Knasende opskrifter søges…

Det er ikke nogen hemmelighed – jeg er V.I.L.D. med småkager, knækbrød og kiks. Jeg elsker det sprøde og knasede… Og det har jeg gjort, siden jeg var barn.

Her er jeg omkring 3½ år – fanget i kagedåsen! På det første billede er der fest, ballade og glæde. Andet billede “Ups – var det nu også okay?

 

Jeg er stadig utrolig glad for småkager… i alle afskygninger. Jeg er vild med det sprøde crisp. Jeg er vild med havregrynskager, småkager med nødder og chokolade, kiks, biscotti, knækbrød, vaniljekranse, finskbrød, brunkager, ingefærkager… ja jeg kunne blive ved.

 

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvilken småkage, kiks eller knækbrød, som er din favorit. Fortæl mig hvorfor det er din favorit – og evt. historien bag opskriften! Er den fra din gamle farmor, en god kollega, et dameblad eller én du selv har fundet på? Send mig din favoritopskrift på mail: unikarina(@ unikarina(.)dk inden torsdag d. 30. september.

 

Jeg vil glæde mig til at afprøve jeres opskrifter – og jeg deler dem selvfølgelig gerne med jer andre.

 

Som tak trækker jeg lod blandt alle opskrifter, og vinderen får et forklæde til bageriet. 

 

På forhånd mange tak…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 kommentarer til “Knasende opskrifter søges…”

  • Losarinas mor:

    Du er sød :-)
    Jeg må vist lige i tænkeboks ….

  • Jeg har lige så lige idag fundet min opskrift frem på hjemmelavede knækbrød – jeg sender dig den senere i aften. :0)

    Mange dejlige lørdagshilsner Louise

  • Karin:

    jamen…. jeg har en ynglingsopskrift på nøddemúsliknas!!

    Det er hverken kage eller kiks, knækbrød eller biscotti, men det er verdens bedste og mest luksirøse kas at komme på sin morgenyoghurt sammen med lækre bær:

    175 g mandler ( alle nødder er ubehandlede – dvs ikke smuttede:0))
    175 g hasselnødder
    175 g cashewnødder

    Ristes på en tør pande sammen med:

    80 g sukker
    80 g revet mørk chokolade
    kanel
    Yogibrevte 1- 2 stk
    kardemomme og hvad man nu kan lide!

    Der kan tilsættes 175 g hørfrø ditto

    God appetit!!

    Morgenhilsner fra Karin

  • Karin:

    nå ja – nødderne hakkes naturligvis groft!!!

  • Kate:

    ynglings småkager – pt. må det være disse

    Havregrynskager med Atwel

    50 gr sukker
    125 gr. Atwel – Perfect Fit
    eller andet søde-og bagemiddel
    125 gr mel
    1 æg
    1/2 tsk. kanel
    1/2 tsk. bagepulver
    150 gr. store rosiner
    1/4 tsk. fint salt
    1/2 tsk. natron
    60 gr. flydende margarine
    2 spsk. minimælk
    100 gr. grove havregryn.

    alt blandes – havregrynene kommes i sidst
    sættes på plade med en spiseske – god afstand

    ages ved 180grader ca. 10 min.

  • Katrine:

    Hej Karina,
    Jeg elsker selv at bage – gerne kager med et twist og en snært af gode krydderier. Derfor vil jeg dele en af mine absolutte yndlingskager med dig. Håber, du synes om dem :-)

    Småkager med pistacienødder, rosmarin og orange…

    Til ca. 70 stk
    259 g. blødt smør
    400 g. sukker
    2 æg
    2-3 spsk finthakkede grønne pistaciekerner
    3 spsk finthakket rosmarin
    1 spsk øko revet appelsinskal
    450-500 g. hvedemel
    1/2 tsk salt
    3 tsk bagepulver

    Pisk smør og sukker hvidt og skummende.
    Pisk æggene i ét ad gangen.
    Rør pistacier, rosmarin og appelsinskal i dejen og rør det hele godt sammen
    Sigt og vend mel, salt og bagepulver i dejen og ælt den sammen.
    Tril dejen til fire tykke ruller og pak dem hver for sig i film eller folie.
    Bank rullerne mod køkkenbordet eller et skærebræt, så de bliver firkantede, og læg dem derefter i køleskabet natten over.
    Skær dejen i tynde skiver, læg dem med 1 cm mellemrum på bagepladen og bag ved 190 grader i 5-7 minutter.
    Lad kagerne afkøle på en rist og kom dem derefter på dåser.

    Held og lykke! Og tak for en inspirerende blog. Du har stor andel i, at jeg er begyndt at være mere kreativ :-)

    Med venlig hilsen
    Katrine

  • Pia:

    Hej karina.
    Min favorit er små mørdejssnegle, der er en småkage jeg bager til jul – det er dog ikke en typisk julesmåkage, så du kan sagtens bage den forår, efterår, sommer og vinter.
    Jeg tror jeg har opskriften fra et blad – den eksisterer ihverfald i min kageopskriftmappe som et udklip. Her er opskriften:
    Dej: 250 g hvedemel; 200 g smør; 100 g flourmelis, 1 tsk vaniliesukker og 2 spsk kakao.
    Sådan gør du: Smuldr smør og mel sammen og bland flourmelis og vaniliesukker i (gøres nemt i en foodprocessor). Del dejen i 2 stykker, og ælt kakao i den ene portion. Rul de to dejstykker tyndt ud og læg den ovenpå hinanden. Rul dejen sammen som en roulade og stil dejen koldt en times tid.
    Skær rouladen i ca ½ cm tykke skiver og læg dem på en smurt bageplade.
    Bagetid: ca 7 min midt i en 200 graders ovn.
    Hvis du laver en kæmpe portion dej, kan den sagten lægges i fryseren som “roulade”. Rullen skal tøes op ca 15 min inden den skæres og bages som beskrevet ovenfor.
    Ja nu sider jeg og bliver lidt lækkersulten. Held og lykke med opskriften.
    Hilsen Pia

  • Helle Kronby:

    Hej Karina. Jeg hygger mig rigtig godt, når jeg sidder og læser din blog. Syntes du er dejlig inspirende og meget kreativ. Jeg ved godt konkurencen er overstået, men jeg syntes alligevel du skal ha opskrift på disse
    “Gingerkager” (ingefærkager) 20 stk: 225 gr mel, 1 knsk salt, 2 tsk stødt ingefær, 2 tsk bagepulver, 3/4 tsk natron, 125 gr. sukker,75 gr. smør, 2 spsk sirup, 1 æg.
    Sigt mel, salt, ingefær, bagepulver, natron i en skål, tilsæt sukker og blandt godt.
    Smør og sirup varmes i en gryde ved svag varme, afkøl til fingervarm
    Pisk æg med smeltet smør og sirup og bland det i melblandingen. Bland alt godt sammen.
    Rul dejen ud i en eller flere pølser, del i 20 stk og form til kugler. Sættes på bageplade med god afstand. Bages i forvarmet oven ved 170 gri 15-20 min. Afkøler på bageplade til de er så faste, at de kan flyttes over på bagerist. Kan holde sig sprøde i ca 1 uge i kagedåse.
    Rigtig god fornøjelse

  • unikarina:

    Helle: Tak for opskriften – glæder mig til at afprøve den. Elsker Ingefær

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2022
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Til salg…
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
Enkel nøglering i læder…
Farve garn med avocado…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2021…
Strik 2020…
Strik 2019…
Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut