Livet…

Weekenden stod på fødselsdagsfest både lørdag og søndag. Jeg er nemlig fyldt 40 år, siden sidst jeg skrev. For 10 år siden, da jeg fyldte 30, holdte jeg stor havefest med 60 mennesker på den sommers E N E S T E sommerdag. Det var en dejlig dag. I år havde jeg lyst til fest sammen med de allernærmeste.

 

Weekenden var masser af sol, grin, sjov, gaver, mad og kager. Hvis I tænker, at nu kommer der en række billeder af alle lækkerierne – så tager I fejl. Bloggeren holdte nemlig fri – og fik ikke taget billeder! Jeg fik dog taget en række billeder af mig sammen med min mor, nevø og søstre. Det var en større opgave for kæresten – og disse billeder er forbeholdt familiealbummet.

 

Jeg havde ellers bagt  pavlova med marcipan toppet med jordbær. Den smagte fantastisk – og det syntes gæsterne også. Lørdag var der ikke levnet en krumme, mens søndag kunne vi lige få en lille “smagsprøve” om aftenen. Det er en supernem kage at bage – og den er klart kommet ind på min favoritliste.

 

Jeg havde også bagt havregrynskager -som jeg kunne smovse med laktosefri flødeskum. Mums.

Jeg E L S K E R flødeskum – men kan kun tåle varianten uden laktose. Jeg får sjældent flødeskum – og når det endelig er, så er det bare ekstra lækkert.

 

Jeg havde også lavet små, fine og sirlige flødeboller – eller rettere de var små og rustikke. Jeg har længe gerne ville prøve at lave flødeboller. Jeg ville lave en masse små, da jeg gerne ville lave dem med forskellig smage. Jeg brugte en grundopskrift med marcipanbunde. Jeg havde lavet “almindelige” uden dikkedarer, så var der med nougat, hindbær og lakrids. Det tager tid at lave flødeboller – og øvelse. Jeg havde problemer med at få chokoladeovertræk på – så det blev med det rustikke look. Men de smagte fantastik – og der blev guffet løs. Jeg skal bestemt prøve at lave flødeboller igen. Dog vil jeg gerne prøve, om skummet kan blive mere stift og luftigt.

 

Jeg fortalte jer, at jeg går i tankerne med en ny livets ring. Jeg havde ønsket mig penge til en ny ring. Det har jeg fået. Jeg fintegner, justere og overvejer. Men jeg fik også noget, som skal blive til en ring.

min fars manchetknapper i smuk, original krenitfad (en af mine gaver)

 

Min mor havde været i ét af hendes skabe, lige før hun skulle afsted til min fødselsdag. Hun falder over en lille æske, som hun ikke har set længe. Det er min fars manchetknapper. Jeg har valgt et par i sølv – de skal blive til en ring. Jeg ved allerede, hvordan den skal sættes sammen. Jeg vil glæde mig over at have noget af min fars i et smykke.

 

Når den anden livets ring er på plads, tegnet og lavet, så skal I selvfølgelig nok få den at se.

 

Disse dage nyder jeg være alene hjemme både herhjemme og på arbejde! Jeg strikker og ser krimi. Jeg læser blade. Jeg er længe oppe. Jeg spiser nemt og let, da jeg ikke gider at lave mad. I går begyndte jeg på en hemmelighed. Jeg har en gæld, som jeg skal have betalt – men der skal en hemmelighed med. Jeg har fundet inspiration til skønne projekter. Jeg har slet ikke fået syet sommertøjet endnu –  jeg bruger af det, som er i skabet. Men snart skal der syes sommerkjoler og -bukser. Jeg havde planer om at rydde samtlige af mine skabe og rydde op. Det bliver, når vejret ikke lokker til udeliv…

20 kommentarer til “Livet…”

 • Gitte:

  Så sidder man lige her med en lille klump i halsen ,altså ikke over de lækkerier som dine gæster har nydt,men det sammentræf over de manchetknapper,sikke et sammentræf,og fantastisk at du kan få dem med i et smykke,så du kan glædes og mindes,hvor er det så dejligt :)).Jeg vil GLÆDE mig til at se det smykke,for fornemmer der ligger smukke tanker bagved dit næste smykke

 • Kirsten / Maskebal:

  Stort tillykke med fødselsdagen.
  Jeg glæder mig til at se tegningen af din 40 årsring :))
  Dejligt med arvestykker der kan omdannes til noget der bærer minderne – god ide!

  Hip hip hurra

 • Bodil:

  Hip, hip hurra…og et stort forsinket til lykke med fødselsdagen :-)

 • Yt:

  Tillykke med dagen ;)
  Jeg har også en ring af min far manchet knapper.
  Et dejligt minde.

 • Tillykke med den runde dag du smukke kvinde. Jeg kan godt forstå at manchetterne vil give glæde i en ring. Der er jo minder med :) Det lyder som om du går og har det rigtigt godt og nyder livet, hvilket er så dejligt at fornemme. Ikke at du ellers virker til at være utilfreds ellers hihi, men det er et dejligt skriv du har lavet i dag. Håber at jeg ikke vrøvler og at det giver mening.

  Fortsat god enetid og god weekend til dig.
  Knus Henriette

 • Joan:

  Til lykke med din runde dag. Sikke lækkerier du har budt dine gæster.
  Skøn gave din mor havde med. Det bliver spændende at se resultatet.

 • Tillykke med dagen. Hvor er det en skøn tanke at forene din fars manchetknapper med en ring :)

 • Tillykke med fødselsdagen! Det lyder som om det har været fantastisk. Og hvor bliver det en fin og helt særlig ring. Jeg håber også vi får skitserne at se? :-)
  Hav en dejlig aften!

 • Anne Lauritzen:

  Hjertevarmt tillykke med dine 40 år, Karina. Det glæder mig, at du blev fejret af dine og fik gode og betydningsfulde gaver. Tak for at du deler dagen med os herinde. Dine alenedage lyder rare, jeg kender følelsen, der indtræder, når huset bliver mit og stille. Og SÅ kommer glæden ved at ens kæreste dukker op :-) Men nyd det indtil da…
  Kh fra Anne.

 • Tillykke med fødselsdagen.
  Det bliver spændende at se din ring – og det giver da lige en ekstra dimension at din fars manchetknapper kommer til at indgå :)

 • Reke:

  Tillykke med dagen! Jeg er spændt på at se ring-resultatet :)

 • Stort tillykke Karina – det lyder til du havde en fantstisk dag :)og sikke en dejlig gave fra din mor :) …
  glæder mig til at se ringen :)
  knus og go weekend

 • karin PR:

  Hej Karina
  -Et stort tillykke med de 40 år og fødselsdagen skal lyde her fra,sikke skønne gaver,spændende hvordan din ring kommer til at se ud,-jeg har en gang fået smeltet en tandkrone om + noget andet gul til et blomstervendhæng min mors og mit sidste protjekt sammen.
  mvh Karin PR

 • karin PR:

  velogmærket altså min ejen…
  mvh.kpr

 • Tillykke med dagen :)

  Da jeg blev 40 (29 år igen igen), tog vi i Tivoli, kæresten, ungerne og jeg.
  Jeg havde heller ikke lyst til en STOR fest. Ikke fordi det var skræmmende at blive 40 – den skulle bare fejres stille og roligt :)

 • Kirsten Grymer:

  Kære Karina.
  Hjertelig til lykke med fødselsdagen. Det lyder til at have været en dejlig dag. Det lyder spændende med dine fine gaver, er spændt på at se ringen engang. Og den hemmelighed, du skal lave. Jeg bliver så glad, hver gang, der er kommet en mail fra dig med nye “lækkerier”.
  Du er en dejlig kreativ pige.
  Knus og kærlige sommerhilsener fra Kirsten.

 • unikarina:

  Gitte: Jeg blev også selv rørt og meget glad over manchetknapperne…

  Kirsten: tak. Der kommer dog ingen tegning før ringen er færdig

  Bodil: Tusind tak

  Yt: sjovt at du også har en ring af din fars manchetknapper

  Henriette: tak – jeg har det godt

  Joan: Tak – og ja jeg blev glad for den ekstra gave fra min mor/far :o)

  Pernille: Takker – og ja det er en god ide at forene manchetknapperne til en ring

  Frk. Hansen: Tak for det. Skitserne er mine indtil ringen er færdig…

  Anne: Tak – og alenedage er dejligt og så er det dejligt at blive forenet igen :o)

  Mona: Manchetknapperne bliver til en separat ring, og så skal der laves en ring efter mine egne streger

  Reke: tak

  Marianne: Tusind tak – glæder mig også til ringen er færdig. Den er dog ikke bestilt endnu, da jeg stadig finpudser

  Karin: Takker

  Krearier: Tak. Nogle gange så er der lyst til stor fest og andre gange lille fest. Og man bestemmer jo heldigvis selv…

  Kirsten: Tak for det – og de søde ord

 • Kære Karina.
  Et forsinket, men ikke mindre hjerteligt og dybfølt tillykke med den runde dag. Det har været en fornøjelse at følge dine kreative udfoldelser igennem de seneste par år, og som jeg vist har givet udtryk for, er dine kreationer en stor inspirationskilde for mig.
  Det er en skøn tanke med dine ringe. Måske jeg også lader mig inspirere af den idé. At bruge din fars manchet knapper er en dejlig tanke.
  Kram fra Sydney.

 • unikarina:

  Balles Bazaar: 1000 tak…

 • […] lige før hun skulle afsted. Hun faldt over en lille æske, som hun ikke havde set længe. Det var min fars manchetknapper. Hun tænkte, at de evt. kunne bruges i en […]

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut