Grønblå alpaka trøje er færdig…

Den første weekend i december var jeg en tur i Aarhus for at besøge min søster. Familien var samlet og vi var rundt til forskellige julemarkeder. På ruten lå en garnforretning og udenfor lå der noget smukt alpaka garn, som jeg gerne ville strikke i. Det er blevet til en enkel trøje, hvor garn og farve får lov at “tale”.

 

Trøjen er strikket efter mit eget mønster og er naturligvis strikket oppefra.  Nakken er strikket højere for at give en god pasform.

 

Da bærestykket var strikket, valgte jeg at strikke ærmerne.

Kan I se sorte Simba på gulvet bag mig? Han nyder gulvvarmen

 

Efter begge ærmer var strikket, så skulle der bedømmes, hvor lang trøjen skulle være. Det er det fede ved at strikke oppefra og ned. Man kan tilpasse det hele under vejs.

 

Næsten før den var kommet på pindene, var det tid til at hæfte ender.

 

En smuk, enkel trøje er klar til at varme mig…

Undervejs skal der lige forklares lidt til fotografen

 

Da jeg ikke kendte garnet, spurgte jeg ekspedienten om, hvor meget garn jeg skulle bruge til en almindelig trøje. Efter at have slået op i en opskriftbog mente hun, at jeg skulle bruge 10 nøgler. Jeg stolede blindt på hende og købte 10 nøgler. Men vil I se, hvor meget jeg har tilbage?

Der er 5½ nøgle garn tilbage. Altså hele 5 nøgler garn, som jeg ikke fik brug for. Jeg har kontaktet garnbutikken, som ikke kan tage det tilbage, da det var på tilbud. Det, synes jeg, er dårlig service, da det ikke blev nævnt, da jeg købte garnet. Og da jeg kommenterede, at jeg synes, at det var vildt, at hun kunne beregne så meget forkert – så stoppede kommunikationen. Konklusionen er, at jeg har ekstra garn, som jeg enten må sælge eller bruge til noget andet. Samt at jeg ikke handler dér mere og ikke anbefaler butikken.

 

Fede facts:

Opskrift: Min egen top-down sweater

 

Garn: Strikket med 1 tråd Suri Alpakka fra Sandnes garn, forbrug ca. 225 g

 

Pinde: 4 mm /Knit Pro

 

Kommentarer: Jeg kan godt lide det enkle look på strikken. Jeg kan lide at den grønblå farve får lov at “tale” sammen med garnets blødhed.

13 kommentarer til “Grønblå alpaka trøje er færdig…”

 • Hvor er den blevet flot. Er helt vild med den flotte farve og det enkelte udtryk 😍

 • Wauw. Skøn farve! Den kunne godt minde lidt om “ingen dikkedarer” sweateren. Jeg er fan af det simple udtryk.

 • sonja:

  har du en bestemt måde du laver den højere i nakken:)

 • Pia:

  Hvor er den fin :O) Det lyder “nemt” at man kan prøve den undervejs, så det er lige før jeg får mod på at kaste mig ud i et lignende projekt – man kan jo altid travles op og genbruge garnet ;O)

 • unikarina:

  Søs: Tak for det

  Maja: Tak – jeg kan også godt lide det enkle udtryk

  Sonja: Ja – jeg laver vendestrik

  Pia: Tak. Det er så smart at man kan prøve undervejs. Det giver mulighed for at selv bestemme længde på ærmer og krop. Man kan også tilpasse længden hvis garnet er ved at slippe op :o)

 • Anne:

  Hold da op en fin trøje. Hvad har du givet pr nøgle? Et lidt andet spørgsmål, hvor de fine sorte binde bukser fra? Mvh Anne

 • Hvor er den smuk :) du har ret i, at farven og modellen taler så fint sammen.
  Jeg er også fan af at strikke oppefra, men det er endnu ikke lykkedes mig at prøve undervejs – uden at få hevet maskerne af pinden, nok fordi jeg er en hel del større, end du er ;) eller bare fordi jeg er så utålmodig, at jeg får dem revet af i skyndingen.
  At regne så meget forkert, lyder helt vildt – hvis man er i tvivl, så spørger man vel en, som ved, hvad hun taler om.

 • unikarina:

  Anne: Tak. Garnet var på tilbud i denne butik – men normalprisen er 80 kr. per nøgle. Bukserne er fra H&M – de er så lækre og er i ren bomuld

  Helle: Takker. Når jeg prøver strikken, så sætter jeg ekstra wire på (knitpro) så den bliver længere – og man ikke får hevet maskerne af. Det har jeg også prøvet :o) Jeg spurgte ekspedienten, da jeg ikke kendte garnet. Hun slog endda op i en bog for at tjekke. Jeg havde ikke behøvet at få pengene igen – men hun kunne have tilbudt at jeg kunne bytte til andet. Så havde jeg nok ville handler der igen – samt anbefale stedet.

 • Hvor er den blevet fin og sikke en skøn farve. Ærgerligt med din dårlige oplevelse i butikken, mon ikke du finder på noget fint at bruge resten af garnet til.

  Mvh. Michelle-Marie

 • unikarina:

  Michelle-Marie: Tak.

 • Ninette:

  Hej Karina, jeg kom tilfældigt ind på din blog fordi jeg søgte efter alpaka sweatre, og åh, din hjemmestrikkede blå skønhed er bare så skøn! (og jeg har virkelig kigget på mange, for at finde min perfekte vinter trøje) .
  Jeg ved det er et underligt spørgsmål, som jeg håber du bare vil tage som et kompliment, kunne du forestille dig at strikke endnu én, i det garn du har til overs, og sælge den til mig? jeg synes den er så fin, jeg elsker dit enkle mønster og farven er vidunderlig.
  Skriv meget gerne til mig på : tlfnr. slettet af admin
  vh Ninette

 • unikarina:

  Ninette: Tak – jeg er også glad for trøjen. Jeg strikker ikke for andre – den strikketid jeg har, bruger jeg til projekter til mig selv. Endvidere er garnet (næsten) solgt :o) Jeg har slettet dit telefonnummer, så det ikke er til skue for alt og alle. Håber du finder en perfekt vintertrøje et andet sted :)

 • […] unikarina til Grønblå alpaka trøje er færdig… […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut