2 ommer…
Søndag havde jeg gang i det store kogeri. Der blev kogt saft til paradisæblegele og til ribsgele. Der blev også til ribssaft. Der blev kogt hindbærmarmelade og æblegrød. Der blev syltet rødbeder. Jeg er vokset op med hjemmelavet – og elsker selv at “koge”. Jeg kan virkelig godt lide at bær og frugt bliver udnyttet. Jeg nyder selv at kunne sætte mit præg på det. Jeg har en sød tand – men jeg vil gerne, at min saft og marmelade smager af bær og frugt. De er hovedingrediensen – og så bløder sukkeret blidt op. Jeg elsker, at hindbærmarmelade er sød, smager af hindbær – og så er der et lille efterspil af syrlighed. Det samme gør sig gældende i ribssaften… Mums.
Nå men som overskriften siger – så er det en ommer! Da jeg målte paradisæblesaften op, var der 1 liter + en skvis. Jeg tænkte, at det gjorde ikke så meget med den skvis. Men det gjorde det… For det blev i hvert tilfælde noget meget fyldende gele. Jeg har nu kogt det om – håber at det denne gang bliver så stiv, som det skal.
Lørdag fik jeg startet op på et nyt stykke strik. Mørke og lyse grå striber med et lille tvist af gult. Hu haj det gik. Det skal blive til en cardigan. Bærestykke var hurtigt færdigt. Jeg havde strikket rundt og ville så klippe op til sidst. Men det blev en ommer. Jeg gad simpelthen ikke det bøvl med at klippe op, strikke forkanter og strikke belægning til at gemme rå kanter. Jeg pillede simpelthen op – og strikker nu frem og tilbage.
Garnet er købt, da jeg besøgte Garnudsalg i maj. Denne skønne bunke garn har kigget på mig siden.
Jeg var egentlig ikke i tvivl om, at det skulle ende med en cardigan. Det var mere spørgsmål om at finde et hul i strikkeplanen. Det blev nu…
Et lille sug i maven over alle de dejlige efterårssysler med kogning af bær af alle slags. Savner det lidt, må jeg indrømme. Hvor er det da bare lækkert dit garn. Det pynter bare når det ligger der uvundet og frister med de smukke farver. Det bliver nu også smukt i den strikkene version. Rigtig god fornøjelse.
Det er en overflods luksus af den bedste slags, at have hjemme sylt stående:)
Og hvilket garn ! Hvilke farver !
:)
Hvor pænt!
Er det virgin merino? Hvilken pind strikker du på, og rækker de 4 nøgler?’
Jeg har nemlig stirret meget på dét garn, men har haft lidt svært ved at se det for mig live, men det ser jo fantastisk ud!
Jane: Garnet er utrolig lækkert – og jeg har nydt det liggende i et fad i mit kreative værksted.
Losarinas mor: Det er nemlig luksus at have lækkerier af den bedste slags…
Lise: Ja det er virgin merino. Jeg strikker på pind 6 – men jeg har flere end 4 nøgler i min kurv, så jeg har nok til mit projekt…
Tak for svar:-)
Har du nogen ide om, hvor mange nøgler du ender med?
Lise: Nej… jeg er ikke færdig endnu. Når jeg er færdig med en strik, så kommer der billeder og fede facts om pind og forbrug
Jeg sidder og tænker på om du ved at man kan hækle inden opklip,så får du en rigtig fin kant,som ikke kræver belægning bagefter ,jeg har selv lige opdaget det,da jeg så patchworkblomsten havde brugt den.
Ligger lige et link,men ellers googler du bare klip i strik. http://hexenstrik.blogspot.dk/2010/05/gys-klip-i-strik.html
Gitte: Jeg kender godt teknikken – men jeg er så langt i processen at “kroppen” er strikket. Nu skal der bare et par ærmer på – ja og så selvfølgelig forkanter… Men tak for dit bud
Det vil jeg se frem til:-)
Jeg har alligevel MASSER af andre projekter igang eller på vej, så jeg kan godt vente lidt!
Lise: dejligt at høre at der er masser af projekter at tage fat på :o)
[…] jeg ombestemte mig. Jeg gad ikke bøvlet med at at klippe op, strikke kanter og belægning. Derfor pillede jeg det op igen. Jeg startede forfra og strikkede frem og […]