Mit juletræstæppe…

Da jeg skulle til det fedeste julemarked på Fyn, var det i selskab af den ene af mine søstre. Jeg havde lavet et kort til hende med et broderi. Jeg fortalte, at min søster har broderet et smukt juletræstæppe til mig – og at I nok skulle få lov til at se det, når julerierne var fundet frem. Det er de nu.

Der sidder en flok forelskede nisser på grangrene på tæppet. Motivet har jeg selv valgt. Eller det vil sige, at jeg ubevidst har valgt det. Min søster og jeg sad nemlig på et tidspunkt og rodede i alle broderi-mønstrene. Undervejs siger jeg, at dette motiv kunne jeg godt tænke mig. Min søster får det sneget ud – og gemt. Jeg glemmer lykkeligt alt om dette broderi. 

 

Julen 1994 får jeg så mit juletræstæppe. Min søster har broderet det i al hemmelighed – og jeg blev rigtig glad for det. Det glæder mig stadig. Hun startede med at brodere et  juletræstæppe til vores mor – og har efterfølgende broderet til hendes 3 søstre og sig selv.

 

Jeg er glad for mit juletræstæppe. Det er meget traditionelt – broderi på hessian og kantet med rødt bånd. Men det er en klassiker, som man kan tage frem år efter år. Glæde sig over det – og vide, at min søster har lagt stort arbejde i det.

 

    

9 kommentarer til “Mit juletræstæppe…”

 • Jeg forstår din glæde. Det må være skønt at have en søster :-)

 • unikarina:

  Losarinas mor: For at det ikke skal være løgn så har jeg hele 3 stk. :o)

 • Tina:

  Hvor er det bare skønt! Gammeldags på den hyggelige måde. Jeg bliver varm helt ind. Det er bare dejligt sådan at kunne glæde hinanden på den måde.
  Vi er 3 søstre, der ligesom vores mor alle er kreative. Der er en helt særlig glæde ved at lave noget til dem. Netop fordi de sætter særlig stor pris på det og ved, hvilket arbejde og kærlighed der ligger bag.
  Tina :-)

 • Jane:

  Det helt rigtige juletæppe – broderi på hessian. Det der med at finde de kære juleting frem år efter år er noget af det hyggeligste ved julen. Traditioner og gode minder.
  Et stort og flot arbejde din søster har lavet.

 • Sikke en dejlig historie og en sød og kærlig søster, du har. Det er så skønt at kunne bruge noget, som andre har lagt kærligt arbejde i, år efter år. Heldige dig!

 • unikarina:

  Tina: det er så dejæigt at kunne glæde andre – og når man selv er kreativ, så værdsætter man også andres kreativiteter. Man ved hvad der ligger bag…

  Jane: Traditioner og gode minder er dejligt. Tak på min søsters vegen.

  metteb: Det er nemlig dejligt at have nget med en historie og kærlighed bag.

 • Nej hvor sjovt. Jeg sidder lige og leder efter juletræstæppe til min svigerinde på google billedesøgning. Og op dukker der et billed af motivet på min juletræstæppe. Jeg broderede det midt ’90’erne ♥

 • Unna Svak:

  Så smukt… Er det mon muligt at få eller købe en kopi af mønseret.
  Venligst unna

 • unikarina:

  Unna: Tak. Som du kan se i teksten så er det tilbage fra 1994 – en del år siden. Jeg har ikke mønstret – og hvis jeg havde er det ikke lovligt at tage kopier.

Skriv en kommentar

Kreativitet af...
Karina, som holder utrolig meget af at være kreativ. Jeg ønsker at dele mine kreativiteter med dig - og jeg håber, at du vil blive inspireret...

unikarina

Læs evt. mere under "Om".
Jeg er utrolig glad for, at du kiggede forbi - kom endelig igen...
Kontakt mig…
Skriv gerne en kommentar eller hilsen...
unikarina
Copyright © 2009 – 2019
Alle tekster, illustrationer og billeder er mine, medmindre andet er angivet. Indholdet på denne side må derfor ikke anvendes uden min skriftlige tilladelse.
Få en mail med nye indlæg...
Sociale medier…
unikarina på Instagram…
Shop med god samvittighed…
Enkel nøglering i læder…
Pinde til theposer…
Skål i selvtørrende ler…
Hold kaffen varm…
Strik gennem tiden…

Jeg har strikket gennem flere år. Herunder kan du se de seneste år. Resten finder du i øverste fane under “Strik gennem tiden”.

Strik 2018…
Strik 2017…
Strik 2016…
Strik 2015…
Bag svampet squashkage…
Bag nogle skønne boller…
Bag lækre gulerodsmuffins…
Reklamefri…
unikarina
unikarina strikker også her…
unikarina

Jeg strikker sammen med mange andre strikke- og hækleglade fra hele verden...
Blogprisen 2016…
mini_mba

unikarina.dk blev nr. 3 i kategorien "Håndværk og Kreativitet". Tak for din stemme.
Blogprisen 2015…


Afstemningen er slut