Boganmeldelse af Strik en stund…

I fredags skrev jeg at jeg ventede på at komme på arbejde, da de 2 bøger, som jeg havde ventet på, var kommet. Den ene bog var Strik en stund af Annette Danielsen og den anden var Amimono 2010. Jeg havde virkelig glædet mig til at læse i dem. Snuse alle de skønne modeller ud af bøgerne – blive inspireret.

 

Strik en stund af Annette Danielsen er en fornøjelse. Den rummer en række smukke, lækre stykker strik – noget for enhver.

Men den rummer også en masse lækre detaljer. Jeg er vild med alle de “strikkede” streger, som slynger sig rundt på siderne. Skønne billeder af strik og stemning. Jeg er total vild med den detalje at hvert strik har et navn, som er “broderet”. Jeg kan vild godt lide den kontrast mellem strik og broderi – og dog alligevel at være i samme kategori.

Huen og haltørklædet hedder Fredagsslik. Jeg tror, at huen bliver én af mine beklædningsdele her i løbet af vinteren. Jeg har allerede en hue – men det er godt at kunne skifte stil en gang imellem.

 

Cardiganen i midten hedder Nostalgi. En meget smuk cardign med skønne detaljer. Den er ikke noget for mig – men jeg synes alligevel, at den er meget smuk!

 

Herretrøjen hedder Natteravn. Den er smuk. Desværre kommer jeg ikke til strikke den. Men jeg er meget begejstret for mønstret/strukturen i selve trøjen. Jeg overvejer at bruge det til det råhvide uld, som jeg egentlig havde en plan med – men som ikke lige blev, som det skulle. 

 

Jeg har ikke afprøvet strikkeopskrifterne. Men jeg er sikker på, at de er gennemarbejdet – og til at gå til. Men jeg synes, at det er en smuk bog – med gode modeller. Der skal nok blive strikket en model eller to.

 

I samme ombæring købte jeg Amimono 2010. Til den kan jeg kun sige, at jeg er meget skuffet. Halvdelen af bogen er børnemodeller – hvilket jeg ikke bruger. Den anden halvdel er kedelig. Umiddelbart er der ikke én af modellerne, som kommer på mine strikkepinde. Ærgerligt for jeg har været meget begejstret for de forgående bøger med mange lækre modeller. Der fik jeg strikket Pine og Granite!

 

8 kommentarer til “Boganmeldelse af Strik en stund…”

 • Skønne ting, jeg må vist købe den bog, for der er da flere ting, ser det ud til.

  Og angående broderede ord. Mine niecer har begået en digtsamling sammen. Den ene har skrevet ordene, som den andet har broderet i kædesting. En fantastisk bog, hvis jeg selv skal sige det;) Have og Helvede, hedder den.

 • For dævlen da Karina!

  Hvis trøjen i midten ikke er dig, så kan du jo bare strikke den til mig.
  Den er seriøst lækker og lige mig…..mmmmmm

  Forstår godt din skuffelse ang Amimono.
  Deres tidligere opskrifter har jo været super flotte.
  Øv!

  Hygge!
  Kristine

 • Jeg kan kun sige en ting: du må finde en forhandler, der har amimono modellerne hængende, så du kan se dem IRL.
  De er meget smukke, men det kan man desværre ikke se på billederne.

 • Jeg er også vild med Annette Danielsens bog. Den er “flyttet ind” på min juleønskeseddel.

 • unikarina:

  Sifka: Den bog må jeg da lige have fat i…

  kristine: Jeg synes, at cardiganen er utrolig smuk, men jeg er ikke sikker på, om jeg vil føle mig tilpas i den. Søde du må selv fatte strikkepindene hvis du vil have den ;o)

  Britt: Næste gang jeg er i Århus må jeg en tur forbi og se modellerne. Umiddelbart var jeg ikke så begejstret. Jeg har slettet din anden besked – når du skriver til mig første gang, så skal du lige gennem nåleøjet og godkendes af mig. Derfor blev din kommentar ikke vist med det samme!

  Kirsten: Du kan roligt ønske dig den – jeg tror at du vil blive meget glad for den!

 • Moster Kirsten:

  Hej Karina.
  Jeg har strikket Dig til Frank, og den er bare så flot, og er igang med søndagsavisen.

 • Anette Petersen:

  Hej Karina
  Har siddet og kigget på dine fine strikkede bluser og mit hjerte faldt på Garnite. Har så prøvet at finde opskriften, men det har ikke lykkedes. Er det fra en bog? Blad? Håber du kan hjælpe mig.
  vh Anette

 • unikarina:

  Moster Kirsten: Den er også rigtig lækker. Skal du så strikke Mig til dig selv?

  Annette: Jeg kan godt forstå at du er faldet for Granite. Den er også utrolig smuk. Modellen findes i Amimonos Spring-Summer 2009. Der er flere muligheder. Kig forbi den nærmeste garnforhandler – måske de forhandler Isager garn og opskriftsbogen. Eller kig ind forbi Amimonos Webshop – her kan du købe modellen med opskrift og garn. Eller blot købe bogen. Jeg har brugt alternativ garn til modellen. God strikkefornøjelse…

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut