Høstfest 2013…
Vi har en køkkenhave, og i år har vi fået drivhus. Jeg nyder at kunne hente grøntsager, frugt og bær i egen have. Jeg nyder, at vi får lavet en masse godt mad af gode, økologiske råvarer, som er dyrket med hjertet.
I løbet af august og september har vi plukket hindbær. Vi har frosset dem ned løbende, da de modnes i små portioner. Det er blevet til en del – og nu står de på hylden i vitualierummet som hindbærmarmelade.
Jeg holder meget af hindbærmarmelade. Jeg bruger ikke så meget sukker, som opskrifter siger. Jeg kan lide at smage bærret, smage sødmen samt den lille eftersmag af syrlighed.
Vi har 2 store solbærbuske, som i år gav en god høst. De er forvandlet til solbærsaft og -marmelade.
Jeg ved, at kæresten og svigerfar sætter stor pris på lige præcis solbærsaft og -marmelade.
I drivhuset har vi haft agurker – det har været lækkert at plukke direkte fra planten og så skære en skive til rugbrødsmadderne. Vi har fået rigtig mange agurker – og jeg nåede også at få lidt agurk-lede. Nogle er spist friske. Andre er er syltet til agurkesalat.
Vi har haft massevis af tomater i drivhuset sammen med basilikum, som er én af vores favoritkrydderurter.
Vi har lavet pizza- og tomatsovs, som er frosset ned og klar til at blive brugt i løbet af efteråret og vinteren. Der er lavet flåede tomater. Jeg har også lavet ketchup efter Prices opskrift. Jeg er meget begejstret for den hjemmelavede ketchup – og jeg skal have lavet mere.
Vi har også dyrket pebersnack.
De smager fantastisk og er både brugt i rå udgave samt i pizza- og tomatsovsen.
Der er høstet squash i massevis. Nogle er brugt i gryderetter, andre skåret i tern og frosset hen. Nogle er revet og smidt i den lækre squashkage. Andre er revet og bagt med i godt brød.
Jeg har plukket æbler. Trods vores æbletræer er små og kun få år gamle, så bærer de smukke, store æbler.
Nogle bliver spist, som de er. Andre skal blive til æblegrød eller æblekage med marcipan.
Sidst men ikke mindst – så har jeg høstet/plukket smukke blomster.
Jeg glæder mig over alle de glæder, som vi har høstet i vores have og drivhus. Det glæder i nuet – men også i de kommede måneder. Det tager tid at sylte og koge marmelade/saft. Men det er absolut det hele værd.
Ja jeg kan huske jeg var imponeret over dine æbeltræer, meget små men med vildt mange æbler ;0) ja det er skønt at høste og sylte/koge af ejen høst, det elsker jeg også.
Lækkert med alt det hjemmelavede :o)
Jeg vil også have have!!! Nøjes med de æbler jeg kan hente hos min veninde og glæder mig til andre tider med mere plads, mens jeg ser misundeligt på hos jer andre. Hvilken rigdom!
violykke: Vi er også selv imponeret over at de giver så meget. Det er en fornøjelse at have egen høst
Mona: Jeg er vokset op med et – og jeg elsker at jeg gør det selv. Jeg værdsætter og smager meget mere på det hjemmelavede end det købte
Prinsesse Suh: Det er skønt at have have – men der er også arbejde ved det. Jeg er ikke begejstret for havearbejdet – men jeg nyder at høste samt være derude
Hvilken fest ! Og hvilken overflod ! Kan godt forstå din glæde :)
Det ser bare så godt ud !
Man bliver så lækkersulten af dine billeder :)
Miri: Det er nemlig en fest at hente råvarer af egen avl
Majken: Dejligt at høre