Plads til forbedring…

Jeg er i gang med at strikke en lille trøje med får. Det er et stykke tid siden, at jeg startede på den. I en rum tid har den ligget stille.

 

Jeg er ikke tilfreds med min jaquard-strik.

På forsiden kan jeg kan se de snoninger, som jeg laver med garnet på bagsiden, så floteringerne/trådene ikke bliver for lange.  Jeg er slet ikke tilfreds. Jeg tænker måske, at det ville hjælpe mig, hvis garnet var lidt tykkere. Min islænder i meget tykkere garn endte godt.  Jeg mindes også, da jeg var 14 og strikkede jaquard-strik allerførste gang. Jeg strikkede et pandebånd med norske stjerner. Det skulle matche de smukke luffer, som min mors tante havde strikket. Jeg havde tegnet stjernemønstret af og gik bare i gang. Min mor var faktisk imponeret over, at min jaquard-strik var så fin i mit første forsøg.

 

Men der er plads til forbedring. Derfor har jeg også fundet et kursus i jaquard-strik / dobbeltstrik. Jeg glæder mig til at få lært teknikken rigtig – og forhåbentligt blive god til jaquard-strik. Jeg vil nemlig gerne strikke jaquard-strik. Der er så mange smukke mønstre, som skal afprøves.

 

9 kommentarer til “Plads til forbedring…”

  • Erna:

    Hvis det er uvasket garn du strikker – kan det være en god ide at haspe det op og vaske det i maskinen – derved får garnet lov til at folde sig ud og gevinsten ved at strikke med det mærkes/ses med det samme. Jeg har selv lige haspet og vasket alt mit garn, godt nok noget af et arbejde – men det resultat jeg får er arbejdet værd. Ikke nok med så ændre det sig jo heller ikke når det bliver vasket.

  • Gitte:

    Jeg syntes det er fint, det er næsten umuligt at strikke jaquard i tyndt garn uden at det kan ses lidt indimellem, selv på seyfarth strik kan man se det, efter en vask bliver det mindre at se. Dejligt med et kursus, jeg har også tilmeldt mig et hos tøndering strik i Århus til efteråret og det glæder jeg mig også til, altid godt at få frisk input

  • Ann:

    Ja, det er svært heeelt at undgå, at noget kan ses, men jeg undgår altid at væve/knytte garnet på bagsiden på samme maske ovenover hinanden. Det hjælper rigtigt meget, hvis du forstår min forklaring.
    På lammet længst til højre kan man se, at du har knyttet garnet på samme sted på mange pinde over hinanden.
    Hvis du har et system, f.eks. hver 3. eller 4., så kan du knytte på næste pind midt mellem de knytninger, du havde på pinden under.
    Jeg bevarer mit system – f.eks. hver 4., men jeg flytter hele tiden punktet, når jeg starter på en ny pind.

  • Majbritt:

    Jeg vil nu tro, at det hjælper når arbejdet er vasket og ulden har foldet sig ud. Prøv at lave en strikkeprøve med nogle får og vask den inden du tager en endelig beslutning

  • Kristine:

    Hej

    Jeg har selv haft din utilfredshed, da jeg strikkede en mønsterstrikket “Peter Pedal”-barnesweater (abeansigter) af Blackhill Højlandsuld (to-trådet, 550 m. pr. 100 g.) p. 4 og strikkefasthed 24 masker = 10 cm. med bundfarven solskin og mønsterfarven cigar og med lange spring (op til 15 masker).

    Jeg strikkesnoede for hver 3., 4. eller 5. maske alt efter hvad der passede, men var omhyggelig med at undgå at gøre det samme sted på næste pind/omgang (og om muligt forskudt 2 masker). Inden swateren blev vasket, sås mønsterfarven som små prikker, hvor jeg havde strikkesnoet, men efter vask, hvor spindeolien var vasket ud og garnet havde rejst sig, så var det kun muligt at se prikkerne, når man vidste, at de var der og trak lidt ud i strikket.

    Den 3-årige modtager, der er fan af Peter Pedal, er bare glad (og dermed også ligeglad med evt. prikker, så husk også på, hvorfor du strikker: Er det for dit renommés eller modtagerens skyld :-)).

    Jeg er ved at strikke “Peter Pedal” igen, da den første desværre blev har lidt den skæbne at blive vasket for varmt, uden at ændre i mit mønster eller teknik, da slutresultatet (ja altså inden den blev vasket forkert) var godt nok.

    Mvh. Kristine

  • unikarina:

    Erna: tak for input

    Gitte: jeg håber at få lært et trick eller to

    Ann: Tak for din teknik. Jeg har systematisk snoet samme sted – men jeg forstår din idé.

    Majbritt: Det kunne ære at jeg skulle lave den berømte strikkeprøve :o)

    Kristine: Du foreslår lidt samme teknik som Ann – altså ikke at sno samme sted. Jeg er sikker på at en lille modtager er bedøvende ligeglad – men jeg vil stadig gerne at teknikken er i orden :o) Peter Pedal trøje – nu bliver jeg nysgerrig. Er det en opskrift du selv har lavet – eller vil du fortælle hvor den er fra?

  • […] I dag skal jeg blive klogere på jaquardstrik / dobbeltstrik. Jeg skal forhåbentligt lære et par trick, som gør, at jeg bliver tilfreds med min jaquardstrik. […]

  • Kristine:

    Undskyld mit sene svar, men jeg har ikke været opmærksom på – før nu – at min kommentar til dig affødte et spørgsmål.

    Min Peter Pedal er total freestyle, fra design af abeansigt til valg af antal masker osv. Hvis du vil have diagrammet på mit abeansigt og/eller en ca.-opskrift på ca. str. 3-4 år, så send mig en mail, men ellers kan du finde et tilsvarende i Helga Isagers bog “The Little Nordic Collection” model Pippi, men det vidste jeg ikke, da jeg ville strikke en sweater til den Peter Pedal-glade! Du kan finde et billede af Helga Isagers hr. Nilsson, som Pippis abe jo hedder på: http://www.toenderingstrik.dk/helga-isager-design/born/pippi.html og hvis dit syn og/eller skærm er god, så kan du tegne det af.

    Hvis du har mod på selv at freeestyle, så husk at det er vigtigt, at der enten er et lige antal abeansigter på henholdsvis for- og bagstykke eller hvis antallet er ulige, at du husker at centrere det midterste abeansigt. Da abeansigtet går over 18 m. og da der skal være lige mange aber på for- og bagstykke (= 36 m.), så er springet i størrelser stor (det er vel også derfor, at Helga Isager kun har sweateren Pippi i størrelserne 3 og 7 år), men det kan du komme ud over, hvis du, når du ved, hvor mange masker du har i “overskud” i hver side for at få din størrelse, enten strikker dem i baggrundsfarven eller selv kombinerer et mønster (f.eks. lus, striber eller tern).

    God fornøjelse fra Kristine

  • unikarina:

    Kristine: Tak for dit svar…

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut