Jeg er smadder ærgerlig…

Sagt på meget blidt jysk – så er jeg smadder ærgerlig. Altså rigtig ÆRGERLIG – men også SKIDE SUR.

 

Jeg har vist jer mine tallerkner med sorte streger.

Disse har jeg tegnet med Posca-tusher – men var lidt ærgerlig over, at de kun kunne tåle en meget blid vask. Jeg fik en snak med dem, hvor jeg har købt tusherne. De anbefalede, at jeg spritede emnet af, før jeg tegnede på det. Det, havde de erfaring med, var godt med nogle andre porcelænstusher, om de sælger.

 

Jeg lavede endnu en test. Spritede af – tegnede – hærdede – vaskede af. Med dette resultat…

 

Man kan se, hvor opvaskebørsten har været – og har ridset i malingen.

 

Jeg tager tusher og min tallerken med til forhandleren, som vil tage fat på deres forhandler af Posca-tusher. Porsca har nemlig lavet meget flot salgsmateriale i form af brochurer og hjemmeside – disse tusher anbefaler de OGSÅ til at tegne på porcelæn med!

 

Jeg har nu fået en tilbagemelding. En rigtig tam og lam én af slagsen. Posca har liiiiige opdaget, at tusherne IKKE holder, når man tegner med det på porcelæn. Heller ikke selvom man hærder det i ovnen, som de har lavet fine guider til!!!!

 

Så er det, at jeg bliver SKIDE SUR. Det kan da for pokker ikke være noget, de liiiiige opdager nu, hvor der en forbruger (eller flere) som melder tilbage. Jeg har nemlig haft kontakt til en anden, som har haft samme problemer – her blev hun anbefalet af repræsentanten for Porsca, at hun skulle lakere emnet!!!! De må da for pokker have lavet en masse tests, som de kunne bygge deres guide på – deres anbefalinger på, hvor mange grader og hvor længe det skulle være i ovnen. De må da for pokker have testet, om det holder i vask, før de sætter produktet til salg – og sælger det som at kunne tegne på porcelæn? Jeg er nu spændt på, om de trækker deres anbefalinger tilbage og piller det ud af deres  salgsmateriale?

 

Jeg er ærgerlig, for jeg har tegnet nogle tallerkner, som ikke kan bruges til andet en pynt – og ikke må vaskes af. Jeg har tegnet med nogle tusher, som faktisk er fede at tegne med. De giver en god streg – og man kan få dem i mange tykkelser.

 

Jeg må afsøge markedet for porcelænstusher, som holder. For jeg er bestemt ikke færdig med at tegne på porcelæn. Faktisk så skal jeg have tegnet 2 tallerkner til de, som vandt min give away. Men de må vente – for det skal være holdbart det, som de får.

 

Har du erfaring med Posca-tusherne? Har du erfaring med GODE og HOLDBARE porcelænstusher – så hører jeg meget gerne.

 

Læs også Lottes erfaringer med Posca tusher – vi har haft lidt korrespondance vedr. vores erfaringer.

 

 

29 kommentarer til “Jeg er smadder ærgerlig…”

 • […] Tusher: Posca tusher i forskellige tykkelser. JEG ANBEFALER IKKE DISSE TUSHER, DA DET IKKE HOLDER I VASK. […]

 • Jeg har ingen erfaringer, men ville bare sige: “Øv, hvor er det ærgerligt!”

 • Stine Sølund:

  Glas og porcelænstusch fra CC hobby dur!
  Den er ikke ligeså nem som Posca at tegne med, men den holder til alt når den er hærdet. Kopper som blev malet for snart 3 år siden, og brugt hver dag, vasket i maskinen, er stadig fine.
  Hvor er det “jammerligt” at Posca ikke står ved deres brøler.
  Kh Stine

 • Øv det kan jeg da godt se, det er skide træls.. for fin var den da!!! Kh Christina

 • Øv, hvor er det p… ærgerligt! Dine tallerkener var så fine i udtryk og streg. Som gerne skulle holde. Øv. Jeg har desværre ingen erfaring med porcelæntuscher. Men jeg fik for mange år siden et krus af min lille niece, som nu både bor i København og kører bil, så tegninger og mit navn på det krus har holdt i maaaange år. Jeg laver lige lidt research. Hendes mor er maler med hang til lidt crafting i fritiden…
  Kh Katrine

 • Øv hvor er det noget skidt – håber du finder på noget ! Ynkeligt af posca – lidt kompensation og n pæn undskyldning ville være på sin plads.

  Mrianne

 • øv med øv på … hvor irriterende ;0(

 • Det er virkelig for ringe !
  Godt, du ikke bare fandt dig i det, men gik videre med sagen.
  jeg venter gerne :)

 • Jeg har malet med nogle tusser (også fra Panduro) de hedder Porcelaine 150. De holder i vask, men de har slet ikke samme flotte streg som Posca (som jeg også er vild med – bare ikke til porcelæn!!

 • Joan:

  ØV – det var træls for dig, for det var skønne streger du havde fået lavet. Jeg havde ellers tænkt mig at forsøge mig ud i noget lignende på porcelæn, men holder da lige vejret lidt endnu – gider ikke spilde tiden med noget der ikke dur. TAK fordi du “advarer”
  Kh Joan

 • Nej, det er satme ikke i orden.
  På mit arbejde bruger vi porcelænstusser fra Creativ Company. Umiddelbart synes jeg de holder fint.

 • Knald hamende irriterende SIMPELTHEN!! Man har lige som en forventning om, at de tester INDEN de begynder lovprisningen af alt hvad de kan. Posca er rigtig gode til meget, så lad det blive ved det de ER gode til, og lad andre om at lave penne til glas og porcelæn.
  I mine tests (som kan ses på min blog) er det indtil videre Panduros “Glass and porcelain pen” der dog er liiige tyk nok, og “Cretacolor Studioline Artistik”, der er blevet dem jeg frem over vil ty til. Skal dog lige prøve at tjekke om på nogle af dem i andre nævner.

 • Trine:

  Hvor ærgerligt. Og jeg har lige købt disse tusser til at tegne på porcelæn med. Æv æv æv

 • Øv, hvor træls! :-(
  Jeg har også brugt porcelæns tuschere fra Panduro. Den tynde tusch derfra er lidt svær at tegne jævnt med, men de tykkere tuscher er langt mere klare i farverne. Jeg har malet vores kopper og de har fået maaaaaange ture i opvaskeren. Der er slidt nogle småbitte pletter af, men dem kan man bare friske op :-)
  Håber du finder et godt alternativ til Posca :-)

 • unikarina:

  Erika: Det er smadder ærgerligt

  Stine: Tak for dit tip med tusher fra CC hobby

  Christina: Tak…

  Katrine: Jeg hører gerne mere hvis du finder ud af noget

  MarianneL: Jeg tvivler på en kompensation og undskyldning fra Posca… Men jeg holder øje med siden og deres info!

  Merete: Det er rigtig meget øv

  Losarinas mor: Dejligt at du vil vente – for jeg kan ikke sende noget, som ikke holder

  Kirsten/Maskebal: Tak for din anbefaling. Du har ret Posca tusherne har en rigtig flot streg

  Joan: Som du kan se, så er der andre anbefalinger, som du kan prøve

  Pernille: Tak for din anbefaling

  Atelierbaghuset: Tak for “samtalen” – håber at vi finder gode alternativer

  Trine: Øv for pokker. Skynd dig at returnere dem – eller brug dem kun på papir

  Trine – Søhesten: Tak for din anbefaling….

 • Her har jeg en stak posca tusser, som end ikke fungerer på papir, og ikke skriver en jævn streg men stopper for “tilførslen af blæk” hele tiden – ca. hver 4. af alle dem, jeg har købt, virker elendigt! Det eneste råd har lydt; de skal VASKES efter hver gang, de har været i brug! Hvem pokker vasker sine tusser, hver gang man har tegnet med dem?! ØV POSCA! – I er dyre nok!

 • Nanna:

  Hej! Jeg ved at Panduro har deciderede porcælænstuscher. Man bliver rådet til ikke at male med tuscherne på midten af tallerkenerne, da knive osv godt kan ridse malingen af. Men ellers holder de

 • unikarina:

  Helle D: Jeg har ikke prøvet Posca tuscherne på papir. Men jeg behøvede ikke at vaske mine… Øv med dårlige erfaringer.

  Nanna: Tak – jeg har fået mange gode råd – og der skulle gerne være en pakke på vej med nye tegneredskaber.

 • Susanne:

  Jeg har lige købt dem i arnold busck og min datter tegnede på nogle fade med dem som julegaver. Ville så lige vaske en inden indpakning og vupti! Væk var tegningen!
  Min kæreste smutter ind med dem i morgen! MED BON! og så kan de få deres lorte tusser tilbage! Øv jeg er skuffet! Nu må jeg på jagt efter nogle andre :-(

 • unikarina:

  Susanne: Så ærgerligt at din datter har brugt tid og kræfter på at lave skønne julegaver. Jeg har fundet et alternativ…

 • […] Det viste sig desværre, at malingen IKKE holdte, selvom det var blevet hærdet i ovnen. Jeg var rigtig ærgerlig. Jeg synes, at det var nogle fede tuscher at tegne med – men det er jo total spildt arbejde, […]

 • Kristine:

  Jeg har lige haft min datter på 4 til at tegne den fineste kop til sin far i julegave, den er fyldt med hjerter, og den holder ikke med de forbandede posca tuscher! De skal ikke have lov at sælge dem til porcelæn når de ikke holder som lovet!

 • unikarina:

  Kristine: Hvor ærgerligt. Jeg synes at du skal klage, hvor du købte tuschen. De lovede at ville trække det tilbage – men der er lang vej omkring

 • Anonym:

  altså… jeg ved ikke om det er sikkert, men, jeg tror altså at posca tusserne er vandbaserede. :)

 • unikarina:

  Anonym: I materialet fra Posca var der instruktioner til at man kunne male på porcelæn samt glas, hvorefter man skulle hærde det i ovnen. Så der har været lagt op til at det kunne bruges – men det passede desværre ikke

 • Lene:

  Jeg håber at du kan hjælpe mig, kan man bruge porcelænstusser på alt porcelæn eller der det noget med en særlig overflade

 • unikarina:

  Lene, som udgangspunkt tror jeg at man kan bruge dem på alle typer porcelæn. Men du er nødt til at læse, hvad den enkelte producent skriver på deres tush. God fornøjelse – man bliver bidt af det :o)

 • Anita:

  Øv hvor trist at læse dit indlæg. Har netop smidt en klage afsted til posca af samme årsag. Dog 3 år senere end dit, kan jeg se. De skriver stadig “Hvis du gerne vil gøre dit værk holdbart på keramik eller porcelæn, skal du blot brænde genstanden i en halv time i ovnen ved lav temperatur. Det er det hele!”
  Er SÅ harm fordi min datter på godt 2 år har brugt 1½ mdr på at male 6 kopper til julegaver og nu er de afleveret og vasket af. Og farven er pist væk.
  Det er simpelthen så dårlig markedsføring og bliver så harm, når du har korresponderet med dem om selvsamme problemstilling.

 • unikarina:

  Anita: Posca er så bedøvende ligeglade. Jeg er ikke den eneste, som de har været i kontakt med – og de fortsætter blot. De har lavet en masse salgsmateriale, brochurer og videoer – det har ikke været gratis. Men at de ikke har valgt at ændre produktet, så det rent faktisk kan bruges er ærgerligt. Og meget dårlig stil. Jeg synes at det er ærgerlig at din datter har lavet nogle kopper, hvor pynten er væk. Håber du får respons fra Posca – kunne godt tænke mig at høre deres svar.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2020
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut