Påstrikket bort på sjal…

Jeg har været i gang med at strikke bort på mit gule sjal. Jeg bruger en teknik, hvor man løbende strikker de hvilende masker på selve sjalet med. Nogle har givet udtryk for, at det må være svært. Det er det ikke.

På det øverste billede ser man retsiden af sjalet. Her strikker man almindeligt frem på pinden (efter opskriften). Jeg har ladet de hvilende maske blive på min rundpind. Jeg bruger en jumperpind samt den ene ende af rundpinden til at strikke borten med. Mine hvilende masker på rundpinden “stikker ikke af”, da jeg bruger Knit Picks pinde, hvor man kan sætte en endedut på!

De 3 nederste billeder viser vrangsiden af sjalet. Man strikker almindeligt frem på pinden, indtil man når sidste maske i borten (bil. 1). Denne maske strikker man sammen med den første maske af de hvilende masker (bil. 2). Så vender man arbejdet og strikker videre.

Håber det kan hjælpe dig videre med evt. at påstrikke en bort på et sjal eller en bluse.

 

5 kommentarer til “Påstrikket bort på sjal…”

 • BODIL HERSOM:

  Hej og tak for forklaring og billeder, der har gjort prosessen forståeligt, selv for mig.
  Også smart med disse knit picks pinde med tut. Dem har jeg ikke hørt om før.
  Dit sjal ser kæmpelækker ud. Skal du bruge det selv?
  Ha` en god weekend.

 • Tove Vejlstrup:

  Aj, altså, jeg har en opskrift liggende hvor man skal strikke kant på på denne måde og den har jeg ikke rigtig haft mod på —-nu tør jeg godt, det ser simpelt ud…tak igen…..

 • unikarina:

  Bodil: Ellers tror jeg min mor kan hjælpe dig ;o) Jeg kommer lidt mere ind på knit picks senere. Sjalet er til mig selv – jeg elsker sjaler og tørklæder. Jeg er en rigtig frossenpind – så er det godt at have noget til at varme skuldre og hals med!

  Tove: Det glæder mig… god fornøjelse med projektet

 • […] man er i gang med en anden del af projektet – eller et helt andet projekt! Til mit gule sjal brugte jeg endedutterne til de hvilende masker. Da jeg så skulle strikke borten på, […]

 • Jeg har nu prøvet mig frem, men kan stadig ikke hitte ud af hvordan. Derfor vil jeg spørge, om du eventuelt kender til en video på nettet, hvor jeg bedre kan se fremgangs metoden. Jeg skal helst se tingene :-)

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut