Fastelavnsboller…
På gåturen til biblioteket blev der drømt om fastelavnsboller. Så da vi var kommet hjem med røde kinder og sol i øjnene, måtte jeg i gang.
Ingredienser til dejen:
25 g Gær
150 g Smør eller Margarine
1½ dl Mælk
Ca. 300 g Mel
2 spsk. Sukker
1/4 tsk. Salt
1 Æg
Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken. Når det er lunken tilsættes gæren, som røres ud.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen glat og smidig.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse…
Ælt dejen godt igennem, før du ruller den ud.
Når dejen er rullet ud, skæres den op i mindre stykker. Jeg fik 16 stk. ud af denne portion.
Fordel fyldet på de enkelte stykker.
Jeg lavede fastelavnsbollerne med følgende fyld:
♥ Marcipan & chokolade
♥ Marcipan, chokolade og et drys kanel
♥ Marcipan & hindbærmarmelade
♥ Marcipan, chokolade og lakridspulver
Fold dejen godt rundt om fyldet og lad dem hæve, mens ovnen varmer op til 200 grader. Fastelavnsbollerne bages i 10 – 15 minutter.
Server fastelavnsbollerne lune med lidt glasur på toppen.
Med marcipan, chokolade & lakridspulver – på toppen af glasuren er der også et drys lakrids
God bagelyst…
Uhm det kunne jeg godt spise. Især den med lakrids.
Tak for opskrift den skal jeg bruge en dag i næste uge.
Kh. Lis
Så mange gode forslag! Nam! Takker for gode ideer!
Super dejlige fastelavnsboller og en lækker opskrift bagte dem i går til mine fødselsdagsgæster.
Jeg er igang…