I gang med en lækker cardigan…

Forrige weekend fik jeg startet op på en lækker cardigan – nemlig Friday fra bogen Grey days af Susie Haumann. Jeg forelskede mig i udgaven, da den var som en børnetrøje i én af hendes bøger. Jeg tænkte, at den ville jeg gerne have som cardigan. Jeg havde egentlig regnet med, at jeg selv skulle i gang med at regne den ud.  Men det blev ikke nødvendigt.

 

Jeg havde lidt startvanskeligheder, da det viser sig at der er indsneget sig en fejl i diagrammet. Men efter kyndig hjælp på Ravelry samt fra Susie selv, så er jeg i gang. Den nederste del af cardiganen er færdig. Det første ærme er startet op.

 

Jeg synes, at det er sjovt at strikke jaquard eller Fair Isle strik. Men min pegefinger er for kort. Jeg har ikke plads til begge trådene, da mit garn ligger meget yderligt i forvejen. Jeg har forsøgt forskellige tricks. Men jeg har ikke fundet den gyldne løsning, hvor det bare glider “smertefrit2. Har du et godt råd til at strikke jaquard eller Fair Isle strik?

 

24 kommentarer til “I gang med en lækker cardigan…”

 • Desværre ingen gode råd herfra, men hvor ser den dog lækker ud. Lige sådan en cardigan som bliver skøn at have på til vinter :-)

 • Sikke dog en lækker cardigan..

  Den ville jeg gerne svøbe omkring mig, i den kolde tid der venter…

  Hvor har du fundet opskriften henne til voksne??

  Håber du finder en måde at strikke Fair Isle eller Jaquard på

 • Fin fin trøje. Jeg har strikket børnemodellen, som bare blev så god. når jeg strikker med to farver ligger de begge ret tæt på pegefingeren, men den ene farve lader jeg ligge over både pegefinger og langemand (eller hvad en nu kaldes). På den måde er der styr på begge tråde uden de ruller sammen. Tak for en meget inspirerende blog, der ofte giver lidt kreastress, med alle de flotte sager, du viser frem :-)

 • Jeg har set sådan en dims man kan sætte på fingeren

  http://figosmor.dk/da/hjlpemidler/155-strikkefingerbl.html

 • Jane:

  Hvor er den smuk. Jeg skal til at i gang med børne udgaven igen. Sidst jeg strikkede den sad jeg og skiftede farve konstant, så jeg vil også være glad for et godt tip.

 • Pia:

  Jeg kan heller ikke holde trådene adskilt af knoen på min pegefinger … men Christen Seyfarth´s You Tube har alligevel hjulpet mig meget.

 • Jeg har den ene farve før knoen og den anden efter, det tog mig en hel herretrøje at strikke før jeg havde lært det, indtil da var det en tråd af gangen, noget bøvl, køb endelig ikke plastik dimsen til at sætte på fingeren, den er frygtelig, eller måske alligevel? Det var derfor jeg endte med at lære at strikke med 2 tråde :)). Den bliver altså ret lækker i de farver din cardigan

 • Gitte:

  Man lægger bundfarven over pegefingern og mønsterfarven over både pegefinger og langefinger, så er det meget lettere at holde dem adskilt
  Hilsen Gitte

 • Det er en rigtig flot trøje. Noget trix har jeg nok ikke – andet end det du selv nævner;o) Tråedene ligger parallelt på pegefingerens mellemste led. Jeg tror i øvrigt man kan få sådan en dims til at sætte på fingeren, der adskiller trådene..

 • unikarina:

  Gitte: Jeg er sikker på den bliver et hit

  Charlotte: Hvis du læser indlægget igen – så vil du se, at jeg har skrevet hvor opskriften er fra :o)

  Løkkeligheder: Jeg har prøvet denne metode – men den yderste hopper hele tiden af min finger

  Lotte: Den har jeg også se – jeg må kigge lidt nærmere på den

  Pia: Jeg har set Christel Seyfarth’s metode – men det er som om min finger ikke er lang nok :o)

  Gitte: Jeg må prøve om jeg kan få den ene farve ned før knoen. Tak for tippet

  Mona: Jeg fortsætter med at eksperimentere
  Gitte: Den metode bruger jeg også – men som skrevet så virker det som om min finger ikke er lang nok

 • Jeg har ikke noget fif, blot ros!! Hvor ser den dejlig ud Karina, og man kan se at du er god til at strikke det fint og jævnt, jeg er nød til at gå et pindnummer op når jeg strikker mønterdelene, ellers bliver det for stramt ift. de ensfarvede sekvenser.
  Det tegner godt! Glæder mig til at se mere :)

 • Den er så lækker. Kan godt forstå at den bare måtte på pindende. Jeg er ikke selv så god til at bruge cardigans men kunne tænke mig, at den ville blive lækker som en trøje. Ang. at strikke med 2 tråde så ved jeg at man kan få en dims til at sætte på fingeren som trådene kan løbe igennem og på den måde kan man holde to tråde på en gang.
  Mvh Rikke

 • Tina:

  Lækker cardigan! glæder mig til at se den færdig!

 • Tina:

  Har du i øvrigt problemer med at nogle ikke kan kommentere hos dig? Jeg bruger også wordpress og enkelte kan ikke kommmentere…

 • Hvad med sådan en dims man kan sætte på fingeren. Har ikke selv prøvet det, men set det i en strikkebog. Den er bare så smuk den cardigan.

 • Inge-Lise Jensen:

  Lækker cardigan – ang. at strikke med 2 tråde, så prøv Madam Munchs hjemmeside. Her har hun en video, der langsomt og tydeligt viser, hvordan trådene skal holdes OG hvordan man undgår for lange tråde på bagsiden. Jeg har også set én, der brugte klemmen fra en orkidé til at holde trådene adskilt :-)

 • unikarina:

  Camilla: Tak – jeg har godt hørt at nogle har problemer med at strikke ensartet i mønster og ensfarvet. Men du har fundet tricket…

  Rikke: Jeg elsker cardigans – og foretrækker dem i forhold til sweatere. Ofte bruger jeg også mine cardigans som sweater. Der er heldigvis plads til vores forskelligheder.

  Tina: Den bliver lækker – men der er ikke sket så meget på strikkefronten de sidste par dage. Måske jeg skulle få gjort noget ved det nu.

  Anne Dorte: Jeg har hørt godt og skidt om dimsen til fingeren. Cardiganen bliver skøn og jeg har svært ved at vente…

 • unikarina:

  Inge-Lise: Jeg vil kigge forbi Madam Munch. Trådene er ikke noget problem i denne strik…

 • Lisette Bilskov:

  Hejsa!
  Jeg bruger en gardinklemme til at holde garnerne adskilt med, det virker for mig. Det er nemt at holde garnerne adskilt og det er nemt at ligge fra sig og tage af fingeren, du kan se billede af himstragimsen på dette indlæg hos bodil munch http://bodilmunch.blogspot.dk/2013/06/en-dejlig-strikkecamp.html nogle billeder nede :-)
  Den er billig, koster kun omkring en 4,-‘er hos vores lokale gardinforretning :-)

 • Meget, meget meget smukt strik Karina :)

 • unikarina:

  Lisette: Jeg har godt hørt om din gardinring :o) Jeg kan godt se hvad du mener – den adskiller garnet. I mit tilfælde vil den “tvinge” det ene garn til at ligge længere inde på fingeren og der er stadig plads til den anden, som ikke hopper af. Tak for tippet

  Marianne: Takker

 • Camilla:

  Ingen gode råd fra mig. Men garnet, hvad er det for noget garn du bruger? Ser rigtig dejligt ud.
  Camilla

 • unikarina:

  Camilla: Jeg strikker i supersoft garn fra http://www.garnpusher.dk. Farverne er slate grey og silver grey.

 • […] ugen skrev jeg om, at jeg var i gang med at strikke en lækker cardigan. Jeg havde problemer med at holde begge tråde på min pegefinger. Den ene tråd faldt hele tiden […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut