Et vasekup…

Jeg har altså gjort et godt vasekup. Sådan ét hvor jeg smiler stort over hele 5-øren. Jeg er ikke så sikker på, at kæresten smiler med – men hvad han overlever nok!

 

I november havde jeg fundet en skøn lille vase, som jeg malede hvid. Planen var, at den i sit nye liv skulle være kalenderlysestage! Men skæbnen ville, at da jeg spraymalede den hvid – kom der skår i glæden. Der kom nemlig nogle revner til syne, da den hvide maling kom på. Først tænkte jeg, at det kunne jeg spartle og så male over. Men så kom der en frygtelig masse sne, som gjorde, at der ikke var vejr til at spraymale. Jeg spraymaler nemlig altid udenfor! Så endte det med, at den lille vase kom i skammekrogen – for smide den ud, kunne jeg ikke få mig selv til.

 

I dag kom jeg forbi en lille butik med forkellige godter. Butikken var flyttet til nye lokaler – og jeg tænkte, at jeg hellere måtte se, hvad den bød på. Der var mange fine ting – og pludseligt kom der et smil på læben. For dér stod den lille vases store, storesøster. Smilet blev endnu større, da jeg hørte den meget lave pris – 40 kr.! Jeg slog straks til. Den lille vase er 16 cm høj – og den store er 40 cm høj.

Hvad skal der så ske? Den lille vase skal nu være sort – hermed tror jeg at jeg kan skjule revnerne. Dens nye liv vil stadig være en lysestage – den passer til et bloklys! Den store vase skal være hvid – og fyldes med grene, som kan springe i knop og give forårsstemning i huset. Måske med et par “farveklatter” på nogle enkelte grene. Jeg kunne forestille mig et par vase med strik omkring for at give lidt spil.

 

Øverst til højre i billedet er et par fine vaser – den stribede er fra en tidligere kollega og den anden fra genbrugen om hjørnet. De har samme facon og farver – så mon de er fra en serie? De skal også males – farverne ikke besluttet endnu. Vasen nederst til højre er fin med smukke hjerter og fra et kup i november. Den skal også have en tur med spraydåsen.

 

Nu venter jeg blot på, at det bliver spraymalevejr… For selvom solen skinner, så er det lidt råkoldt. Resultatet bliver altså bare bedst, når det er lidt lunere. Så jeg finder lige lidt tålmodighed frem…  

 

Mangler du tips og tricks til at spraymale så læs mit indlæg med mine tips og tricks

 

 

9 kommentarer til “Et vasekup…”

 • Du er så god til at se bagom tingene og ændre dem til det smukkeste. Tillykke med kuppet :)

 • Hold da op, hvor jeg stirrede for at finde de hjerter på den nederste vase. men nu kan jeg se dem, og hvor er de fine.

 • Helle Jescika:

  Hvor jeg kommer til at tænker på min meget unge barndom, hjemme i mine forældres stue.
  Fine er de

 • Godt den lille vase blev gemt, hvor er det sjovt du fandt den store vase også. Det bliver et flot sæt, det vil jeg glæde mig til at se.

  1000 tak for dit gode tip ang. perlestrik, det var lige det der skulle til for mig for at “knække koden” :-) Lige nu strikker jeg dog ret for ligesom at få lidt rytme og selvtillid.

  Kh. Mette

 • unikarina:

  mette b: Tak…

  HanneC: De er nemlig fine de små hjerter…

  Helle Jescika: De er fine – og bliver endnu mere lækre, når jeg får gang i spraydåsen!

  Westmose: Det bliver et perfekt par – det kan jeg fornemme. Dejligt at kunne hjælpe med at knække perlestrik-koden. Jeg bøvlede selv med den – og så på et smykkekursus, hvor der var ventetid, så var der én, som gav mig tippet. Hastværk kan være lastværk – så find rytmen i strikken – og forhåbentligt bliver det en succes.

 • Genialt at forny tingene på den måde. Havde selv et gammelt brunt skuffedarium til alskens småting. Brunt metal – meget værkstedsagtigt! Og meget lidt kønt, så en gang turkis spraymaling, ligeledes på et gammelt guldspejl, så nu klæder de hinanden på mit arbejdsværelse.

 • […] Vasen mente, at jeg betaler, og de smiler. Den har nogle skønne strukturer – og den kommer i bunken, som skal males. […]

 • Christina F:

  Hej Karina!

  Ih du laver vel nok nogle flotte ting! Jeg har netop selv fundet to vaser i samme dur som dem du har fundet, og nu skal jeg ud og finde maling til dem! Jeg har godt set i det andet indlæg at der skal bruges grunder og maling, men hvor køber du det henne? Bare i en malerbutik? Og skal det være til træ ell. metal?

  MVH Christina

 • unikarina:

  Christina: Du kan købe mailing i malebutik eller byggemarked! Prøv at læse mit indlæg At spraymale God fornøjelse…

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut