Hvad gør dig gladest i dit hjem…

Jeg er medlem af Bolig og Livsstil og får løbende sendt medlemsbladet med månedens bog og andre gode tilbud. For et par måneder siden var der en konkurrence, hvor man kunne skrive “Hvad gør dig gladest i dit hjem”. Jeg var ikke så meget i tvivl, så jeg skrev følgende:
Noget af det, som jeg er allergladest for i mit hjem, er vores spisebord. Min far snedkererede spisebordet for lidt over 40 år siden. Vi var en familie på 2 voksne og 4 børn – så der skulle være plads til hele flokken. Bordet har stået i mit barndomshjem i vores køkkenalrum. Vi har spist de fleste af vores måltider der. Vi var en kreativ familie – så der er blevet klippet syprojekter. Der er malet og tegnet. Der er klippet og klistret. Der er bagt ved bordet. Der er hygget omkring bordet.
Da min mor flyttede fra vores barndomshjem, havde hun ikke plads til bordet mere. Det endte hos min ældste søster. Her var det i en årrække, før det kom ind i mit hjem.
Jeg elsker at sidde ved bordet. Jeg spiser ved det. Jeg læser blade og magasiner eller på computeren ved det. Jeg strikker ved det. Jeg drikker the ved det. Jeg har gæster omkring det.
Jeg mindes de gode stunder min familie har haft omkring bordet. Jeg mindes mine egne stunder. Mest af alt så mindes jeg min far, som ikke er mere.
Alle disse elementer gør mig allergladest i mit eget hjem,  fordi spisebordet rummer en historie, som er min.
Jeg fik en mail fra redaktøren, om at det var en dejlig historie. Hun var blevet rørt over så meget historie, der var omkring mit spisebord. Jeg var derfor den heldige og havde vundet en meget smuk thekande med tilhørende krus.  Jeg elsker the – og det gør bestemt ikke noget, at det er brygget på en smuk kande – og herefter drukket af smukke krus!
Jeg synes, at thekanden og krusene klæder den smukke dug på mit spisebord. Jeg glæder mig til at nyde et krus lækkee the.
Hvad gør dig allergladest i dit hjem?

19 kommentarer til “Hvad gør dig gladest i dit hjem…”

 • Jeg kan godt huske du har skrevet om det bord, skønt med tekande og krus. Men hvad der gør mig mest glad ?? Det må jeg lige tænke over ;0)

 • Meget fin historie Karina, og fed gave!!!

 • Tilykke med det fine sæt :) Det ER den dejlig historie der følger med bordet, og det er fuldt fortjent.

  Mit hjem er jo efterhånden så splittet i atomer, at jeg ikke føler ret meget for tingene som sådan, MEN… det første der faldt mig ind da jeg så din overskrift var GARNET.

  Det følger mig overalt og gør min hverdag til at bære på de rådne dage, det giver fornøjelse, nye venskaber, fællesskabsfølelse og så holder det mit hoved igang :) Det skulle med mig på en øde ø, og var også det jeg først pakkede ud da jeg røg på krisecenter hihi. Så ingen tvivl.. det er garnet i mine reoler som betyder allermest. Meget af det har jeg fået forærende gennem tiden og jeg husker hver og en giver, når finder det frem. Det har også en stor betydning for mig. At nogen har tænkt at lide det skulle jeg have.

  Mange knus og kram
  Henriette

 • Dejlig historie Karina, og sikke en smuk gevinst. Sættet passer perfekt til de smukke tallerkener du tegnede et smukt mønster på.
  Jeg bliver glad af billeder fra min egen barndom, billeder fra min søns barndom, og billeder fra mine forældres barndom, med mennesker som for længst er væk. De rummer så meget historie og dejlige minder og er det dyrbareste jeg har. Flere af dem har jeg i tidens løb haft hængende og nogle af dem har jeg også fået forstørret op. :o)

 • Pia:

  Jeg er allergladest for min spiseplads, her hygges, arbejdes og herfra kan jeg overskue hele mit hus, og se ud i haven …
  Det er her der er gæster, og som hos dig ligger der stof, papir, blade.
  Bordet kan jeg ikke vise, for der købes nyt på mandag …

 • Herdis:

  Det jeg er gladest for i mit hjem er min barnestol.Vi var tre børn og da min tvillingebror og jeg kom til verden var pengene ikke til en helt så fin stol, som de havde købt til min storesøster. Derfor tegnede og snedkerede min far en stol til min bror og jeg i birkefiner. Min far var dengang elektikker men han har altid fundet på nye ting og løsninger til hjemmet. Stolen er blevet brugt gennem hele mit liv som bord, fjernsynsmøbel i ungdomslejligheden, senere af begge mine børn og nu som et smukt stilleben i alrummet. Min drøm er at sætte den i produktion, fordi den har et helt unikt og brugbart design.
  Tillykke med den fine premie og tak for den gode historie

 • super lækker gave og fin historie :)
  Jeg har en gammel læne/øreklap- stol som jeg har arvet efter min mormor ….
  grøn og dejlig at sidde i :)

 • Hvor fint .. og dejlig historie ;0)

 • Til lykke med det fine sæt – det fortjener du også. Du er så god til at skrive mange fine ideér om, hvad du laver – og det gør jo alle os andre glade. Tusind tak skal du have og god weekend til dig fra Kirsten.

 • Kære karina.
  Jeg husker også dit køkkenbord, der var altid et eller i gang på bordet, så blev der lige ryddet tilside så der kunne drikkes kaffe, og spist hjemmebag. God Weekend. KH. Gitte

 • unikarina:

  Violykke:Tak

  Camilla: Jeg er også vild glad for gaven

  Henriette: Ja selvfølgelig… garn er skønt

  Charlotte: billeder af dem, som man holder er dejlige at ha’ – det hjælpe til at huske.

  Pia: Håber du bliver glad for dit nye spisebord – og det stadig forbliver dit skønne sted i huset

  Herdis: Virkelig dejlig historie – og jeg er så nysgerrig efter at se denne stol. Håber at det lykkes for dig at få den sat i produktion…

  Marianne: En grøn øreklapstol… jeg kan lige forestille mig at det er skønt at sidde der med sytøj eller lidt strik

  Meret: Tak

  Kirsten: Tusind tak

  Gitte: Du har ret – der var altid gang i projekter ved det bord. Men altid tid og plads til at rydde til side til kaffe og hjemmebag. Før jul tænkte jeg faktisk på da jeg lavede saltdejsfigurer sammen med dig og mor. Jeg gad ikke rigtig – men blev så bidt af det :o) God weekend herfra

 • Jeg bliver også rørt over at læse din historie. Det er den slags møbler jeg holder allermest af – dem med historie. Og jeg synes det er fuldt fortjent at det netop var hos dig thekanden og krusene skulle ende :)

 • Jeg gad da godt se det bord i hele sin helhed…

  Mit yndlings er min mormors gamle sekretær – sådan et klap-ud-chartol. Det er i billig træ og dårlig lak – men det har sjæl og charme og så er det nu mit. Og et møbel jeg har beundret hos mine bedste forældre i mange år hvor det stod på min mors ungpige værelse.

 • Tillykke med præmien, men det er jo også en god historie. Kanden og krusene er meget flotte og jeg synes også de passer perfekt til din flotte dug.

 • unikarina:

  Pernille: Tusind tak…

  Alice M: Måske en dag jeg lige tager kameraet og får taget billeder af bordet. Skøn historie med din mormors sekretær

  Suanne: Tak – og ja krus og thekanden passer perfekt ind i mit sort-hvide univers.

 • Skøn historie, faktisk ligner det den historie jeg kunne fortælle om mit spisebord som jeg har fra min fantastiske farmor. Hvad der ikke er af historier fra en berejst og kreativ familie fra netop dette spisebord, tja det bør jeg måske forfatte et indlæg om en dag…. Tak for inspirationen, og tak fordi du deler din historie
  Knus Gitte

 • unikarina:

  GittG: Lad os høre din historie på din blog :o)

 • Tine:

  Hvor er sættet egentlig fra? Det er utrolig flot, så er nysgerrig på om jeg kan købe det til mig selv. :)

 • unikarina:

  Tine: Det er fra Bohea

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut