Falsk sommerfølelse…

Jeg har snydt lidt – og skabt lidt sommer!!! Jeg har nemlig lavet jordbærmarmelade. Jeg har egentlig aldrig brudt mig om jordbærmarmelade, indtil jeg begyndte at lave den selv. Sidste sommer var første gang, jeg prøvede at lave jordbærmarmelade – efter ønske fra kæresten.

Jeg bruger nogle meget sødmefyldte jordbær fra den faste leverandør. Han dyrker nogle skønne jordbær – uden sprøjtemidler. Og han formår at trække alle solens skønne stråler ind i jordbærerne. De smager nemlig himmelsk. Jeg bruger ikke meget sukker, når jeg laver marmelade – jeg kan nemlig godt lide smagen af bær!Jeg havde ikke selv flere bær i fryseren – men så er det jo godt, at mine svigerforældre bruger samme jordbærleverandør. Faktisk er mine svigerforældre min faste storleverandør af solbær, ribs og hindbær. Vi har selv nogle få bærbuske i haven – og i år skal vi have plantet hindbærbuske. Vi har den ordning, at de kommer med bærene – og så koger jeg saft samt laver marmelade og gele til os alle. Jeg tror, at begge parter synes, at det er en god byttehandel. Jeg nyder i hvert tilfælde processen med at koge saft, lave gele og marmelade. Saften koger jeg på en gammel Trutti Frutti (saftkoger), som jeg har arvet fra min mor. Den er over 40 år gammel – og har gennem min barndom leveret mange smagfulde liter saft. Når den ikke koger saft – ja så bruger jeg den i min filteproces!

Jeg har en bog, som hedder “En smag af Sommer” af Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe. Den indeholder mange skønne opskrifter på marmelade, saft, frugtmos, chutney, pickles og  desserter. Den er rigtig inspirerende – og jeg har brugt den meget. I deres opskrifter bruger de ikke pulver til at gøre marmelade lidt tyk. Jeg har forsøgt – men det er ikke lykkedes for mig. Det bliver kun til noget meget tyndt syltetøj!!! Jeg bruger derfor diverse pulvre for at hjælpe det på vej.

Glassene med marmelade bliver selvfølgelig pyntet med enten et klistermærke eller manillamærke, så man kan se, hvad der gemmer sig i glasset.

Måske du skulle lokke lidt af sommeren hjem til dig ved at lave nogle glas jordbærmarmelade…

 

5 kommentarer til “Falsk sommerfølelse…”

 • Uhmmm det summer af sommer i mine næsebor lige nu, for jeg kan næsten mærke duften af jordbærrene helt hertil i Vanløse. Sikke da en god ide, jeg selv har stadig rester i fryseren af forskellige bær så det ku da være jeg skulle være lidt huslig i weekenden..

  Rigtig god fredag Karina
  kh Henriette :)))

 • Uhm, det er da en god ide.

  Jeg har så bare ikke lige en fast jordbærleverandør ved hånden, så hvis det er, bliver det de frosne fra det lokale supermarked;)

  Rigtig god fredag:)

 • Sara:

  Der er intet beder end hjemmelavet marmelade, det bliver altså også hjemmelavet her, det samme gælder rødbeder og rødkål, det smager altså bedst :)

  mange tak for de gode råd mod hosten,den med gulerødderne den skal da helt sikkert prøves :)

  VH Sara

 • Hedvig:

  Og jeg som troede at yngre kvinder ikke gad beskæftige sig med syltning, saftkogning, chutneyfremstilling mm. Hvor er jeg glad for at tage fejl – Jeg elsker det nemlig og mit viktualierum bugner af sommerens sunde sager. Fryseren gemmer også en del. Der er virkelig kvalitet til forskel på det man køber og det hjemmefabrikerede. Jeg sparer også på sukkeret og går efter den gode smag i bær, frugter og grønsager.

 • unikarina:

  Henriette: God fornøjelse hvis du finder på at være huslig i weekenden…

  Sifka: Idéen er god og smager himmelsk! Jeg tor de frosne bær fra den lokale supermarked også kan bruges.

  Sara: Hjemmelavet er bare det bedste… God fornøjelse med hostesaften

  Hedvig: Jeg er så heldig, at det er en skøn arv, jeg har med fra min barndom. Næsten alt var hjemmelavet. Jeg hygger mig med at lave de forskellige ting – og værdsætter den gode smag. Når man laver det selv, så ved man også hvad der gemmer sig i produktet.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2018
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med ugens indlæg...
Sociale medier…
unikarina på Instagram…
Shop med god samvittighed…
Enkel nøglering i læder…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut