Hertil…

Jeg er i gang med at strikke cardiganen “Lyse nætter” i den smukkeste grønne farve. Den tager tid. Jeg er ikke super glad for pind 3 mm. Jeg spænder lidt for meget, så jeg tager det lidt ad gangen.

 

Jeg er nået til det fermøse punkt…

Ærmer.

 

På et tidspunkt så jeg, at Camilla strikkede begge ærmer på én gang. Det skal jeg have afprøvet. Jeg gider ikke rigtig at strikke ærme nr. 2…

 

Jeg har indstrikket et lille mærke, så jeg kan genkende min cardigan.

Allerede på pind 10 sov jeg lidt i timen – og strikkede et par masker omvendt. Jeg opdagede det først, da jeg var et pænt stykke oppe. Jeg orkede ikke at pille op – og fejlen sidder lige midtbag nederst – hvor jeg ikke selv kan se den. Jeg er faktisk sikker på, at der heller ikke er andre, som ser den.

 

Til Grib Garnet i Silkeborg købte jeg nogle keramikknapper af Birthe Sahl. De kunne være en mulighed…

Eller også bliver det noget helt andet. Det kan jeg først bedømme, når jeg er helt færdig.

 

Nu skal jeg lige have afluret teknikken til at strikke begge ærmer på én gang. Er der nogen, som kan anbefale et godt trick eller video? Eller skal jeg bare hoppe ud i det?

 

14 kommentarer til “Hertil…”

 • Hvor er den flot. Jeg er simpelthen så vild med farven. Jeg har ingen som helst erfaring med to ærmer på en gang, men synes det lyder spændende. God arbejdslyst

 • Erna:

  Jeg strikker altid 2 ærmer på engang, hvis de skal sys sammen under armen, og sys i ærmehullet. Derved er jeg sikker på at de bliver ens.
  Slå bare op på rundpind og 2 nlg. garn – og strikker frem og tilbage – og wupti så er begge ærmer færdig.

 • Majken:

  Spring ud i det! Hvis du skal strikke dem rundt, så kan du evt. se en youtube video om “magic loop”, det gjorde jeg inden jeg gav mig i kast med 2 sokker på én gang. Men det giver næsten sig selv, når man lige kommer i gang, bare man sørger for at de to garnnøgler ikke bliver snoet sammen undervejs.

 • Jeg sprang bare ud i det. Strikkede begge ærmer rundt på samme lange rundpind med magic loop. Det er ikke svært, bare brug din sunde fornuft og husk at skifte tråden mellem de to ærmer.. Jeg nåede at strikke dem sammen mere end en gang. Heldigvis nåede jeg max en omgang rundt inden jeg opdagede det :)

 • Kirsten:

  Karina, pil op og ret fejlen ;-) Du skal ikke tage den på til sommerfesten, hvis ikke fejlen er rettet, så vil jeg bare sidde og glo på den ;-)
  Knus moster Kirsten

 • Bodil:

  Superflot cardigan du er i gang med…jeg er også vild med den grønne farve :-)

  Knapperne er også rigtig flotte og passer godt til trøjen…og der er ikke én der ser den lille fejl i mønstret. Er det en slags perlestrik du strikker?

  Held og lykke med ærmerne :-)

 • unikarina:

  Britt: Tak

  Erna: Disse ærmer skal strikkes rundt – men jeg har set at man kan strikke dem på én gang alligevel. Det skal prøves…

  Majken: Youtube kan mange ting – så jeg kigger helt sikkert forbi der…

  Pernille: Tak for rådet med at være opmærksom på tråden.

  Kirsten: Moster jeg har heldigvis så mange andre trøjer at kan tage på til sommerfesten :o)

  Bodil: Tak – jeg kan godt lide det enkle mønster, snit og farven. Mønstret er 2 pinde glatstrik, 2 pinde 2×2 rib, 2 pinde glatstrik samt endnu 2 pinde 2×2 rib som er forskudt for de første pinde rib.

 • Anette:

  Der er også lavet et lille hæfte om at strikke to strømper på én gang på rundpind med magic loop. Den er muligvis en god investering, så du lige kan lære at slå op. Det synes jeg er lidt svært. Men derefter går det derudaf. Helt genialt. :-)

 • Det omtalte hæfte er rigtig fint. Det hedder To på én pind og er fra Lille Strik. Vh Louise.

 • Annika:

  Ej jeg er dybt misundelig på de smukkeknapper. Hvad gør man hvis man er lokaliseret i nordsjælland og ønsker sig noget fra det høje nord(jyllland)??

 • unikarina:

  Annika: Så tager man kontakt til Birthe Sahl, Brovst – eller tjekker i din lokale garnbutik. Der er flere garnbutikker, som sælger hendes knapper. Jeg bor ikke selv i nærheden af Birthe – det ville også være for dyrt ;o)

 • […] har set videofilm… Sådan nogle, som kan lære mig noget nyt. Jeg skulle jo nemlig i gang med ærmerne på Lyse nætter. Jeg havde besluttet mig for, at jeg ville lære at strikke begge ærmer på én […]

 • ulla:

  Hæhæ, de der kendetegn kender jeg godt. De må være en del af charmen, tænker jeg, lidt ligesom gamle huse og skæve vægge.

  Godt nok en smuk grøn farve du har valgt.

 • unikarina:

  ulla: Jeg gad nu godt at være uden fejlen i ribben – men nu kan jeg altid kende den. Farven er VIDUNDERLIG

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut