Jeg har syslet færdigt…

For nogle uger siden var jeg alene hjemme, hvor jeg syslede. Nu har jeg syslet færdigt…

 

Jeg havde lavet et par plakater – med ord og tanker. Ordrene er ikke mine – men “Tænde lys” af Lars Lilholt. Han leverer indimellem et par perler, som kan sætte tankerne i gang. Teksten har stor betydning for kæresten og mig.

Plakaten hænger sammen med mine keramikbilleder af Preben Toft Madsen – også kaldet englemanden. De betyder utrolig meget for mig. Alle billederne holdes ved selskab af min bedste lysesstage, trykklodser fra USA, metalringene er fra kærestens farfars seletøj til hestene samt lerplatten er kærestens håndtryk i 1973 – året hvor jeg blev født. Hjerte-perlepladen har jeg selv lavet – anno 2010! Den skulle have hængt op på væggen – men det føltes ikke rigtigt. Nu spiller den op til de andre ting på skænken.

 

Jeg kan godt lide det grafiske look – enkelt og gerne med et twist. Den anden plakat, som jeg fik lavet, siger noget om min vestjyske opvæskt. Her blev der talt lidt “gebrokken” dansk. For nogen kan det lyde ucharmerende – mens andre synes, at det har sin charme. Mine forældre havde boet nogle år på Sjælland, før de flyttede til Skønne Thyholm.  Min ældste søster var ikke så hjemmevant med det jyske – eller rettere Thyholmsk. Hun havde svært ved at forstå, hvad de sagde. Hun blev derfor meget glad efter et besøg hos bageren – for her var der én, som talte uden dialekt. Da de var kommet ud fra bagerforretningen, havde hun sagt til min mor “Puha endelig én, som taler dansk”.  

 

Men for at gøre den lange historie kort. På vestjysk behøver man kun vokalerne for at sige noget! Den anden plakat, som jeg fik lavet er en jysk/thyholmsk sætning.  Men ved I, hvad der står? Kom endelig med jeres bud på, hvad der står – og jeg skal afsløre det rigtige for jer senere.

 

 

 

 

 P.S. Den jyske tekst betyder “Jeg er ude på øen i åen, jeg er!” Ikke at det har den store betydning – det er bare mere sjovt, at man kan tale med kun vokaler!

8 kommentarer til “Jeg har syslet færdigt…”

 • Katrine:

  Hej Karina.
  Det er nogle fine plakater, du har lavet.
  Anden plakats sætning er: “Jeg er ude på en ø i en å”, men om de sidste to ord så er “jeg er” er jeg lidt usikker på. Det kunne det jo være i forhold til ‘oversættelsen’ af de samme vokaler tidligere, men jeg synes ikke, det giver så meget mening.
  Gennem mange år som korsanger i Nordjylland som barn og ung, har ovenstående sætning fungeret som opvarmningsøvelse dog uden de to sidste ord, så den er vist almindelig jysk;)
  Bedste hilsner
  Katrine

 • Mette:

  Hej Karina. Hvor sjovt. Den sætning sagde min far også engang imellem. Hvis han fornemmede nogen syntes han talte underligt, så fik den lige en tak til. Dog sagde han – oversat til dansk – jeg er ude på øen i åen, er jeg. Altså ville den den sidste linje på din plakat blive til Æ A i stedet.
  Men super plakat.

 • jette:

  Hej!

  Mit bud er på teksten er: Jeg er ude,på øen i åen, er jeg.

  Takker for alle de skønne ideere og tips.

 • Pia:

  Hej Karina.
  Ja jeg kan huske min jydske farmor, der når vi var på besøg, var nødt til at “tale” fint for at vi stakkels Kjøbenhavnere (sjællændere)kunne forstå hende. Jeg smiler hver gang jeg tænker på hendes jydske måde at sige ost på – med w.
  Mit gæt går på at der står to sætninger: Jeg er ude på en ø. I er på en eng.
  Hilsen Pia

 • yt:

  Sikke dog en skøn tekst.

  Jeg må sige jeg ikke aner hvad der står på den plakat ;)

  Må man spørge om hvor du fåer trykt dem ?
  Altså når du har lavet alt det kreative ;)

  Yt.

 • unikarina:

  Tak for alle jeres bud på sætningen. Jeg har skrevet oversættelsen i bunden af indlægget.

  Yt: Jeg glemte da helt at sætte et link ind på hvor jeg ahr fået trykt plakaterne. Det er gjort – men du får den også her. De er trykt hos Strauphus.

 • Fedt også at se den gode westjyske remse på en blog :-) min familie er også vestjyder… og jeg æææææææælsker grafik og bogstaver

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2021
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut