Skønne fund…

Der ligger en skøn genbrugsforretning lige om hjørnet, hvor jeg bor. De har meget bras – men ofte genbrugsguld. I dag kiggede jeg forbi nogle skønne ting. Jeg har gennem tiden fundet en masse skønne fund – og i dag fandt jeg disse skønne ting.

Jeg fandt et meget smukt broderi af et træ i grønlige nuancer med lilla frugter – samt snefnug i sølv. Det er utrolig smukt og er broderet til Rasmus, som er født 1. november 1973. Broderiet er fra samme årstal som mig! Jeg tror, at det skal indgå i en taske i lilla nuancer – eller måske en pude til soveværelset. Prisen var 10 kr.

Andet fund er 2 stk. skrædderkridt fra A+S i Herning. Hele 2 kr. pr. stk.

Trejde fund er en vase i lilla og klart glas til 22 kr. Den er så smuk og enkel, som den er – men jeg glæder mig til komme blomster i den. Jeg tror, at den i første omgang kommer til at stå i den ene vindueskarm i mit kreative værksted. Så kan jeg nyde den hver dag.

Sidste – og absolut favoritten… en nederdel i patchwork. Den er syet af smukke stoffer – og er et smukt håndværk. Det er syet i Danmark af Medina. Jeg ved ikke, hvem hun er – men man skulle tro, at hun kendte mine mål, for den passer på en prik. Jeg havde ikke prøvet den i butikken – jeg tænkte, at jeg bare kunne rette den til, når jeg kom hjem. Men det bliver ikke nødvendigt. Jeg havde også kort tænkt, at jeg ville skifte det brune foer – for hvem sætter brunt foer i en sortmønstret nederdel? Men det kommer jeg ikke til at gøre, for Medina har syet yderstof og foer sammen med en masse stikninger. Jeg gav 69 kr. for denne nederdel – og det synes jeg er godt givet ud. Det er rigtig godt håndarbejde, den er smuk – og jeg kan bruge den nu med en skøn strik og til sommer med en let bluse.

  

8 kommentarer til “Skønne fund…”

 • Den er bare fin og sikke et arbejde! Jeg er også vild med det smukke broderi, som jeg sagtens kan se på en taske :)

 • Broderiet stammer fra Haandarbejdets Fremmes kalender fra 1974. Bogen indeholder 12 forskellige træer, klædt på efter årstiden, og det er november du har fået fat i.

  Det kunne da være, at jeg skulle hive den frem i lyset igen. God lørdag aften:)

 • Hej.
  Nydeligt broderi du har fundet, og dejligt at det kan komme til ny anvendelse. Dine andre fund er også fine. Så heldigt at nederdelen passer akkurat.
  Jeg er også ret bidt af at gøre “loppefund”.
  Fortsat god weekend

 • Sikke en fed nederdel! Herligt med nogle gode fund og genbrug. Måske jeg skulle gå forbi vores lokale en af de nærmeste dage…

 • unikarina:

  Signe: Håber du finder noget spændende…

  Bodil: Jeg glæder mig meget til at bruge nederdelen. Den er nyvasket og mangler lige en tur med strygejernet.

  Sifka: 1000 tak for informationen. Jeg får helt lyst til at se de øvrige træer. Jeg synes, “mit” broderiet er skønt – og det er korrekt, at det er træet fra november. Hende, som har broderet det, har dog skrevet 1973 på – men det er nok en forsinket navnegave til Rasmus, som er født 1. november 1973!

  mette b: Ja det har været et stort stykke arbejde at sy nederdelen – og det er gjort flot.

 • Jeg elsker også broderier
  Nogle bruger jeg til tasker og punge og alt muligt andet.
  Men der er altså også nogle som jeg ikke kan nænne at klippe istykker.
  Jeg har en dug på vores spisebord ligenu,- ovenpå en hørdug, den er broderet med blomsterbuketter i noget hørstof som er så småt at jeg næsten ikke kan se ternene, den er så smuk.
  Vasen ØV hvor bliver man da misundelig,– lige mine farver jeg kan mærke at du har det som mig,– gammelt lort er sjovere end at gå i inspiration,– det er nu for kedeligt.
  Nederdelen sådan en syede jeg og en veninde i 73 og vi var seje, vores var lange og med ble om hovedet jow jow vi var skønne
  hilsen frunielsen

 • Min gamle, nu afdøde, mormor broderede et træ til hvert oldebarn. 9 i alt. Lige i skrivende stund er jeg faktisk lidt i tvivl om, hvor de er. Børnene har ikke sat pris på dem (broderet træ i guldramme i teeageårene….), men de er da nok et sted i kælderen. Måske skal de støves af og finde et hjørne til ære for gamle olde, der nåede at fylde 90, før hun drog herfra ♥

 • unikarina:

  Eva: Jeg synes, at du skal finde dem frem og få dem støvet af. Det kan være at børnene vil sætte pris på dem, hvis du syer dem til puder eller tasker.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".

Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen....

Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...

unikarina
Copyright © 2009 – 2017
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.

Få en mail med ugens indlæg...
DIY Awards 2017…
unikarina.dk er nomineret til en DIY award. Du kan se mere samt sende din stemme ved at klikke på billedet.
DIY Awards 2017
Reklamer…
Pr 1. juli 2017 er der kommet nye regler omkring markedsføring på sociale medier og blogs.

Det betyder, at når jeg fremadrettet skriver om et produkt eller et firma, så skal jeg skrive, at det er reklame. Også selvom jeg gør det af fri vilje og ikke bliver betalt for det.

unikarina.dk vil fortsat være en reklamefri blog - forstået på den måde, at jeg ikke laver samarbejde med fimaer. Jeg nævner produkter og firmaer som hjælp til mine læsere. Jeg bliver ikke betalt for det. Jeg skal blot overholde markedsførings-loven.

Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut
De siger…
unikarina på Instagram…
Hvis du vil følge med, så finder du mig som unikarina
Eller følg med her...
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Strik 2016…
Strik 2015…
Strik 2014…
Strik 2013…
Strik 2012…
Strik 2011…
Strik 2010…
Strik 2009…
Bag svampet squashkage…
Shop med god samvittighed…
Bag nogle skønne boller…
Hold kaffen varm…
Klar til pudekamp…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Nemme Strikkerør…
Facebook…
unikarina på twingly…
Twingly BlogRank