Nybagte boller…
Der findes (næsten) ikke noget bedre end nybagte boller. Jeg holder af hele processen – lave dejen, vente på den hæver, ælte, forme boller, bage, indsnuse den skønne duft af nybagt brød – og ikke mindst at sætte tænderne i en varm bolle med smør på og et krus the til. Sådan er det her i dag… Jeg har bagt boller ud fra fri fantasi.
Eller det vil sige, at jeg har min egen grundopskrift, som jeg varierer. Der er alle mulige kerner i – og der kommer det i, som er på lager. Men man kunne også lave nogle “kun” med revne gulerødder og solsikkekerner. Eller jeg har en favorit – brændnældethe! Blot en stor håndfuld. Det giver en skøn smag til brødet.
Prøv min grundopskrift… og leg evt. selv videre.
Du har måske også lyst til at læse:
8 kommentarer til “Nybagte boller…”
Skriv en kommentar
Læs evt. mere under "Om".
- unikarina til Cecil Shawl er færdig…
- Annie til Cecil Shawl er færdig…
- unikarina til Opdatering af kontorstol…
- unikarina til Patchworktæppe er færdigt…
- unikarina til Cille bluse er færdig…
- Ulla til Cille bluse er færdig…
- Bodil til Opdatering af kontorstol…
- Bodil til Patchworktæppe er færdigt…
- unikarina til Patchworktæppe er færdigt…
- Annie til Patchworktæppe er færdigt…
Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.
Afstemningen er slut
Har netop spist en dejligt nybagt bolle :-) Godt nok med avokado- men det gjorde den bestemt ikke ringere :-)
Og kan genkende din bagefryd fra mig selv.
uhm kan helt mærke tænderne løber i vand.
[…] er bagt efter min grundopskrift… Jeg har ikke tilsat alle de forskellige kerner. Der er kun solsikkefrø og revne gulerødder […]
[…] I kan se, så er forklædet taget i brug – jeg i gang med at dejne boller. De er for øvrigt vist færdige med at hæve. Så jeg må vist hellere i køkkenet og have sving i […]
[…] utrolig meget af. Jeg nyder processen med at bage, duften og ikke mindst at sætte tænderne i boller, brød, kager eller […]
[…] er bagt efter min grundopskrift. De bliver spist med smør og jordbærmarmelade. De skylles ned med varm the – samt vindruer og […]
[…] er bagt efter min grundopskrift af hvad, der gemte sig af mel og kerner i skabet. Gulerodskagerne er en gammel opskrift fra en […]
[…] blev det til en portion af mine grove boller… samt nogle burgerboller. Så er der sikret god […]