og reklamer! Derudover så har jeg en masse boligbøger – nedestående billede er blot et meget lille udsnit. Alle min boligblade bliver gemt og ligger i stakkevis. Indimellem støver jeg dem af ved at læse dem igennem. Jeg låner også mange boligbøger på biblioteket.   Derudover finder jeg inspiration på blogs rundt i hele verden, eller når jeg er på besøg. Jeg elsker at se, hvordan folk bor – og jeg kigger (ikke efter nullermænd!).Boligbøger

3 x interiør køb jeg fortryder jeg ikke gjorde…

2.1 Skøn barnestol i træ fundet i en genbrugsbutik til 20 kr. Men fornuften kom (desværre) over mig – og jeg lod den stå!!!

2.2 Teaktræsskænk fra 1960’erne. Den blev fundet på lossepladsen, var i god stand og var gratis!!!! Men der blev (igen) nedlagt veto fra kæresten!

2.3 Lilla skab med masser af små rum. Jeg synes den var for dyr – er ikke god til at prutte om prisen. Desuden var den upraktisk – men superflot lilla farve!

 

3 x interiør jeg er på udkig efter…

3.1 Lamper til vores spisebord i stuen. Jeg overvejer “Under Cover” af Le Klint – med min egen skærm!!!

 under cover lampe

3.2 Sofa i læder med lækker patina.

3.3 Stole… men for at forblive gode venner med min kæreste, så overvejer jeg at få dem i miniudgave fra her eller her

aegget-528x362

swan-pic

 AntSeven_200x200-NaturalNut

 Så nåede jeg til vejs ende i udfordringen fra Karen. Nu er det min tur til at udfordre følgende:

Faster Mette

Lille-Ursus

Marengse

Håber de vil være med på legen!!!

 

3 kommentarer til “Interiør udfordring…”

 • Marengse:

  Hej Karina / Unikarina…

  Og tak for din mail – det lyder bare som en alletiders udfordring. Jeg lægger lige hjernen i blød, og så hører du nok snart fra mig! Og jeg vil sende udfordringen videre, når jeg har fået skrevet færdigt…

  Og undskyld, at jeg vist kom til at omtale dig som Unika-Karina i mit link til din side, ups…

  Men glæder mig til at lære dig bedre at kende også – det er en fin side, du har, og du har også gang i en hel masse spændende projekter, som jeg glæder mig til at følge! Der er ikke noget bedre, end at blive inspireret!!

  Hav en dejlig dag!

  /Marengse

 • unikarina:

  Marengse: Glæder mig til at se hvad du finder på!

 • […] og man sidder utrolig godt på den. Den skal stå ved vores spisebord, hvor vi i forvejen har en flok tremmestole fra […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut