Annes nødder…

Anne har en julekalender på hendes blog. Hver dag dukker der der noget juleri op – enten i den kreative skala eller lækker madinspiration. D. 6. december delte hun en opskrift på Lakridsnødder med pif. Normalt bager jeg ikke pebernødder. Men lige disse lød så tillokkende, at de bare måtte prøves. Det blev i dag.

 

 

Jeg havde ikke hjortetakssalt – så det blev uden. Jeg havde allerede været ovre i byen 2 gange efter glemte ting! Men nødderne smager skønt alligevel. De smager ikke overdrevet af hverken peber, citron eller lakrids. Der kommer bare lige en lille eftersmag – lige nok til at pirre smagsløgene. Jeg er sikker på, at det ikke er eneste gang jeg har bagt disse – men jeg overvejer at lave dem som “almindelig” småkage.

 

Skulle du have fået lyst til at bage disse skønne pebernødder – så kig over til Anne, som deler opskriften.

 

D. 3. december gav hun inspiration til 3 lækre retter. Den ret, som Anne kalder Hakuna Matata, er en ret, som jeg kender som Bobotie. Jeg blev præsenteret for retten tilbage i 1993, hvor jeg var au pair hos en familie i USA. Her var moderen af Sydafrikansk afstamning – og her stammer retten fra. Jeg har siden gennem årene lavet denne ret. Men i hverdagens trummerum kan man godt glemme de skønne retter. Så da Anne lige friskede min hukommelse op – så blev det besluttet, at det skulle vi have snart. Og snart er faktisk i dag. Det varer ikke så længe, før jeg atter går i køkkenet og vil forberede lækker mad til kæresten og mig.

 

4 kommentarer til “Annes nødder…”

 • :-) Så godt perbernødderne derovre, men uha.. jeg er lidt loren ved det med lakridsen. Smager de virkelig godt? Iøvrigt er jeg heller ikke så meget for at bage dem selv, for jeg syntes det er møgkedeligt at trille dem. Jeg får nok trilleri, når jeg skal lave havregrynskugler til mine to chokoladeelskende børn hihi.

  Rigtig god lørdag aften og pøj pøj med hakuna matata.
  Henriette

 • Dem bagte jeg også i går og du har ret – de smager skønt og har den der overraskende lakridseftersmag, som gør at man lige må smage en mere for at finde ud af om det nu også var det, man smagte :)
  Klem

 • unikarina:

  henriette: de smager ikke overdrevent af lakrids. Blot en lille eftersmag – som pirrer lidt. Du kan jo gøre aom Anne gør – hun triller bare stænger, som hun skærer ud – uden at trille dem til kugler.

  mette b: hvor mange gange må man lige tage en ekstra for at smage om det nu var det man smagte? :o)

 • […] mig i det kreative værksted – tændt en masse stearinlys, allieret mig the og pebernødder – samt et par ruller gavepapir, en bunke bånd og gode idéer til til & fra kort. Jeg […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2021
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut