Lilla poncho er færdig…

Da jeg var til smykkedag søndag, startede jeg på en lilla poncho i perlestrik. Det skulle bare være noget nemt strikketøj, som man kunne snakke til, mens vi ventede. Nu er ponchoen så færdig – og klar til at varme skuldre og hals i denne “sommervarme”.

Ponchoen er supernem at strikke. Den er strikket i perlestrik med ulige maskeantal. Det betyder, at man starter med ret på hver pind. Den er strikket som ét langt stykke.

 

Se her hvor nemt det er:

Læg det lange stykke strik med retsiden mod bordet og fold som på følgende billede. 

Herefter skal ponchoen syes sammen. Det gøres med madrassting fra retsiden.

Vupti – så har du en poncho – eller halsedisse alt efter hvor stor du laver den.

 

Fede facts:

Opskrift:  Perlestrik på ulige antal masker. Jeg har slået 41 masker op – hvilket gav en bredde på ca. 36 cm. Længden blev 105 cm, da det passede med det garn, jeg havde på lager.

Garn:  100% Ren Superwash-Uld fra Cosmo, Lilla, 250 g 

Pinde: 7 mm /Knit Picks Jeg strikker primært på rundpind – også selvom jeg skal strikke frem og tilbage. Det skåner skuldrene.

Jeg har strikket denne poncho/halsedisse før – en grå og sort til mig selv samt nogle af mine tidligere kolleger.

Her strikkede jeg den kun 30 cm bred – og 80 cm lang. Det gør, at ponchoen/halsedissen sidder mere “stramt”. Til den grå brugte jeg Alfa garn fra Sandnes. Den sorte husker jeg ikke, hvilket garn jeg brugte. Jeg kan rigtig godt lide den grå – den er fast i strikken. Hvor den sorte og lilla er mere blød.

God strikkelyst…

 

29 kommentarer til “Lilla poncho er færdig…”

 • Det er den mest uldkrævende sommer jeg nogen sinde har oplevet – tror jeg da. Ellers plejer mit strik at være pakket langt, langt væk om sommeren, for jeg kan simpelthen ikke holde ud at sidde og koge under det – men i år har der ikke været nogen strikkepause.

  Herlig lilla poncho. Det er dejligt når noget så simpelt ender med noget så dejligt og anvendeligt.

  Jeg kan også varmt anbefale at strikke et “Möbius” wrap. Det er også dejligt anvendeligt. Jeg er nærmest afhængig af mine – og får konstant komplimenter, når jeg har dem på, hvilket jo ikke er at foragte ;) (http://www.ravelry.com/patterns/library/mobius-wrap-4)

  KH Frau Putz

 • Hej Karina

  Tak for sidst.
  Jeg synes det var en rigtig spændende udfordring og nogle fine resultater du og vi andre fik ud af det.

  Du er da forresten noget af en speed-strikker. Din poncho er rigtig lækker !!

  Mange hilsner Conny

 • Den er så dejlig! Jeg er sikker på, at jeg vil være i stand til at finde ud af den og være færdig med den til efteråret.

  Jeg tror, jeg vil strikke den lidt løs som den lilla. Jeg bruger også rundpinde, når jeg strikker, da det er bedre for skuldre og nakke.

  KH
  mette

 • Sådan en bliver jeg da vist nød til at strikke. Det er altid rart at have strikketøj der kan bruges når man tv-kigger den lidt ;o)

 • Din poncho og halsedisse er super lækre. Nem og enkel opskrift. Håber dog ikke de skal for meget i brug her i sommer, vi skulle da gerne have noget varme, så de kan gemmes væk til efteråret :))

 • unikarina:

  Frau Putz: Jeg gad også at alt det uldne skulle pakkes væk – og vi bare kunne gå rundt i næøsten ingenting. Jeg har kigget på “Möbius” wrap, som du foreslår – det er også lækkert.

  Conny: Speed strikker – kun fordi det var på pind 7 med tykt garn og super enklet mønster ;o)

  mette b: Den er simpel – så jeg tror også at du kan finde ud af den ;o)

  Annemette: Den er supernem – og man kan sagtens se film imens…

  fru larsen: Jeg håber bare at det er kortvarigt at den skal bruges nu – og at blot skal finde den frem til efetråret igen.

 • Kaiserindens Kreativiteter - » Er i haven…:

  […] med at sidde inde og være kreativ er der ikke meget plads til. Dog faldt jeg lige i går over en poncho, som jeg er nødt til at eje til sommeraftner, hvor der lige skal lidt til skuldrene, så den […]

 • For en herlig ponsjo, takk for god ide til lettvint strikk :)

 • Poncho….trykkleif på forrige innlegg…

 • anna:

  Hejsa.
  Du skulle vel ikke have strikkeopskriften på dennne fine poncho, blot større og med hul til arme? (rabens Saloner)

  Vh. Anna

 • unikarina:

  anna: Nej Har kun opskriften på denne model. Men du kan sikker selv nemt lige indstrikke et hul i den ene side. Det andet hul er i sammensyningen. Vær obs på at ponchoen skal laves større end min model!!

 • Mette:

  Hej
  Hvor mange nøgler Alfa garn brugte du til den grå? Er den strikket på pind 7? Og hvor mange masker skal der slås op?
  Vh Mette

 • unikarina:

  Mette: Jeg brugte 2 nøgler til den grå. Den er også strikket på pind 7. Jeg kan desværre ikke huske hvor mange masker jeg slog op. Men den er strikke 30 cm bred, så prøv dig frem… God fornøjelse…

 • Maja:

  Hej

  Kan du sige, hvor mange gram garn, som du brugte på den lille poncho? Du har været min redning so far :-)

  Venligst
  Maja

 • unikarina:

  Maja: Hvis du mener den grå – så mener jeg at jeg brugte 2 nøgler, men jeg er ikke sikker. Men det kommer jo meget an på hvor bred og hvor lang du vil lave den – samt din strikkefasthed. God strikkelyst

 • Lene:

  Hej
  Fantastisk poncho, den bliver jeg nød til at strikke… :-)

 • Gitte:

  super poncho, nem at lave men hvis man nu vil gerne vil have den længere ned på ryggen skal jeg så bare tager flere masker eller kommer den så til sidde forkert til slut.

 • unikarina:

  Gitte: Nej du skal ud i en anden model… Du skal strikke 2 aflange stykker, som du syer sammen. Se denne model på Garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=110&d_id=15&lang=dk

 • Julie:

  Hejsa, Kan man også strikke den med ret strik? (for har kun lært at strikke ret) Knus mig :D

 • unikarina:

  Julie – du kan sagtens strikke den med retstrik. Men hvis du har lyst til at lære at strikke vrag, så kig forbi http://www.paapinden.dk/strikkeguide/laer-at-strikke.php – her får du god hjælp til at komme i gang med strikkeriet. God fornøjelse.

 • Lene:

  Hej. Jeg er o teresseret i at strikke den grå. Kan du huske hvor mange masker og hvor meget garn d brugte til den ?

 • unikarina:

  Lene: Jeg kan ikke huske hvor mange masker jeg slog op – men som skrevet er den ca. 30 cm bred. Jeg mener at jeg brugte 2 nøgler.

 • mette:

  Jeg har linket til dette indlæg fra min blog. Det er nemlig en super fin og illustreret opskrift på en poncho du har lavet, jeg håber det er ok jeg har linket.

  Super inspirerende blog du har ;-)

 • […] Ponchoen er vild nem at strikke. Jeg har tidligere vist hvordan. […]

 • Lene:

  Det er lige sådan en jeg har brug for……blot hæklet ;) for jeg strikker ikke

 • Jannie:

  Jeg er total skrikkenovise, dette er mit første strikkeprojekt, og er nu færdig med at strikke! Super enkelt….dilemmaet er dog, hvordan jeg “får den lange rektangel afsluttet, så den kan komme af strikkepindene”??? ;-)

 • unikarina:

  Jannie: Dejligt at høre at du er kommet i gang med at strikke. Når du skal afslutte et projekt, så skal du lukke af. Jeg kan anbefale dig at søge på http://www.paapinden.dk Her er der guider til forskellige strikketeknikker – eller prøv http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php Her er der også nogle videoer

 • Jean:

  Hej Karina

  Hvad er grænsen for hvor meget man kan forstørre din opskrift? Jeg vil gerne have den lidt længere – ca. så 48 cm bred.

  Jeg har prøvet at folde et tæppe sammen i den str. jeg ønsker, men umiddelbart ser det ud som om det går ud over sammensyningen – at jeg ikke kan folde på samme måde som du viser.

  Kan du hjælpe?

  Hls. Jean

 • unikarina:

  Jean: Der er flere elementer som hænger sammen, når du skal forstørre. Der skal også tages højde for længden af strikken. Når du skriver at det går ud over sammensyningen, så tænker jeg at du ikke har lavet stykket langt nok. Du skal forestille dig at det er en strimmel, som skal foldes om hals/skuldre. God idé med tæppet. Prøv at folde det i ønsket bredde og tage om skuldrene for at finde ud af længden. Så løser det sig måske. Håber det lykkes – eller vend tilbage :o)
  Obs – du havde skrevet så din mail under navn, så den var synlig for alle. Det har jeg rettet til, så du evt. undgår spam :o)

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut