Der er høstet ribs…
Der er plukket ribs i egne have – samt svigerfar har leveret en stor portion. Det hele er forarbejdet til skønne, velsmagende varer. Der er noget for enhver smag:
Saft til at slukke tørsten.
Gele til at bruge som tilbehør til lækkert mad.
Marmelade til at smøre på et stykke nybagt brød.
Marmeladen har jeg lavet efter en opskrift, som jeg har fået af en ældre dame. Det lykkedes mig ikke rigtigt – det blev meget tyndt! Derfor har jeg været nødt til at koge det op igen – men I skal da ikke snydes for opskriften, måske I har bedre held!
RIBSMARMELADE
1 kg Ribs
Saft af ½ citron
Står under låg ved stuetemperatur i 6 – 7 timer.
Bringes i kog ved svag varme. Koges i 3 – 4 minutter.
Tages af varmen, hvorefter der irøres 650 g sukker, der drysses langsomt i ved omrøring.
Påflyldes langsomt på rengjorte og skoldede glas.
Glas og flasker er dekoreret enten med mavebælter eller manillakort lavet i smukke stykke papir. Du kan også dekorere dine glas…
Herligt!
Tusinde tak for opskriften! Den vil jeg helt klart prøve.
Jeg har faktisk netop efterlyst opskrifter med ribs på min egen blog, så sikke heldig jeg var at falde over din. Tak.
Kh Louise