Islænderen er færdig…

Resultatet blev rigtig godt – jeg tror, at det hjalp at holde vejret, mens den blev vasket!!! Islænder trøjen er færdig og klar til brug. Jeg er ikke i tvivl om, at den vil blive brugt. I denne kolde tid er den perfekt til at holde varmen i. Når foråret kommer er den perfekt i stedet for en jakke. Når efteråret kommer er den god på kølige aftener, når der stadig hygges i haven. Når vinteren atter kommer, så kan den give mig varmen igen… Den bliver en klassiker, som kommer til at hænge på mig. 

Designet er mit eget – inspireret af en børnestrik set et sted. Men jeg har selv tegnet mønstret – og så har jeg lige tilføjet et lille grønt hjerte. Det grønne hjerte er der for give mønstret et twist – samt en lille bagtanke…

– Hjertet, fordi jeg bruger at sætte små hjerter over i’eren i mit navn.

– Hjertet, fordi jeg forsøger at have hjertet det rette sted.

– Hjertet, fordi det egentligt er et ret simpelt symbol – men der ligger så meget i det.

– Grøn, fordi jeg elsker denne farve – mest den saftige og forårsagtige græsgrønne.

– Grøn, fordi jeg kan lide det spirerende forår – som venter lige om hjørnet.

– Grøn, fordi jeg er grøn og økologisk – med hjertet.    

 

Fede facts:

Opskrift:Islænder 1023 fra Mayflower er brugt som grundopskrift. Jeg har lavet nogle tilretninger for at få det til at passe med mit mønster.

Jeg har strikket en rullekrave på trøjen. Ribmønstret er 2 r og 1 vr. Jeg har det første stykke af ribben i rullekraven strikket som den øvrige rib. Men så har jeg vendt ribmønstret – så når man bukker rullekraven ned, er ribmønstret magen til de øvrige ribkanter.

Garn: Irlanda Merino uld,  Hvid 430 g, Sort 160 g samt Semilla økologisk uld, Grøn 4 g købt hos Garn.     (Obs – nårIrlanda ulden er våd lugter den meget mærkeligt! Men det forsvinder, når den er blevet tør!)

Eneste lille suk… ærmerne kunne måske have været en smule kortere. Eller armene må til at gro!!!

 

Næste projekt:

Selvfølgelig er der et nyt projekt i tankene. Jeg trænger til farve og forår – det gør vi vist alle. Da jeg købte garn til Islænder trøjen, var der skønne tilbud. Jeg købte noget lækkert uld i en meget smuk gul farve. Jeg har ikke tidligere været vild med gul – men sidste år sneg den gule farve sig ind på mig. Den gør sig som små indslag i min bolig. Og nu meget snart også i mit klædeskab. Eller i klædeskabet kommer den nok ikke, for den skal bruges. Gul er én af forårsmodens store farver. Det gule garn skal blive til et stort, lækkert sjal, som jeg skal slynge om mig. Jeg har endnu ikke besluttet hvilket mønster – der er så mange smukke at vælge imellem.  

 

21 kommentarer til “Islænderen er færdig…”

 • Åh, den blev bare flot! Du også :)
  Godt den klarede turen i maskinen.

  KH Mette

 • jette nielsen:

  Hejsa Karina
  Nej hvor ser du godt ud og smadder hyggelig og du signalerer overskud.Super
  Fru nielsen

 • Mette:

  Den er SÅ sej :)

 • HOLD da op den er fed :-) Jeg må og skal da bare lave sådan en også. Tillykke med resultatet og hurra for dejligt strik.

  Kh Henriette og god weekend

 • Dorthe:

  Er helt misundelig, hvor er den bare blevet flot.
  Jeg har været inde og lure original mønstret, men jeg kan ikke vurdere, om den er for svær for mig at strikke, da jeg stadig er nybegynder (har dog strikket en trøje, men uden mønster).
  Men skal vel prøve før eller siden. For selv om mine arme helt sikkert er længere end dine, er det vist ikke nok til at lokkke den fra dig:-)
  Rigig god weekend,
  Dorthe

 • yt:

  Deb er du slupper rigtigt godt fra ;)
  Super duper varm islænder, det grønne
  hjerte er lige prikken over ièt.

  Yt

 • Det er da bare en sød detalje med det grønne hjerte. Det skal jeg huske… God weekend.

 • Oj, dén er blevet lækker – og især fordi den klær dig helt fantastisk – og hjertet – mit yndlings symbol – og så opfindesomt i GRØNT! Uh, den her kan du godt være meget mere end stolt af – så cool! Eller hot vel nærmere!! Lyder jeg en anelse misundelig….mjahh, så er dte fordi jeg ER det! På den gode måde naturligvis…..<3

 • unikarina:

  Mette b, Jette og Faster Mette: TAK… den er et hit

  Henriette: Velkommen til – og tak. God fornøjelse glæder mig til at se din version.

  Dorthe: Det er svært at bedømme, om den er for svær – men én gang skal jo være den første. Det eneste jeg har til original møbnstret er, at der er lidt gnidder når man skal til bærestykket – dér kommer mønstret ikke helt til at passe. Men prøv – så må du spørge, hvis du støder på problemer.

  Yt: Lige præcis prikken over i’et ;o)

  Eva V: Velkommen til dig også

  Susanne: Man må godt indimellem være misundelig på den gode måde…

  Tak for alle jeres søde kommentarer – og god weekend til jer også!

 • Hvor er den flot! Og hvor er det fint af dig at lægge opskrifter og mønstre ind på dine ting!!
  Det grønne hjerte er et flot tvist!
  Heg kender det med længden.. Synes tit mine bluser enten bliver lidt for korte i længden, eller for lange ærmer, eller for smalle… Kæmper lige nu med en halskrave og hue, som heller ikke lige passer helt.
  God weekend til dig!
  Kh Inger Lise

 • Du har fået en award på min side:-)
  Kh Inger Lise

 • Christine:

  Kære Karina, dit sweater er en meget flot og elegant nyfortolkning af traditionel færøsk (!) strik med den måde, du laver de sorte kryds/kors i dobbelt størrelse af det traditionelle. Jeg er meget imponeret. Min far har en sweater med næsten samme mønster, strikket på Færøerne af en strikkedame, men altså med korsene mindre og så en prik et sted der bryder. Nå, men et hit er den i hvert fald, KH Christine

 • unikarina:

  Christine: Tak – jeg er også glad for den. Det kan være, at jeg har set din far i hans sweater – og egentlig er det hans sweater jeg har brugt til inspiration? Nogle gange ser man noget, som man ikke lægger mærke til – og så dukker det op i hukommelsen senere.

 • En fugl i hånden:

  Hej Karina

  Er håbløst bagefter herinde og har lige bladret op og ned og nydt en masse fine kreationer fra din hånd. Må simpelthen lige lægge en kommentar her ved islænderen. For sulan da, hvor er den fin! Og cool med det grønne hjerte. Du er sørme godt nok dygtig, dygtig, dygtig.

  Kh Helle

 • unikarina:

  Tusind tak Helle! Jeg er også blevet super glad for Islænder trøjen.

 • Kisser Laptern:

  Kantet, flot og helt sin egen.

  Er hjertet strikket ind eller syet på efterfølgende?

 • Kristina:

  Rigtig flot trøje – nu fik jeg helt lyst til at strikke igen, efter at jeg lidt mistede lysten af at strikke en cardigan, der blev for lille…

 • unikarina:

  Kristina: Jeg kan godt forstå at man mister lysten når man har brugt lang tid på at strikke – og så gør vaskemaskinen den bare mindre. Jeg håber du finder lysten til at strikke igen – for det er så dejligt….

 • Merethe Haue:

  Hej…

  Utroligt smuk bluse….
  Kan man købe mønsteret da en kollega ønsker at få strikket blusen
  Ser frem til at høre fra dig…:)

 • unikarina:

  Merethe:Tusind tak. Jeg har ikke lavet en opskrift på denne…

 • Maja:

  Hej

  Nu flere år efter du har lavet denne trøje – stødte jeg på dit opslag. Den er sørme stadig super fin og checket – og klær dig :)

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut