Honningristet müsli…
Morgenmad er mit vigtigste måltid. Jeg er sulten, når jeg vågner – og dagen bliver ikke god uden morgenmad.
I øjeblikket spiser jeg yoghurt med honningristet müsli. Jeg har indtil videre købt müslien – men jeg vil gerne sætte mit eget præg på den. Jeg søgte lidt på nettet for at få lidt inspiration – samt tips til, hvordan man laver müsli. Karen har en opskrift på en müsli, som er ristet på panden. Men jeg havde mere lyst til en müsli ristet i ovnen.
Jeg har derfor lavet min egen version af en rustik müsli – med bid.
unikarina’s honningristet müsli
-
100 g Grovvalset havregryn
-
50 g Speltflager
-
30 g Solsikkekerner
-
30 g Hasselnødder
-
30 g Mandler
-
2 – 4 spsk Honning
Hak nødderne groft.
Bland det hele sammen og spred det ud i en bradepande.
Rist det i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Vend müslien undervejs.
Afkøl på et stykke bagepapir – og opbevar i tætsluttende beholder.
Dette er en lille portion – men kan jo sagtens laves større. Prøv selv at lave müsli…
Jeg overvejer i næste udgave at tilføje rugflager – for at give müslien flere fibre. Det er bevidst, at der ikke er rosiner eller andet tørret frugt i. Jeg vil nemlig gerne have muligheden for “friske” rosiner, tørrede tranebær eller bare at spise den uden bær og frugt.
En lille nem dessert er revet æble drysset med müsli og toppet med en klat youghurt eller creme fraîche.
Rigtig god fornøjelse…
Ser lækker ud.
At tilføre evtuelle rosiner bagefter er også bedre, ellers får de ofte en brændt smag.
Jeg har også græskarkerner i min müsli – sundt og smager dejligt:-)
Uhmmmm :-)
Jeg er også altid hundesulten om morgenen, og her hos mig er det også et surmælksprodukt, med et eller andet på toppen, der nydes.
Jeg er slet ikke til brød om morgenen, skal helst ha været oppe nogle timer inden jeg kan nyde den slags.
SÅ jeg er billig at invitere på rundstykker ;-)
Jeg laver også vores müsli selv og det er sjældent at den bliver helt ens, da det kan være lidt tilfældigt, hvad køkkenskabet rummer. Hvis du er lidt til den søde tand, så put lidt kokosmel i. Vi bruger også rosiner efter ristningen og gerne banan frisk eller tørret, for her er familien ikke helt enige om hvad der er bedst.
Sikke da en lækker opskrift… Det skal helt sikkert prøves af… Synes altid der er et eller andet i købe müsli man ikke bryder sig om…
Takker fordi du vil dele opskriften med os andre!
DIn skal da prøves, for den ser da rå-lækker ud.
Tak fordi du linker :)
Losarinas mor: Tak
Irene: God idé – det vil jeg prøve næste gang
Anne: Jeg er nu også til brød om morgenen – men bestemt IKKE rundstykker. Det er noget pap.
Pia: Tak for tips
Bianca: Velbekomme – det er det dejlige ved at lave tingene selv. Man bestemmer selv hvad der er i.
Karen: Tak – og selvfølgelig linker jeg :o)
Jeg bruger Crispy fiberkost (fåes i Rema1000) i min hjemmelavede müsli. Det er sødet med dadler og presset i små “piller”. Jeg synes det er mere lækkert end andet fiberkost, som kommer som “pulver”.
Dog ved jeg ikke hvordan de vil opføre sig i ovnen.
[…] fra paradisæblerne blev til gele – ristede jeg en portion müsli. Jeg er blevet ret afhængig af min hjemmelavede müsli. Jeg elsker morgenmad – og müslien på yoghurt giver min morgen den rette […]
jeg laver osse min egen müsli som er den eneste vi spiser herhjemme, der er altid noget i købe müsli vi ikke kan lide. Jeg rister solsikkekerner på panden og kommer derefter havregryn, hakket nødder og mandler i og lidt farin sukker for at søde lidt og rister det hele i lidt akcia honning
Hej,
Har nøddeallergi så jeg brugte følgende:
2 dl Grovvalset havregryn
1 dl speltflager
1 dl bygflager
4 spsk akacia honning
70 g rosiner
Blandede først rosinerne i da der manglede ca 5 min. Så bliver de ikke brændte :)
Charlotte: Tak for inspiration