Lærkre, sprøde havregrynskager…
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med småkager og andre sprøde sager. Jeg har derfor bagt “Verdens bedste havregrynskager”. De er enkle og nemme at bage – og smager fantastisk.
Opskriften fundet i et eller andet blad for mange år siden – og den er blevet bagt rigtig mange gange. Jeg bager altid dobbelt portion – de skal nok blive spist!!!
Hvis du skulle have lyst til at bage dem, så kommer opskriften her…
100 g havregryn (jeg bruger grovvalset, da de giver bedst bid)
75 g smeltet smør/margarine
1 æg
125 g sukker
1 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Smelt smørret og vend havregrynene i. Lad det trække i 10 – 15 minutter.
Pisk æggene tykt med sukker.
Vend mel, bagepulver og vaniljesukker i.
Vend havregrynsblandingen i tilsidst.
Kom bagepapir på en plade. Sæt dejen på med en lille ske. Der kan være max. 9 kager pr. plade.
Bag dem ved 200 grader i 8 – 10 minutter. De skal være lysebrune i kanten, men pas på de ikke bliver for mørke.
Lad dem afkøle let på pladen, før de løsnes og lægges på en bagerist. Læg i kagedåsen, når de er helt kolde.
Mens jeg bagte, læste jeg i min nye bagebog – den er fantastisk. Hvis du er stor brødfan – og er vild med at bage, så er denne bog et “must-have”. Den indeholder bare så mange skønne aspekter – viden om bageprocessen, korn, gær, skønne billeder og små historier. Selvom jeg synes, at jeg bager et godt brød – så er jeg ikke i tvivl, om at jeg kan lære mere – at komme til at bage et supergodt brød! Skærtoft Mølle afholder kurser – men disse er desværre total booket op for forår og sommer. Jeg håber nu på, at der kommer nogle i efteråret. Indtil da vil jeg læse videre i bogen – og afprøve opskrifterne.
Henning: De grovvalsede er gode både i småkager og til morgenmaden :o) Nej det er ikke en skrivefejl at der kun skal 1 spsk mel i. Lod du havregrynene stå og trække i den smeltede margarine? Så suger havregrynene fedtstoffet til sig. Jeg har ikke problemer med flydende dej, når jeg bager dem. Men jeg sætter dem med afstand, da de flyder lidt ud.
Har lige bagt dem, men glemte, at jeg skulle bruge en teske, til at putte dejen på pladen. Resultatet blev megastore, men meget lækre havregrynskager, der forsvandt som dug for solen.😀
Meeen skal nok huske at bage små kager næste gang, ellers holder det jo ingenting🌺
Uden sammenligning de bedste småkager, jeg nogensinde har smagt. Så sprøde og lækre.
Hej,
Har bagt dem flere gange har nogle i ovnen lige nu, og de er super lækre!💖 Jeg tilsætter altid lidt revet appelsinskal, det gør dem absolut ikke ringere😊
Har lige bagt disse skønne, skønne småkager. De smager mega tilfredsstillende og er så dejligt sprøde lige når de er blevet bagt – men til gengæld var de blevet noget bløde i det dagen efter. Lod dem blot stå på ovnpladen, frit ude i køkkenet, natten over… skulle de mon have været i en dåse for at bevare sprødheden?
Eller er der mon andet man kan gøre for at bevare sprødheden længere?
Mvh Camilla
Camilla: JA småkager skal i en kagedåse for at bevare sprødheden.
Hvor længe kan kagerne holde sig i kagedåse?
Mvh Christine
Christine: Jeg tænker, at den største udfordring er, at de hurtigt bliver spist, da de smager vild godt :) Men de kan hold sig længe, hvis de er pakket godt ind i kagedåsen.
Jeg formår simpelthen altid at lave dem for store :D Lige præcis så de skal skæres fra hinanden. Synes jeg laver dem mindre og mindre hver gang.. Jeg lærer det aldrig, haha. Men vildt gode småkager! Tak for opskriften, jeg øver løs.
Jeg har netop bagt disse lækkere småkager, og nøjjjjj de var gode, og nærmest konditor kager da de blev lagt sammen med smørcreme og den ene dyppet i chokolade. Det var bare ekstremt lækkert. 😄😄
Kom hakkede hasselnødder i,halverede sukkeret og dobbelt mel,så passede konistensen.