Syltede rødbeder…
Høsten af rødbeder har ikke været stor – men der er alligevel blevet lavet et par glas syltede rødbeder til kæresten!
Det er faktisk lidt mærkeligt at lave noget, som man ikke ved, hvordan smager. Jeg bryder mig nemlig ikke om syltede ting. Jeg må satse på, at kæresten kommer med en bedømmelse, når rødbederne er klar til at spise.
Jeg følger opskriften fra syltebogen “En smag af sommer”,
Syltede rødbeder
2 kg Rødbeder
1 L vand
3½ dl lagereddike
3 dl sukker
1 spsk Salt
1 – 2 cm Frisk Ingefær i små tern
12 Kryddernelliker
12 Peberkorn
3 Laurbærblade
Kog de rengjorte rødbeder møre – det tager ca. 15 – 20 minutter afhængig af størrelsen.
Skyld rødbederne koldt og gnid skallen af.
Kog vand, eddike, sukker, salt og ingefær op.
Skær rødbederne i skiver og læg dem i nyskoldede glas med nellike, peber og laurbærblade.
Hæld den varme eddikelage over.
Luk glassene – og opbevar i køleskabet.
Rødbederne kan spises efter 3 – 4 dage.
Holdbarhede: 6 mdr. i køleskab.
Det er kærlighed :-) At sylte til kæresten, når du ikke selv kan lide det :-)
Yes – hjemmelavede rødbeder er herlige – har lavet det nu i to år, jubel
Dog ville jeg, tilsætte salt i kogevandet, samt et par fed hvidløg. Her til jul, benytter jeg også revet appelsinskal – det juler lidt mere *SS* Og så for at holdbarheden er ok, et par tsk. Atamon i lagen.