Grydebrød…
Jeg fik en anerkendelse, som jeg hurtigt investerede i en længe ønsket støbejernsgryde. I dag fik jeg prøvet den af for første gang. Jeg lagde ud med grydebrød. Det er ikke en ny ting – men det var det for mig. Jeg er solgt – og der kommer til at blive bagt mange grydebrød her.
Jeg havde fundet en opskrift i et lille bagehæfte spækket med masser af lækre, økologiske brød. Jeg fandt på lageret en pose emmer- og fuldkornsspeltmel. Opskriften er meget simpel, men det gav det lækreste brød.
Jeg er vild med den sprøde, sprøde skorpe samt brødets krumme. Meget L Æ K K E R T!
Der er findes et hav af opskrifter på brød, som kan bages i støbejernsgryden. Det hele handler mest om teknikken med støbejernsgryden – som faktisk ikke er nødvendig. Der stod nemlig i opskriften, at man kunne bage det i en meget var ovn på forvarmet bageplader. Når man havde sat brødet ind, skulle man forstøve vand ind i ovnen.
Men som sagt jeg er først lige begyndt på støbejernsgrydebrødbagning…
Det ser SÅ lækkert ud! Meget, meget delikat :-D
Hej
Hvor stor er din gryde? Jeg bruger rømertopf, da jeg ikke ved om min franske gryde er stor nok til at bage i. Men det er lidt bøvlet. Resultatet er dog fantastisk.
Anne: Tak – og det smager fantastisk
Annegrete: Min gryde er 4,4 L. Husk at det er vigtigt at din knop på låget kan tåle at gå i ovnen
Det ser virkelig lækkert ud. Jeg har arvet en emaljegryde og har fået det lækreste brød ud af den fætter. Men det sad godt fast i rum tid trods oliering af gryden. Hvad har du smurt din smedejernsgryde med?
Katrine: i den opskrift jeg brugte, stod der, at gryden skulle være helt ren for mel og andet. Så jeg tror, at det er vigtigt at den ikke er smurt.
Tillykke med din gryde, den bliver du glad for.
Grydebrød er noget af det bedste der findes!
I stedet for at forstøve vand i ovnen, så kan du evt. også sætte en lille skål med vand på en bageplade nederst i ovnen…
Mm ja grydebrød er godt! Jeg købte en jerngryde i Kvickly til omkring 300 og knoppen kan tåle at komme i ovnen. Jeg kommer mel i bunden inden jeg lægger dejen i gryden , det funker ok
Karina: Tak for tippet
Lotte: Okay – der stof bare i “min” opskrift at gryden skulle være ren. Men bare det virker…