Gult sjal er færdigt…

Mit gule sjal er færdigt. Det er vasket og nålet op – det er klar til brug. Det er superblødt og lækkert. Det er glad og fuld af sol. Jeg glæder mig rigtig meget til at bruge det.

Fede facts:

Opskrift:  Noget der ligner af Liselotte

Garn:  Solgul uldgarn,  håndfarvet med Gyldenris (300 m pr. 100 g) købt hos Garn og Gammelt, forbrug 172 g

Pinde: 4 mm /Knit Picks

Teknikker: Opsamling af hvilende masker, da borten skulle strikkes.

 

Nyt projekt… Jamen der er allerede nyt på pindene. Det er Dinky Cape fra Keepandshare. Den strikkes i lilla Cosmo-garn på pind 7. Fingrene skulle lige vænne sig til tykkere garn og pinde. Men det glider stille og roligt fremad. Cosmo garnet er erstatningsgarn for den Islandske sweater, hvor garnet ikke havde fået den rigtige behandling.

Som altid, når jeg strikker hulmønster, bliver jeg så forundret og glad over mulighederne. Det er bare en kombination af enkle masketyper – og så bliver der skabt de smukkeste mønstre. Mulighederne er uendelige. Jeg glæder mig til at blive så dygtig til at strikke, at jeg selv kan knække koden og “opfinde” et mønster og opskrift.

12 kommentarer til “Gult sjal er færdigt…”

 • Losarinas mor:

  Det er et meget smukt sjal !

 • Ok Karina, så er mit næste projekt vist planlagt! NOJJJ hvor er det bare blevet superflot. Jeg har allerede opskriften, men er lidt nølende omkring hvordan og hvorledes, MEN jeg ved hvordan man strikker en blonde på til sidst, for det har jeg heldigvis prøvet før, ingen ben i det. :)

  Hurra for det smukke resultat.
  Knus og dejlig mandag
  Henriette

 • unikarina:

  henriette: Det er så nemt at strikke – borten til sidst er det “sværeste”. Så du kan roligt gå i gang med projektet…

  Losarinas mor: Tak – jeg er vild glad for det!

 • BODIL HERSOM:

  Tillykke med det superflotte sjal!
  Det er efter min mening et stort arbejde, og jeg ta`r hatten af både for din kunnen og din tålmodighed.
  Dit næste projekt ser også spændende ud.
  Gog strikkelyst.

 • Hedvig:

  Ja – jeg er også dybt imponeret over sjalets skønhed og også over hurtigheden, du får kreeret nye strikkearbejder på. Mønsterstrik er da ikke så let – i hvert fald ikke for mig.

 • DU bliver da en solstråle ligegyldigt hvor du kommer frem,– nej hvor er det smukt,– og det passer til en frisk smuk pige;-
  frunielsen.com

 • Hvor er det super smukt, dit gule sjal. Det må have været et kæmpe arbejde. Har selv engang strikket mønsterstrik, det er et rigtigt hyggeligt arbejde, der er jo ikke 2 ens mønsterpinde. Flot arbejde du har lavet.

 • unikarina:

  Tak til både Bodil, Hedvig, Jette og fru larsen.

  Sjalet er faktisk meget let at strikke. Det består af en masse retmasker. Først strikker man den lille trekant, som er øverst ved nakken. Denne består af masse retpinde samt slå om ved kanten. Dernæst strikker man hver “vinge” ud fra trekanten. Selve mønstret er 1 mønsterpind med ret, 2 ret sammen og slå om og 4 pinde ret! Så der er kun 1 pind hvor tungen skal holdes lige i munden. Borten skal man lige have startet på – men er også nem, når man kommer i gang. Den består af 8 – 13 masker. Mønsterrapporten går over 10 pinde, hvoraf de 4 pinde er mønter (gentagelse af de samme 2 pinde). Det består af ret, slå om 2 gange, vrang, 2 ret sammen og igen en masse retpinde.

  Så egentlig er der ikke så meget hokus pokus i det – blot man kan ret, vrang, 2 ret sammen og slå om!!!! Og det er faktisk dét, som fascinerer mig rigtig meget ved strik… der er så mange muligheder med kombinationen af maskerne.

 • trine:

  hej karina,det ligner meget ,det som osse blir kaldt prinsessesjalet,har strikket det ,men farvevalget var en del kedeligere end dit flotte gule,elsker osse den farve ,man blir i godt humør af det ,fandt din side igår,og den blir en som jeg får brugt tit
  trine

 • unikarina:

  trine: Jeg tror at det er en variation af temaet Det hele og halve kongerige. I forbindelse med én af kongehusets fødsler blev der brugt et svøb/tæppe tild en nyfødte. Dette udløste en væld af variationer af tæppe samt sjaler.

 • alice:

  Hejsa
  Er der nogen der har opskriften på det gule sjal, det er super flot.Knus en glad strikker.

 • unikarina:

  Alice: Jeg gør opmærksom på at det ikke er okay at efterlyse opskrifter fra andre læsere. Jeg går ind for, at man overholder copyrigth m.m. Desuden er der et link til hvor opskriften er – og det er helt gratis. Det ligger på Ravelry.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut