Forklæde…

Min ene søster udbrød juleaften, da hun pakkede hendes shopping bag ud, at det var lige, hvad hun ønskede sig. Et forklæde! Jeg måtte skuffe hende og sige, at det var en shopping bag. Ikke at hun ikke kunne bruge den og blev glad for den. Men hun havde længe ønsket sig et forklæde med smæk, så det var dét, hendes tanker var fuld af. Hun har et kokkeforklæde, som kun dækker forneden. Men af en eller anden grund, så synes pletterne bedst om den øverste del!

Nu er det så heldigt, at hun har fødselsdag i begyndelsen af januar – så jeg noterede straks ønsket bag øret. Derfor har jeg nu syet et forklæde til min søster. Det er syet af rester fra venindens shopping bags, som jeg syede til jul. 

Da jeg var i gang med at sy, syede jeg også ét til mig selv. Mine gamle forklæder er slidte og trænger til fornyelse.

Skulle du få lyst til at sy et forklæde, har jeg lavet en vejledning.   Jeg har brugt rester fra min gemmer. Det er en god måde at få dem brugt på.

Som I kan se, så er forklædet taget i brug – jeg i gang med at dejne boller. De er for øvrigt vist færdige med at hæve. Så jeg må vist hellere i køkkenet og have sving i forklædet igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 kommentarer til “Forklæde…”

 • Sikke et skønt forklæde. Tak for instruksen, måske jeg skulle kaste mig over det projekt en dag!

 • Dejligt billede af dig :-)

 • unikarina:

  Lykke: God fornøjelse med projektet.
  TAK Losarinas mor… det blev for øvrigt nogle gode boller ;o)

 • Sikke et lækkert forklæde.

 • Hvor er det skønt, sådan et forklæde kan man da kun blive glad for.

 • […] du lyst til at se et par mere så kig hos evigt-inspirerende Mette og Unikarina. Hos sidstenævnte er der endda en fin opskrift med mål på et hjemmesyet […]

 • inge:

  Tak for beskrivelsen af forklædet. Har syet 3 og næsten færdig med nr. 4.
  Så fik jeg brugt nogle af resterne fra patch work.
  Venlig hilsen Inge

 • unikarina:

  inge: Velbekomme – dejligt at få brugt resterne.

 • Ihhh, blev da lige ledt herover af dit indlæg om det smukke tæppe – så smukt et foto af dig i fuld aktivitet – du er da skøn at skue…- >dejne boller< – herligt udtryk, som jeg ikke har hørt siden min skønne jyske nabokone på 80 år døde for nogle år siden – men ja, det er jo dét vi gør – igen og igen – dejner boller…;0)
  Forklæder skal der til – her hos os er det underligt nok præcis som hos din søster; det er det øverste stykke af vores tøj pletterne fortrækker!! Jeg syr forklæder med løbegang i "ærmegabene" – så snor til nakken og til at binde omkring er een lang snor og dermed dét der regulerer hvor højt oppe bryststykket sidder – det er en god ide når vi er mange forskllige størrelser der går i køkkent her hos os… men din ide med at bruge resterne som smuk, farverig pynt er fabelagtig og skal da "kopieres" her fremover! Tænk, en dejlig søster, din søster har sig…. een der lytter efter og som husker og som VIL gi gode ønskede gaver! Herligt!

 • unikarina:

  susanne: Du har da været vidt omkring – og med dejlige og lange kommentarer. Det elsker jeg. Vi har altid “dejnet” boller – og gør det stadig. Men jeg kommer også oprindeligt fra Vestjylland, hvor gamle udtryk hænger ved. God idé med forklæderne så de kan “vokse” eller “krympe” alt efter hvem som bruger det. Jeg har brugt rester til forklæderne – det er jo en god måde at få dem brugt på.

 • Karen Addison:

  I’m so happy that the translator worked, as I am from The United Ustates. I am presently working on this apron. Thatnks so much for sharing the instructions,I love this design. Planning on making some for Christmas gifts! Maerry Christmas!

 • unikarina:

  Karen: I am glad that the translator works and you can make aprons. I am glad to know that it goes worldwide. Enjoy sewing – and hopefully the receivers of the aprons will be happy. Merry Christmas to you, too.

 • […] ligner noget, som jeg har lavet før. Jeg har nemlig taget udgangspunkt i mit eget forklæde, som jeg stadig bruger flittigt. Det ligner også det, som jeg lavede til min svigermor. På […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".

Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen....

Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...

unikarina
Copyright © 2009 – 2017
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.

Få en mail med ugens indlæg...
DIY Awards 2017…
unikarina.dk er nomineret til en DIY award. Du kan se mere samt sende din stemme ved at klikke på billedet.
DIY Awards 2017
Reklamer…
Pr 1. juli 2017 er der kommet nye regler omkring markedsføring på sociale medier og blogs.

Det betyder, at når jeg fremadrettet skriver om et produkt eller et firma, så skal jeg skrive, at det er reklame. Også selvom jeg gør det af fri vilje og ikke bliver betalt for det.

unikarina.dk vil fortsat være en reklamefri blog - forstået på den måde, at jeg ikke laver samarbejde med fimaer. Jeg nævner produkter og firmaer som hjælp til mine læsere. Jeg bliver ikke betalt for det. Jeg skal blot overholde markedsførings-loven.

Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut
De siger…
unikarina på Instagram…
Hvis du vil følge med, så finder du mig som unikarina
Eller følg med her...
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Strik 2016…
Strik 2015…
Strik 2014…
Strik 2013…
Strik 2012…
Strik 2011…
Strik 2010…
Strik 2009…
Bag svampet squashkage…
Shop med god samvittighed…
Bag nogle skønne boller…
Hold kaffen varm…
Klar til pudekamp…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Nemme Strikkerør…
Facebook…
unikarina på twingly…
Twingly BlogRank